<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 兄弟評評理!
返回列表 回復 發帖
單選投票, 共有 0 人參與投票
44.44% (4)
55.56% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
小弟條氣近日好唔順!希望各位兄弟評下理!
話說幾排有唔少大學搞Information Day,小弟身為中七所以去睇下。
本身小弟同一位同學(J)一齊去。
點知去到之後佢收到電話原來同學(A)同學(L)一齊,想join埋一齊。
同學J問我點,我答:其實就問題不大,不過同學L成日因一D小事就咬住唔放咬足成日,而我地如果寸番佢,佢就黑口黑面,咁好‘能’麻煩喎!
同學J點頭:我都知,你咪那理佢囉!你收下口囉!(因為我D friend都知我一向有果句講果句)
之後我地Join埋,同學L又係咁因為人地講錯一個字就咬住唔放!我&同學J都忍!
之後佢就打電話叫佢果D女性朋友黎,本來都無咩事。之後佢就同佢D女仔傾計,我就同同學A同J研究聽邊個Talk。
同學A問我對某學科有咩睇法,我答:我覺得呢科就前途唔錯....
突然個同學L就指住個女仔同同學A講野,仲講到笑笑口!我心諗:你溝女定讀書呀!要溝女就唔好阻住我讀書啦!
之後同學A問番我講到邊,我話:佢都好唔尊重我喎!
同學L勁大聲:我而家想同A講野呀!你講完未呀!
之後我就同學J一齊走。
事後同學A打俾我:你頭先做咩呀!你明知佢係咁嫁啦!你而家想我點姐!
同學J同我講:你話你係咪多餘,都叫你咪‘能’理佢嫁啦!係人都知佢係咁嫁啦!
日後每次見到同學L果陣就同見到空氣一樣!
不過我就覺得,咩事呀!而家邊個錯呀!做咩而家好似我做錯野咁既?
明明係條‘能七’不那知所謂咋喎!
26FUN既兄弟們!幫小弟評評理!
麻煩曬各位兄弟!
自由神錯------衰唔識做人!

話不投機半句多,對於口臭既人應該,

1.小事忍讓,建立自己君子的名聲,不必鬥咀

2.當大事之時,以理折服,人人信服,可使他知道自己講錯野而尷介收口

3.被開挑釁(不口鬥),以目光視之(''啤''住佢),以勢壓聲

以上方法日久可見成效

[ Last edited by playbr2 on 2006-10-6 at 01:42 PM ]
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 01:40 PM:
自由神錯------衰唔識做人!
...
大哥!
多謝大哥教導!原來係我衰左.....
Originally posted by 自由神 at 2006-10-6 01:47 PM:

大哥!
多謝大哥教導!原來係我衰左.....
白黑二子(圍棋)

黑子: 步步進迫 , 寸土必爭 , 英雄無敵 , 氣勢凌人 , 穩操大局 , 佔盡優勢 .

白子: 佈局精妙 , 不計錙銖 , 大智若愚 , 成竹在胸 , 節節敗退 , 反敗為勝 .

[ Last edited by playbr2 on 2006-10-6 at 02:24 PM ]
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 02:19 PM:

白黑二子(圍棋)

黑子:...
高呀!反敗為勝!
Originally posted by 自由神 at 2006-10-6 02:22 PM:

高呀!反敗為勝!
最尾吾係重点

前面先係重点

成日咁短視,咩叫高呀.

世事如棋局局新,黑白對亦過程先至係重点
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 02:33 PM:

最尾吾係重点

...
咁人地無理由copy曬你句野嫁!
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 02:33 PM:

最尾吾係重点

...
明白嫁!
Originally posted by 自由神 at 2006-10-6 02:34 PM:

咁人地無理由copy曬你句野嫁!
咩叫萬試萬靈,咩叫格食格...........就係咁我食住你

点解我得,L君吾得,你知点解?!?,希望你有緣見到
Originally posted by 自由神 at 2006-10-6 02:35 PM:

明白嫁!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 兄弟評評理!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。