<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 大家每日平均花費多少錢在飲飲食食呢?
返回列表 回復 發帖
冇咩大起大落...
全日價最多都係0~100之間
Originally posted by cwleung1988 at 2006-8-16 04:19 PM:
冇咩大起大落...
全日價最多都係0~100之間
同你差不多
工作日:

早餐:唔遲到果日,幫襯大檸樂早餐$18-20,

午餐:$13-60,.........附近有間小舖,酸辣湯正過好多食肆,只賣$13

下午茶:$0,不吃,最多飲杯野

晚餐:$0-不定,基本上回家吃,月費$5000,如無煮飯,外出搜尋美食,不理價錢

假日:

早餐:$0 同周公食,免費

午餐:$100-200,通常去酒樓飲茶

晚餐:$0-不定,偶然自己煮,屋企就地取材,有乜煮乜,自己買有時$20都煮到二人餐;出街食,又係不睇價錢,只要好食

宵夜:$20-30 睇波先會食
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
Originally posted by d228216 at 2006-8-15 05:04 PM:
早餐.....$18/$20
午餐: $22~$2XX 不等
下午茶: $20~$60 不等
晚餐: 月費 $9000 返屋企食
宵夜: $0 ~ $4XX-$2XXX 睇吓邊個請
琴晚宵夜係$0
Originally posted by irisG at 2006-8-17 02:25 PM:

琴晚宵夜係$0
Originally posted by d228216 at 2006-8-17 02:30 PM:

$2XXX
Originally posted by irisG at 2006-8-17 08:06 PM:

$2XXX
你請就$2XXX, 我毛錢 only $600
Originally posted by d228216 at 2006-8-17 20:13:

你請就$2XXX, 我毛錢 only $600
今日過黎下午茶, 我出飲品
Originally posted by AWU at 2006-8-18 02:49 PM:

今日過黎下午茶, 我出飲品
今日 下午茶 又有老細萬歲
Originally posted by irisG at 2006-8-19 10:59 PM:

今日 下午茶 又有老細萬歲
你双份最抵食 可憐GTR好似唔記得叫野
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 大家每日平均花費多少錢在飲飲食食呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。