<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 檬查查MCC 點歌仔
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-9 10:24 AM:

It's a famous song from Hong Kong TV advertisement ~~~
You do not know that means you are not living in Hong Kong~~~
That's normal ~~`
Thanks
有冇試聽?
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by Triangel at 9-9-2006 10:25:

Sorry...
都唔明
The story is about an outing reporter(外景記者)....
reporting a whale getting around(擱淺) the beach.......
She ate something that are good to voice and good to the throat......
And so when the news reporter in the TV main centre(報緊新聞的記者叫佢報導當時情況)......
She became a good singer rather than a reporter,,,,
She started to sing out the news she is reporting and the song is what 15 posting ~~

Understand now ???
Originally posted by Triangel at 9-9-2006 10:28:

Thanks
有冇試聽?
我唱比你聽好唔好 ?
Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-9 10:31 AM:

我唱比你聽好唔好 ?
你教SherryLiu 唱比我聽得唔得呀?
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by Triangel at 9-9-2006 10:37:

你教SherryLiu 唱比我聽得唔得呀?
=.= 你想我比咩反應你 ?
Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-9 10:23:

:...
咁大反應
.
Originally posted by 155220 at 9-9-2006 10:49:

咁大反應
梗係要啦........
15 仔你咁好野咁有創意....
我係 Boy Boy 就 +100 喇 ~~~
响呢道, 我要点上一首歌给一位已经 (消失) 左ge版友,
好多谢你介绍呢首好歌给我听!

每当我心情唔靓或自信唔够时,都会用呢首歌来为自己加油!
尤其是 Chorus 部分!

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=115908&fpage=1&highlight=%E5%A4%A7%E6%98%A5

呢位版友,听讲你呢排心情好唔靓,希望呢首歌可以帮到你!
虽然我同你唔係好熟,但既然大家都係 26FUN ge 人,有难我地一定可以同你分担!

老友,加油,咪放弃啊!

歌曲: 男子组
作曲: 陈奂仁
填词: 林海峰
演唱: 林海峰、郑中基、苏永康、梁汉文、古巨基

改编词: teramishu (功力甚差,请大家见谅)
演唱: 26FUN 一班顽童

Here We Go。。。

26FUN人收工除呔黑皮鞋收埋
穿新出經典復刻七零年波鞋
湊夠腳約老友打友谊波冇壞
細個o既老友到晒個個都肚腩大

大波细波睇到大家碌野都硬埋
心情如顽童 仲扮活潑通山嗌
西七一黐埋 吹水懶詼諧
三張幾通處插佢大力射左出界

身邊靚女走晒 我龟頭都淤晒
仲廿歲仔咩 晒氣 係咪要想死 想死你都有排
西窿我點队晒 冇食伟哥真唔掂
仲扮眼濕濕 扮晒o翕dup 但係我都冇精點借精你来出野

老友咪嘆氣 我點幫你 babe
振振兩臂拍拍碌野打氣 babe
力要谷起 想當天可以係咁插
未要伟哥 今天爭爭氣男子組靠你

死仔 o黎埋都甩埋
死佬 玩得起玩埋
死仔包 爭乜鬼西窿
一齊 插唔完都插埋

小球場一班顽童插全場死捱
港男俱樂部大皇BoyBoy都软埋
插兩野個個斷氣 個個煙癮大
老顽童个个碌野都插到拗晒柴

呢班友當打時期插到你软埋
呢場全挽鞋 大啖白泡嘔得快
西水都乾埋 碌野仲拗紧柴
乜筋都抽過晒佢淨係打飞机出野快

啤酒兩jar隊晒 碌野软得好快
係咪要收身 減肥 食藥再搣脂再插過小女孩
西窿我插足晒 我份力气減晒
又未到出得 未算死得 就算出最多早退休暢遊世界

老友咪嘆氣 我點幫你 babe
振振兩臂拍拍碌野打氣 babe
力要谷起 想當天可以係咁插
未要伟哥 今天爭爭氣男子組靠你

細個大家出野很快
冇著底裤瀟灑走上街
床上严记 碌野要企
平台扑野 伟哥我食到厌晒
要買condom爸爸即買
細個話知當街打飞机
童年時你 童年時我 聯群結拜 成個世界我玩晒

老友咪放棄 放都晒氣 babe
振振兩臂拍拍背肌打氣 babe
用腦谷起 一班老顽童在喘氣
大晒腹肌 波波交俾你男子組靠你

老友我撐你 我梗幫你 babe
振振兩臂拍拍背肌打氣 babe
射到飛起 今天终可以射死你
仲打飛機 爭番一口氣男子組靠你

[ Last edited by teramishu on 2006-9-9 at 12:00 PM ]
Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-9 10:23 AM:

先係驚嘆 15 仔既無比創作思維...............

再係  好有親切感........

最後係.......

笑到我真係碌喺地.........

多謝你呀 15 仔.........
好野呀 15 仔 !!!!
X999 又黎聞歌起舞
Originally posted by teramishu at 2006-9-9 11:59 AM:
响呢道, 我要点...
x2
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 檬查查MCC 點歌仔

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。