<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 誰是當今第一中鋒?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 甘國武 at 2006-8-12 12:15 AM:

近 8 屆冠軍,7 屆也是中鋒主導
同意,今屆如果無奧肥,單憑韋迪未必贏到冠軍,正如湖人當時係高比、奧肥嘅組合,馬刺就有鄧肯
Originally posted by toro at 2006-8-12 01:00 AM:

同意,今屆如果無奧肥,單憑韋迪未必贏到冠軍,正如湖人當時係高比、奧肥嘅組合,馬刺就有鄧肯
big ben都係ga
防守上ge角色好重要!!
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-8-12 01:07 AM:
big ben都係ga
防守上ge角色好重要!!
無錯無錯,不過勁中鋒係難求
Originally posted by 甘國武 at 2006-8-12 12:15 AM:

近 8 屆冠軍,7 屆也是中鋒主導
是啊~~不如说得更实际点啦~~过去10年,O‘neal and Duncan几乎主导总决赛添~
甘系米话美国的中锋劲呢?
正好相反,恰恰是因为美国本土没有中锋了!
大傢還能列出邊個中鋒呢?要真正有實力控制籃底的美國中鋒(不包括統治籃底的O'neal)
我念你誤解我的意思了!!
進攻方面更多球隊推崇後衛及前鋒的戰術,太陽、小牛、馬刺……
如果話真正系可以依靠中鋒的球隊可能真的只有火箭同熱火◎◎
R9+O'neal=卡路里霸王
Originally posted by toro at 2006-8-12 01:00 AM:

米話人肥好午好??
如果你有甘大件,妳就明白點解話奧尼爾系最有統治力的中鋒拉!
因爲距仲可以甘靈活!!!!
籃球系團隊合作的結果!!
毋可能話邊個玩晒!!!
我覺得如何找好一個核心幷且貫徹好教練的方針就最好!
Originally posted by atimsi at 2006-8-12 01:48 PM:

是啊~~不如说得更实际点啦~~过...
我不是說 8 屆冠軍 7 屆也是中鋒主導 = 中鋒盛世
而是想說,鋒衛主導的球隊再強,也不及中鋒主導的扎實、穩定
我是傳統球迷,相信 "有好中鋒,才能拿冠軍" 的籃球格言
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by 甘國武 at 2006-8-12 02:10 PM:

我不是說 8 屆冠軍 7 屆也是中鋒主...
公牛除外
Originally posted by 甘國武 at 2006-8-12 14:10:

我不是說 8 屆冠軍 7 屆也是中鋒主...
甘生我不太同意...原則同你講過.....
我同意你既觀察...但呢D已經係逐步會過去......未來唔會係咁架啦...
你睇呢幾年有邊個新出既中鋒出得大埸面????冇!!!!!
過多幾年....連個投票入面果幾個中鋒都變老埋....到時nba想打中鋒戰術都唔得啦.....
揷爆鄧麗欣、鍾欣桐、黃婉伶、薛凱琪、關心研、鄭融、劉心悠、董敏莉、應采兒、陳文緩、林嘉欣、官恩娜、陳自瑤、陳法拉、廖碧兒
Originally posted by feuosma at 2006-8-12 02:56 PM:

甘生我不太同意...原則同你講過...
原則 ... 唔記得 la

唔同意,因為中鋒平均能力下降,也等於易上位
eg:90's第8中鋒,擺在2010's可能是第1中鋒
既然易上位,何必去學kg、司機?

當然,也要教練重視 & 可觀$$ 先得~~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 誰是當今第一中鋒?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。