<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 以前嘅女同事小師妹己經變左女強人!失意嘅大師兄應否去追?
返回列表 回復 發帖
我廿六歲lu,但係就無乜戀愛經驗,所以我有時諗野單純得泥又好實際(我唔知有無形容得唔好)!

我諗係我唔再天真掛!
Originally posted by ian2910 at 2006-10-13 07:16 AM:
前日發生嘅事:

以往都係吹雞食飯先...
你真係封閉自己﹐我睇到你ge 問題係: 你鑽晒牛角尖呀~~ 因為你自己故步自封!~~

其實真係唔需要諗太多﹐如果你真係鐘意佢﹐咁就應該無條件為佢好﹐當你真係做到咁樣對佢o個時﹐佢就會由感激變成依賴﹐ 真正愛一個人應該係為佢做o野不求回報﹐就算拒絕你又點? 你個心過意得去咪得lor? 係咪先?

如果付出少少ge 勇氣都做唔到﹐算係d 咩保護到女人ge男人先????
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
都講得啱!有時我都覺得自己諗多左,或者真係諗多無用,做就最實際掛........

付出左之後,得就最好,唔得都至少有個答案....
Originally posted by ian2910 at 2006-10-13 07:30 PM:
都講得啱!有時我都覺得自己諗多左,或者真係諗多無用,做就最實際掛........

付出左之後,得就最好,唔得都至少有個答案....
好好把握自己愛既人...就算是沒有結果...從中人都會有所成長...
無論成長變成好定壞...我覺得最終都會明白事情最後都是對自己係好既...
諗得多...都是你既性格是這樣...當然我支持你去行動...
不過更當然是...如果有一個女性...可以接受到你既性格...
我覺得這樣的女人...才是你的真命天子...
總之...支持你啦...好似你既年齡有咁既想法我覺得已經好小有...
希望你成功...得美人啦...連得埋幸福...加油加油...
謝謝!而家我打算有前無後,打死罷就!
Originally posted by ian2910 at 2006-10-14 01:51 AM:
咁多兄弟撐你你加油呀^^
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by kaing at 2006-10-14 01:44 AM:

好好把握自己愛既人...就算是沒有...
我會覺得真正ge 愛應該係無條件包容到對方ge 缺點﹐而唔會嫌三嫌四。

所以我好贊同你呢句說話~~^^
IU   vs  UI

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by ian2910 at 2006-10-14 01:51 AM:
其實我有句說話在心中...希望可以幫到你啦...
人生一日未死...每一日都可以係新既開始...
就好似打機有得重打...就算GAME OVER 都可以再開始...
只要有交電費...始終有一日你會打爆隻GAME...
Originally posted by kaing at 2006-10-14 02:47 AM:
其實我有句說話在心中...希望可以幫到你啦...
人生一日未死...每一日都可以係新既開始...
就好似打機有得重打...就算GAME OVER 都可以再開始...
只要有交電費...始終有一日你會打爆隻GAME...
講得好!!!! 不過…=.= !!! 呢個比喻太好笑…
IU   vs  UI

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-14 11:34 AM:

講得好!!!! 不過…=.= !!! 呢個比喻太好笑…
哈哈...是嗎...不過我覺得想法樂觀...對一個人既很重要...
但係個比喻係怪怪地既...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 以前嘅女同事小師妹己經變左女強人!失意嘅大師兄應否去追?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。