<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2006-8-8 01:36 AM:

唔係因為佢係中國人
明眼人都睇到... 中國人唔好自我麻醉啦
你d對白往往都令我笑個不停,,
Originally posted by bigfish at 2006-8-8 03:29 AM:

好多中國球迷以為佢係最強, 仲認為...
前八我又覺得冇乜可能
Originally posted by bigfish at 2006-8-8 03:29 AM:

好多中國球迷以為佢係最強, 仲認為佢可以提升中國籃球實力進入世界前列添
現今比中國強o既球隊多的是, 美國, 加拿大, 墨西哥, 波多黎各, 安哥拉, 德國, 西班牙, 意大利, 法國, 希臘, 俄羅斯, 塞爾維亞, 克羅地亞, 土耳其, 立陶宛, 巴西, 阿根廷, 委內瑞拉, 黎巴嫰, 澳洲, 新西蘭全部都勁過中國, 近排中國熱身賽打成咁, 仲有人認為佢可以進入前八? 未免太大口氣吧
呢度邊個認為 中國隊可以入8強?
係你發夢預知 一話老作出黎
中國籃球隊04奧運已經係第8名,這是一定的事實。
世錦賽只係各國隊伍爭取08奧運入場資格的比賽,只要入到圍,咩排位都唔重要。
你會覺得易建聯、朱芳雨等唔夠成熟,可以話佢地差
但係你地都要明白,而家都係06年,中國籃協派出年輕選手係為左08奧運鋪路,
佢地想俾機會班細的對抗下,培養出有能力可以係08爭取更前的名次的籃球員。
所以話而家中國籃球隊差的人只是短視,眼睛小得很。

中國籃協其實已經一早批左易建聯入nba,但係易話自己未夠班,要打多一年cba
;如果有睇體育新聞,你都會聽過孫悅、唐正東今年都有參加選秀大會,只不過名次太後,佢地決定留守cba訓練,爭取入nba。由此可見,中國籃協已經係唔會阻止有質量既球員入nba。

雖然劉煒入nba失敗,不過只少他現在依然是亞洲第一控衛,因為他是第一個披上nba球衣的亞洲後衛,nba高層的眼光不會比我們差,有資格才有機會,你能告訴我們
劉衛在亞洲,那一個國家的控衛比他好嗎?

不過,在08奧運時中國將會有一個新控衛出現,佢就係陳江華,一個俾時代雜誌叫作為--為姚明傳波的人。到時誰是第一控衛便不清楚了。

注意,陳信安只是得分後衛,極其量只是雙能衛,而且他已經一早俾中國的佐敦--胡衛東收左皮了,佢只可以係台灣威o者;台灣籃球連日本都打唔嬴更加唔洗同中國比。

大郅係一個十分令人尊敬的人,沒有他過往賣力支持著中國籃球,相信2000年時已經
俾南韓超越了;佢唔肯返中國打波,係因為佢當時要同牛仔續約,顧得前顧唔到後;
t-mac、o,neal、kg,你地識呀ma?佢地夠話唔會幫美國打比賽啦
,又唔見有人話佢地係奸人,仲要神咁拜佢地。\
大郅佢唔返中國就俾ex籃協寸通nba,唔可以俾佢出名,so佢咪只可以做後備囉
,如果你地有睇佢而家為國籃點打波,就唔會話佢差。

姚明易受傷??咪玩啦,你一年打足一年波,睇你仲有無力行;佢受傷係因為佢係nba
太強,不停俾人雙人夾擊而弄成,理智點好嗎?

我相信中國就世錦賽入前10強無問題的。

大家中國人,支持一下國籃吧。

[ Last edited by imthe1 on 2006-8-8 at 03:06 PM ]
>中國籃球隊04奧運已經係第8名,這是一定的事實。
世錦賽只係各國隊伍爭取08奧運入場資格的比賽,只要入到圍,咩排位都唔重要。
世錦賽係爭奧運的洲代表席數
每洲有基本席數一席,入6強,本洲加一席
eg:中國入6強,亞洲有兩席

>雖然劉煒入nba失敗,不過只少他現在依然是亞洲第一控衛,因為他是第一個披上nba球衣的亞洲後衛,nba高層的眼光不會比我們差,有資格才有機會,你能告訴我們
劉衛在亞洲,那一個國家的控衛比他好嗎?
咁亞洲第一控衛應該係日本--田臥勇太
佢真係打過NBA,而唔係季前賽
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
奧運入場資格,是由亞錦賽爭取
eg:中國世錦賽入唔到6強,亞錦賽就只有冠軍入到奧運
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by imthe1 at 2006-8-8 02:50 PM:
我相信中國就世錦賽入前10強無問題的。

大家中國人,支持一下國籃吧。
今年難度高d喇

雙塔 依家都仲傷緊 如果趕得切傷癒復出披甲 應該都無乜態
仲要分組賽同組實力都有番一定咁上下

所以呢 名次就唔重要 打場好波比大家睇就得喇
千奇唔好好似某d人咁 乜都話win硬 仲有幾多幾多場就捧杯果d咁既笑話~
絕對support imthe1 ge發表
龍之軍團一定可以入到8強
果件王晶咪再一咪批評中國
睇睇imthe1 ge言論sin talk la
當然我無咁詳盡講世錦係咩,不過明係入奧運既比賽就ok

劉衛係第一個入,田卧佢係第二個,NBA係咁講,大家都係俾人棄將。

多謝提點

[ Last edited by imthe1 on 2006-8-8 at 03:16 PM ]
Originally posted by cheery at 2006-8-8 03:09 PM:
絕對support imthe1 ge發表
龍之軍團一定可以入到8強
果件王晶咪再一咪批評中國
睇睇imthe1 ge言論sin talk la
阿生 你岩岩訓醒定係無帶眼鏡 我邊樹批評中國隊
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。