<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » Rock友!請進!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by hoging at 2006-8-13 10:13 PM:

周國賢都唔係彈solo嘅,佢彈chord ja ma
你識唔識GA?
你無野呀?
佢唔可以solo ga??????????????????????????????
你咁攪笑的?
你唔識就唔好出聲啦
支持社民連!
Freedom Forever
x碩良唱得好好ga........

唔知點解出完一隻cd 就完
Originally posted by 76 at 2006-8-14 12:33 AM:

我都好鐘意佢!
支持社民連!
Freedom Forever
Originally posted by 76 at 2006-8-14 12:33 AM:

恭碩良近期都出過隻喎....不過唔係個人身份出............係自己隊band出
Originally posted by sas at 2006-8-14 12:31 AM:

你無野呀?
佢唔可以solo ga??????????????????????????????
你咁攪笑的?
你唔識就唔好出聲啦
你就唔識,佢自己曾經講過話自己唔係solo人,所以人地叫佢彈solo都唔會彈
我都有彈guitar ga

[ Last edited by hoging on 2006-8-14 at 02:31 AM ]
Originally posted by hoging at 2006-8-14 02:29 AM:

你就唔識,佢自己曾經講過話自己唔係solo人,所以人地叫佢彈solo都唔會彈
我都有彈guitar ga

[ Last edited by hoging on 2006-8-14 at 02:31 AM ]
何必要分solo唔solo? 拘泥於呢d小節, 對音樂又有咩好處?

周國賢的音樂唔多"恆", 佢隊野都係走j-rock, 比我感覺"唔夠力", "l女人型"

呢幾個人身世咁好, 反叛極, 憤怒極都有限, 唔適合rock
Originally posted by 12d3 at 2006-8-14 09:39 AM:

何必要分solo唔solo? 拘泥於呢d小...
講得好!Rock友們何必拘泥,我地要為我地未來既音樂世界作出改變呀!
Originally posted by 自由神 at 2006-8-13 12:07 PM:
相信大家對於Beyond[/col...
回應返個題目.....我覺得加"電腦音樂"同rock冇抵觸, 做得有feel就得啦~

其實香港人都唔係好適合rock, 香港人生活太好, 太幸福. 做出來的所謂rock好似細路仔扮型......倒不如做多一d恭碩良/eric kok 的輕鬆音樂.
如果講rock
soler都唔錯la
依家主流樂壇好難有rock band
成本好高
香港賣碟甘少
如果捧成隊
都係得一兩個紅
甘不如捧一個
香港就係甘

唔好成日諗住樂隊成日唔上主流樂壇
其實我覺得一隊獨立band上到主流樂壇音樂一定變質係香港

[ Last edited by ronald001120 on 2006-8-14 at 12:47 PM ]
Originally posted by 12d3 at 2006-8-14 09:39 AM:

何必要分solo唔solo? 拘泥於呢d小...
我唔係想拘泥於solo唔solo呢d小事,只不過我睇唔過眼d人連solo同chord都唔識分,就亂咁批評人地彈得唔好je
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » Rock友!請進!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。