<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2006-8-5 02:49 AM:

你講到大郅好似 KG 咁勁喎
朱芳雨好似雷阿倫咁勁
易建聯好似 A 米咁勁
劉煒O係你朋友眼中, 應該達拿殊級數 la
點都好喇~好過你祖國英國~影都無 想睇佢點比人炒都唔得
Originally posted by cheery at 2006-8-5 11:15 AM:
你班人咪講咁多冇乜建設性ge廢話
打完世界籃球賽sin好評我
你係邊位
Originally posted by 甘國武 at 2006-8-5 07:15 AM:

姚明--他目標是全球第一中鋒!
易建聯--有潛力,但能否化成實力?
王治郅--NBA大大大後備 ...
劉煒--亞州第一控衛?!先問問台、韓控衛吧~~
朱芳雨--我倒想看韓國三分神射
中立講句,如果你要將成隊中國隊逐一來比較,無錯可能係其他國家搵到球員比中國隊強既球員強,但係要注意,國家既優勢就係內線比較強,相對黎講全場既亮點都放係中鋒、大前鋒身上,所以或許會覺得中國隊外線實力平平,倒轉黎講,台灣隊果D外線點解比較搶眼,咪就係因為佢地內線唔夠人黎先將火力集中係外線之ma~
Originally posted by 76 at 2006-8-6 01:27 PM:

係////不過當姚明比2,3個對方球員圍著gei 時候....姚明比番出去....其他人都射唔入..3分always 得20-30%.......我記得祖國之前果coach 話過...就算我地有3個姚明都無用....無外圍投射都係輸
對住歐美果d後衛,咁就無得講喇,得2,3成其實唔出奇,而且都唔代表國內球員外投唔得,人地整體戰術好過你,當有人mark你果陣受壓迫射波準繩又唔同講法,我諗如果亞洲任何一隊球隊對d歐美球隊既時候都係一樣,射得幾準都無用,因為無乜好餐士比你射。
Originally posted by 76 at 2006-8-6 01:46 PM:

而且都唔代表國內球員外投唔得,人地整體戰術好過你,當有人mark你果陣受壓迫射波準繩又唔同講法' <----我個人覺得出到去...射唔入就係唔得.....平日練波入,到70-80%唔代表咩野....出到去發揮唔到就係無用..就係唔勁
係全世界黎講 中國既外線的確 唔係一流~
Originally posted by bigfish at 2006-8-6 07:18 PM:
中國內線強顯得外線弱?! 呢個論調真係有待證實, 我淨係知姚明o係 NBA 都係一班尾o既中鋒, 同其他內線球員比, 好似諾域斯基, 加素, 尼尼, 基里蘭高呢d 真係冇得比, 中國內線相對德國, 西班牙, 巴西, 俄羅斯呢d 真係較弱
哈哈  你講果班係一線頭   

呢個論調真係有待證實

[ Last edited by 王晶 on 2006-8-6 at 07:29 PM ]
Originally posted by bigfish at 2006-8-7 04:43 PM:

講緊內線球員喎...
難道你好專業?
咁用你既專業眼光去講解一下yao點比人食住法得唔得呀
小弟想學下野喎
Originally posted by bigfish at 2006-8-8 01:36 AM:

唔係因為佢係中國人
明眼人都睇到佢絕對唔係全 NBA 最強內線球員啦, 根本力量都唔夠, 越打越出, 射外圍仲好過籃底工夫, 中國人唔好自我麻醉啦
覺得佢係最強既內線既中國人就係一種自我麻醉行為~
咁你呢個黃皮白心香蕉仔日吹夜吹話英格蘭隊攞硬世界杯係咪一種自我麻醉?
Originally posted by bigfish at 2006-8-8 03:30 AM:

我話英格蘭捧盃機會較其他球隊高o者
作為中國人覺得姚明勁就係自我麻醉
點解一個假英國人覺得英格蘭可以捧杯唔係自我麻醉
Originally posted by bigfish at 2006-8-8 03:30 AM:

咁唔通美國同中國贏世錦賽又係首次熱門?
同中國贏世錦賽 有咩關連呢?
呢度先無d低b傻仔會咁大口氣話自己捧果隊win硬
Originally posted by bigfish at 2006-8-8 03:29 AM:

好多中國球迷以為佢係最強, 仲認為佢可以提升中國籃球實力進入世界前列添
現今比中國強o既球隊多的是, 美國, 加拿大, 墨西哥, 波多黎各, 安哥拉, 德國, 西班牙, 意大利, 法國, 希臘, 俄羅斯, 塞爾維亞, 克羅地亞, 土耳其, 立陶宛, 巴西, 阿根廷, 委內瑞拉, 黎巴嫰, 澳洲, 新西蘭全部都勁過中國, 近排中國熱身賽打成咁, 仲有人認為佢可以進入前八? 未免太大口氣吧
呢度邊個認為 中國隊可以入8強?
係你發夢預知 一話老作出黎
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。