<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 碧咸被飛隊友叫好 傳媒指霸道犯眾憎
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 王晶 at 2006-8-18 02:31 AM:
追post追左都幾耐下 只想講句

無人...
我睇到都O晒咀.........
即刻啞晒.........
Originally posted by 王晶 at 2006-8-18 02:31 AM:
追post追左都幾耐下 只想講句

無人...
係你個心諗住呢d 係歧視咋掛...
我好客觀同你講, 我只係型容馬基里尼外貌同踢波風格, 並唔係針對黑人, 事實上好多黑人都唔係口大, 短頸, 行路時對腳分得好開, 你睇我會唔會話里奧費甸南口大, 短頸丫? 我仲覺得佢好型添, 歧視黑人o既可能係一d 有心人囉, 仲有, 我係反駁某會員話馬基里尼得 170 cm 瘦弱身型, 先天條件比碧咸差o既言論, 眾所周知馬基里尼好大份, 好強壯, 碧咸搶波要好似佢咁犀利一定要向腦筋方面埋手, 而唔係靠身體素質囉, 唔該你唔好抹黑馬基里尼喎

[ Last edited by bigfish on 2006-8-18 at 04:01 AM ]
Originally posted by bigfish at 2006-8-18 04:00 AM:

我...
話人地成隻猩猩咁, 四肢發達頭腦簡單原來並無針對成分, 反而係客觀形容? 你知道"客觀"這兩個字點解嗎? 唔識可以查字典, 立亂用會比人笑架

馬基利尼又大份好強壯? 我第一次聽到有人咁講
講野之前要經過大腦思考, 求證過先出聲, 唔係又會比人笑架..

[ Last edited by flash_2006 on 2006-8-18 at 05:12 AM ]
Originally posted by bigfish at 2006-8-18 04:00 AM:

我...
碧咸有183cm,即6呎高,又有6舊腹肌,体力多到可以養情婦,強壯有體魄喇可?
而佢而家已轉打防守為多,但我真系見唔到佢有一些好有代表性既截擊啊

你話黑種球員似猩猩仲唔系侮辱人地膚色???

to:版主
唔好講咁多,開開刀求其減呢位仁兄一兩分先啦,現今社會嚴打種族歧視,唔系呢度放任D人咁做掛??搞到所羅門群島政變咁真系無謂架,你地唔想,我都唔想,大家都系人,無謂咁講囉
唔好加我a/c分,我唔鐘意受人小欣小慰~
唔好搞笑,本人親身近距離見過CLAUDE Makelele,我肯定佢唔過170cm,因為本人身高175cm,而Makelele足足矮我半過頭,而除左英超聯話佢有172cm及車路士話佢有174cm外,其他都話佢只得168-170cm姐,包括皇家馬德里,點呀???
Originally posted by G-Master at 2006-8-18 10:04 AM:

碧咸有183cm,即6呎高,又有6舊腹肌,...
我冇針對黑種人, 我淨係話某一個人似o者, 唔通話簡尼同希福特似大猩猩又歧視白種人喎, 種族歧視係要針對所有黑人先係o既
我再三強調, 我覺得黑人係有靚仔, 好似占士, 李奧費甸南o個d 就靚仔, 朗拿甸奴, 梅森巴呢d 就唔靚仔, 咁都要話我種族歧視我就覺得好唔公平囉

你話馬基里尼少過 170 cm, 但大部份媒體都話佢 174 cm, 而且丘建威形容馬基里尼"大份", 蔡文堅形容佢 "ngah ngah ja ja", 兩個專業評述員都唔覺得佢瘦弱
Originally posted by bigfish at 2006-8-18 11:16 AM:

我冇針對黑種人, 我淨係話某一個人...
~~~唔該你睇睇  #11   
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ;page=1&fpage=2

上次已經唔扣你, 你就當冇事. 重嚟挑戰尺度!!!!
你知唔知冇 馬基里尼 & 韋拉, 法國o係世界杯都未必入到決賽啊.

[ Last edited by Lyon on 2006-8-18 at 11:41 AM ]
Originally posted by bigfish at 2006-8-18 11:16 AM:

um~咁我梗系再次發育喇

而家又將個責任賴左係講波佬身上. 你係咪盲架? 你睇世界盃都睇係出馬基利尼有幾高啦 ,你唔好花時間打字啦, 搵個眼科醫生check check佢.
話Kahn系大猩猩D人系因為佢把關作風強橫,當然外表及身形亦佔一定比分啦,但冇人會話佢壞話,換言之呢個叫外号

但有人說Claude Makelele成隻黑猩猩咁,四支發達但冇腦,創造力系0就肯定有侮辱他人成分
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 碧咸被飛隊友叫好 傳媒指霸道犯眾憎

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。