<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 三大聯賽季前討論
返回列表 回復 發帖

三大聯賽季前討論

英超

一向爭得最激列0既聯賽似乎實力越拉越遠,當車路士買入舒夫真高同波歷克之後,除左後防人腳不足外,論軍容簡直冠絕英超.再加上曼聯,利物浦同阿仙奴實力0既加強都唔及車仔明顯,要打破車仔獨大0既形勢,似乎真係要有持久0既意志同鬥心,而且亦唔容易做到.不過要留意0既係,曼聯同阿仙奴都係後上好強0既球隊,同埋個別0既中游球隊對於打敗黎支億萬大軍係特別有方法,如果車仔開季優勢唔大,或者被一些奇兵打敗,隨時有機會被其他隊伍過頭.

西甲

皇馬季前大肆增兵,要奪回聯賽錦標0既決心好強,而且今次唔紙上談兵,亂買一通咁簡單.卡比路完全針對到球隊缺點,買左雲佬,艾馬臣同簡拿華路.後兩者加盟0既重要性就唔駛講啦,雲佬黎到就更加令皇馬有更多進攻辦法,碧咸0既七旋斬又再次大派用場.唔單止咁,如果能夠做到良性競爭,令朗拿奴同魯爾重拾佳態的話,再加埋穩定0既防守同其他進攻球員0既配合的話,必定威脅到巴塞.
巴塞方面,原有0既陣容基本上已經完整,買入古莊臣,森保達同杜林之後,更加強左個別位置同後備0既人腳.不過,勝負0既關鍵似乎都要睇朗拿甸奴踢得好唔好,佢世界杯0既表現完全係令球迷們大跌眼鏡.不過0係大部分球員留隊0既情況下,球隊應該會更易適應球季.
總括黎講,皇馬同巴塞今季應該係有排鬥,皇馬班波夾成點仍然未知,不過肯定巴塞0既進步空間好少,長遠d,皇馬基本上有7-8個主力年過30,咁買人法只係頂得2、3年,如果唔買d年輕球員補充的話,絕對會有青黃不接0既現象.

意甲

今季直頭亂晒大龍,扣分0既扣,降班0既降,有實力0既真係買少見少,都係米蘭雙雄玩晒.國米擺明就要左半個杯,話晒都由零開始,而且積極增兵.不過A米就真係唔係講笑,上季贏國米12分,今屆後上贏番絕對唔係唔得,尤其是無左祖雲同費倫,對手更加弱.不過今季意甲真係幾無睇頭,都無乜寄望

以上都係小弟0既個人意見,有唔同意歡迎提出,同埋大家有咩季前野想討論就留言啦
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
Originally posted by 自由神 at 2006-8-8 10:55 AM:
無德甲?好唔俾面姐!
haha~我以為呢到無乜人留意德甲~~打埋啦,版主見到麻煩擺番上頂同改番標題

德甲

每年德甲都會有一兩隊黑馬威脅下拜仁,不論以前有多蒙特同利華古遜,後期d有史浩克04同史特加,仲有呢幾年0既漢堡同雲達不萊梅.不過拜仁一向鍾意買其他德甲球隊主力0既作風,似乎都令0個d球隊有心無力.今屆拜仁依然係冠軍0既頂頭大熱,佢地擁有德國國家隊三線0既年輕主力,不論係舒韋恩史迪加,拿姆同普度斯基都有機會成為世界級球星.可惜波歷克0既離隊足以令拜仁0既優勢大大減弱.而眾多黑馬之中,相信雲達不萊梅係拜仁0既最大對手,芬寧斯,保路斯基同高路斯等都相信會好好把握今屆呢個黃金機會去擊敗拜仁.0係剛剛完結0既德國杯之中已經見到拜仁已唔再係必然0既皇者.不過我相信拜仁仍然會以穩定同經驗取勝.
Originally posted by bigfish at 2006-8-8 10:07 PM:

英超
今屆以曼聯機會較大
西甲
...
曼聯唔夠前鋒入波呢
Originally posted by brightlee at 2006-8-10 08:46 AM:
I am thinking Man Utd may lost all of their 3 matches....
poor them
it's reli bad for them
Originally posted by bigfish at 2006-8-11 10:02 PM:

曼聯簽左維迪之後勁左好多, 上屆個雲達沙可以用頂級來形容, 相反車仔就要搞掂波歷克同林伯重叠問題

巴塞有咩皇牌後衛? 一個係佩奧爾, 另一個係馬基斯?

意甲除左米蘭相雄, 真係唔知其他球隊有咩球員

雲達點增兵? 有咩勁人? 上季排第幾?
應該係森保達同杜林
雲達ok ga...不過都係拜仁勁d
Originally posted by Kian76 at 2006-8-12 11:14 AM:
西維爾個陣都幾強。

軒基、拿華斯、丹尼爾、馬利斯卡、捷雲頓、法比安奴、迪亞高、保臣
捷雲頓真係唔係講笑...入球機器
Originally posted by arsenalhrs at 2006-8-12 10:57 AM:
漢堡都勁ga,,, 冇人提>0< 如果...
我總覺得無左雲達華治就差好多咁
Originally posted by bigfish at 2006-8-14 12:41 AM:

呢兩個咩人黎架? 點勁? 迪亞高係咪拉科射手?
梅迪薩卡咪德國0個個~~迪亞高係前波圖的巴西藉進攻中場
兩個都好勁下架
Originally posted by littlepig at 2006-8-14 12:40 AM:
英超:
曼聯今屆給我唯一的驚喜和寄期...
我成日都覺得阿仙奴太少人~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 三大聯賽季前討論

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。