<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 碧咸被飛隊友叫好 傳媒指霸道犯眾憎
返回列表 回復 發帖

碧咸被飛隊友叫好 傳媒指霸道犯眾憎

碧咸被飛隊友叫好 傳媒指霸道犯眾憎
【明報專訊】「萬人迷」碧咸遭英格蘭教練麥卡倫拒諸門外後引發連串猜測。有報道指英格蘭球員不滿碧咸權傾英軍,在前任教練艾歷臣麾下橫行無忌,早於世界盃期間已密謀與麥卡倫趕絕碧咸。
《星期日鏡報》引述英格蘭一位不記名資深國腳透露,麥卡倫獲得英軍球員一致支持棄用碧咸,並直指他昔日橫行無忌,早已令隊友暗生不滿。該英格蘭資深國腳說﹕「這幾個月來,我們一直猜測新教練會怎樣處理碧咸。大家很清楚碧咸如何權傾英軍,他將是新教練最棘手的難題,結果麥卡倫聽從了球員意見,做出『眾望所歸』的決定。」他續說﹕「艾歷臣一直對碧咸唯命是從,只要碧咸提出在酒店以外用膳,我們就要跟從﹔如果碧咸要將下午的操練改在早上進行也會如願以償,而我們卻毫無選擇餘地。」

謝拉特或代碧咸踢右中場

該名球星更聲稱艾歷臣連選兵也要諮詢碧咸意見﹕「每當艾歷臣有重要決定,都需考慮奧雲及加利尼維利等『老臣子』的喜好,而碧咸是當中最具影響力,但教練甚少和其他球員溝通。如果麥卡倫能打破更衣室的固有階級界限,對所有人都獲益無窮。」
英國《人物報》報道,只要碧咸仍在陣中,英格蘭始終無法掃走艾歷臣年代的陰霾,即使新隊長泰利在碧咸面前也不敢直抒己見,麥卡倫只好向碧咸「開刀」。麥卡倫本人則表示沒有為碧咸關上大門﹕「碧咸說他仍有為英軍效力的熱誠,我會留意他在皇家馬德里的表現,我不會說就此一切便終結。」他又指棄用碧咸是困難的決定。

英格蘭傳媒預計周三對希臘的友賽,麥卡倫或會將謝拉特移師右路,碧咸過往主射罰球及開角球的任務,也會由謝拉特執行,成為「麥家軍」的主要重臣。
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

所以話 英格蘭點解咁多年都攞唔到世杯~球員一日可以左右到教練既決定英格蘭都幾難有出頭天,放長雙眼睇下麥卡倫搞唔搞得掂呢種咁既壞文化~

[ Last edited by 王晶 on 2006-8-14 at 10:34 PM ]
Originally posted by bigfish at 2006-8-14 11:42 PM:
又係小報吹水報導...
正所謂謠言止於智者, 都係當笑話聽下算 la
你之前話你覺得明報最中肯架喎~
謠言止於智者,咁你咪變相話d英國佬製造謠言無腦
Originally posted by bigfish at 2006-8-15 01:23 AM:

就算碧咸係主動暫別國家隊, 激進球迷都要胡亂猜測架啦
係咪好似呢D咁呢?

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=123674&fpage=1
Originally posted by bigfish at 2006-8-16 11:29 PM:

咪係
何況碧咸咁勤力, 佢d 攔截都唔差過馬基里尼好多 ga, 有陣時佢d 剷波好過馬基里尼添
如果要比, 碧咸轉守為攻同足球智慧一定好過馬基里尼啦, 成隻猩猩咁, 四肢發達頭腦簡單
咁佢守龍有無 舒米高咁西利

[ Last edited by 王晶 on 2006-8-16 at 11:39 PM ]
追post追左都幾耐下 只想講句

無人會無喇喇會針對某位球員 某球迷~
會挑起爭端就好似呢d廢嗡
點解d 人成日單單打打碧咸同球迷呢? 係咪妒忌人地靚仔過佢, 好波過佢, 有錢過佢呢? 定係佢偶象經常性俾碧咸技術性擊倒, 所以鬧佢d fans 補數呢?
有個馬基里尼 fans 話佢好有智慧, 不足 170 cm o既單薄身型就搶到波, 中立d 講句呢點真係唔能夠認同囉, 佢肯定唔止 170 cm 啦, 而且佢咁肥, 一d 都唔單薄, 話佢好似猩猩咁, 係因為佢行路時雙腳分得好開, 同埋個嘴巴好大, 條頸又比正常白人短, 講到足球智慧, 佢好多時 hold 住個波淨係識後傳同橫傳, 隊友走到空位佢都唔識放直線, 呢d 野真係好講天份同智慧架, 好多時大哨一走到空位, 碧咸就放個靚長傳, 呢樣野馬基里尼邊做到呀? 仲學人叫加人工
往往只會令人反感兼嘔飯~基本上我覺得 係某位多舊魚會員係度搞事 至令呢度既討論氣氛變成咁,我相信得閒有黎sport版既人都知呢位多舊魚出過n咁多廢嗡。如果真係有位馬基里尼fans係度既話 你估呢段野佢睇左會點。唔反檯就假喇~同埋點解有d咁既言論都唔會得到處分~種族岐視喎~咩叫比正常白人短?係咪真係走去度過、量過哂 有証有據証明正常白人係唔會咁?

佢d唔正常既行為基本上已經令好多人反感~就好似呢度
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ghlight=&page=1裡面既#27

點解有人會反碧咸,好大程度就係有人因為碧咸而去踩其他人~

訓先~有咩唔岩聽 即管發表下
聽日再回

[ Last edited by 王晶 on 2006-8-18 at 02:36 AM ]
Originally posted by bigfish at 2006-8-18 04:00 AM:

係你個心諗住呢d 係歧視咋掛...
我好客觀同你講, 我只係型容馬基里尼外貌同踢波風格, 並唔係針對黑人, 事實上好多黑人都唔係口大, 短頸, 行路時對腳分得好開, 你睇我會唔會話里奧費甸南口大, 短頸丫? 我仲覺得佢好型添, 歧視黑人o既可能係一d 有心人囉, 仲有, 我係反駁某會員話馬基里尼得 170 cm 瘦弱身型, 先天條件比碧咸差o既言論, 眾所周知馬基里尼好大份, 好強壯, 碧咸搶波要好似佢咁犀利一定要向腦筋方面埋手, 而唔係靠身體素質囉, 唔該你唔好抹黑馬基里尼喎
你審美眼光比一般人異常係你既事,你心目中既型人係口大, 短頸, 行路時對腳分得好開係閣下既僻好,我而家用正常人眼光黎睇,你咁樣話人係一種侮辱,ok?

[ Last edited by 王晶 on 2006-8-18 at 01:07 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 碧咸被飛隊友叫好 傳媒指霸道犯眾憎

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。