<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 兄弟評評理!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 02:45 PM:

咩叫萬試萬靈,咩叫格食格.........
咁我服你ma
Originally posted by 自由神 at 2006-10-6 02:47 PM:

咁我服你ma
咁咪要令佢服你囉,以格食格,吾洗硬碰硬...........我有三句格言

其中一句上聯係:冇永遠既敵人,要將敵人变成朋友,任你指揮(好奸啊)
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 02:56 PM:

咁咪要令佢服你囉,以格食格,吾洗...
多一個朋友=少一個敵人
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 02:56 PM:

咁咪要令佢服你囉,以格食格,吾洗...
大哥!要offline啦!下次再話我知呀!
Originally posted by 自由神 at 2006-10-6 02:58 PM:

多一個朋友=少一個敵人
敵人 -1 , 朋友 +1

多一個朋友 = 少一個敵人 = 0  ............錯!!!!

係少一個敵人 = 多兩個朋友 = +2

就係下聯:冇永遠既朋友,只有真心既敵人.(多謝敵人)

你明就發達囉
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 03:11 PM:

[color=Blu...
好難.........諗諗先!
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 03:11 PM:

[color=Blu...
敵人無時無刻都只會諗點樣害你,而朋友呢一刻可能唔害你,不過下一刻就可能係。
Originally posted by 自由神 at 2006-10-6 03:14 PM:

敵人無時無刻都只會諗點樣害你而朋友呢一刻可能唔害你,不過下一刻就可能係。
边有咁簡單,上下聯有關係架,而且下聯非常精要

上聯係我小五時創既.........下聯就由中三開始,用左七年時間去體驗實證,先至完成

你RED個句... 錯 ,点解你有D咁既敵人先,殺父仇人, Blue個句 岩一DD ,因為你吾識''相人'' ,所以當你岩

你走啦,探人要緊,下次再講

[ Last edited by playbr2 on 2006-10-6 at 03:29 PM ]
遇到呢 d 人,咪当睇唔到,听唔见。。。保持超远距离。。。
最惊遇到呢 d 人。。。
以为自己好醒。。。
同佢吵。。。又唔会有意义。。。
被你嬴左。。。下次佢又来火你。。。
麻烦一大堆。。。

你同条友发生 d 事件。。。
我估你晚上训前都会出现 d 画面。。。
一日得果 24小时。。。
仲要被条友烦住晒。。。
你咪 Enjoy 唔到。。。
係咪自己拿来辛苦。。。

呢果世界,有太多呢 d 人啦。。。
错。。。一定係。。。条友。。。
而你。。。就错在自己。。。内力不足。。。
我只可以劝你。。。睇开 d。。。
26FUN 睇靓女相咪得 loh。。。

P:S 想问下。。。条友生得靓唔靓仔同埋个人风唔风趣。。。
     如果唔靓仔或唔风趣而又以为自己好靓仔或风趣。。。
     就。。。Good Bless 呢条友 loh。。。
Originally posted by playbr2 at 2006-10-6 01:40 PM:
1.小事忍讓,建立自己君子的名聲,不必鬥咀

2.當大事之時,以理折服,人人信服,可使他知道自己講錯野而尷介收口

3.被開挑釁(不口鬥),以目光視之(''啤''住佢),以勢壓聲
i dont think so~

首先佢只係走.....並無鬥咀......而且佢同j走~只係保護番自己應有o既權力
自由神係有權選擇唔理佢~唔想同佢一齊的~

以理服人方面....首先要確定自己有口才~
然後....這個世界嘛....有種自以為是的人~是不會認為自己有問題的
若別人對他有意見~他就會覺得係別人有問題~
所以我個人來說係彩佢都無謂

目光壓制........同樣~
亦有這種人是不怕/不察覺/完全無視這種東西的
這樣做好像太笨了= =對他來說可能只當你這樣做是笑話~

我個人來說嘛~你做得無錯~
我想走就會走.....無謂理佢
反正我同佢又唔係對成世......
我無需要留有一線~
為免第時我會郁手打佢~
所以我會完全無視佢......
並向好朋友表明完全有佢無我的感覺

當時A同J這樣對你說.......
我會對他/她們說:[我廢事我一陣會打佢....所以唔好迫我同佢接近/有任何聯係]

當然我的意見不一定是對的~
只是我覺得只不過是一個同學....多他一個不多~少他一個不少啦.....

我用煩惱的時間去看台妹比較好

[ Last edited by ilovesai666 on 2006-10-6 at 05:28 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 兄弟評評理!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。