<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 怎樣的戀愛才有結果?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by kaing at 2006-10-15 08:48 PM:

咁就慘...希望我唔會係個d 好多人既其中一個啦
由有人類開始到依家冇一個人難逃此宿命﹐算把啦
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by jublio at 2006-10-15 07:18 PM:
其實兩個人一齊覺得開心、值得咪得囉。就算分左手都有不枉此生既感覺!

而家離婚既人太多,所謂結果好難用形式黎衡量。
咦點解jublio 你又突然出現返ge … 唔好以為我記憶力咁差wor
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
點解大數都係覺得個問題無答案既...
咁不如我轉轉佢...大家覺得以前年代(遠至有二次大戰之後)同近代既人(遠至近50年)...
有結果多d 定係無結果多d 啦...
同埋原因...
緣份由天定,有緣有份的總會能夠一起走到盡頭
Originally posted by kaing at 2006-10-15 23:49:
點解大數都係覺得個問題無答案既...
...
地球上自由戀愛只盛行了數十年,
就算美國,很多現時的曾祖輩都唔係自由戀愛嘅結果,
生於這個時代已經好幸福,
一齊去探索,試煉啦.
Originally posted by guswan at 2006-10-16 12:04 AM:

地球上自由戀愛只盛行了數十年,
就算美國,很多現時的曾祖輩都唔係自由戀愛嘅結果,
生於這個時代已經好幸福,
一齊去探索,試煉啦.
咁又係wo....
我自己本身生於既家庭係好健康...
但係近年既家庭問題點解又會有上升既情況...
係個經濟影響...定係兩夫妻根本問題呢?
又關唔關自由戀愛既事呢?
Originally posted by kaing at 2006-10-16 00:19:

咁又係wo....
我自己本身生於既...
交通發達,人口越來越稠密,
工商業來往頻繁,
資訊科技發達,
通訊更易更快,渠道不斷增加........

全都令人與人接觸更多.
以前行幾哩路都見唔到第二個人.

見多左人,有嘢發生嘅機會自然多左,
而且會越來越多.
我諗係能夠一直付出自己嘅愛俾對方而不受限制,雙方都因為感受呢種愛而覺得幸福快樂,咁呢個已經係果掛!(直至不再有意識存在.........)
愛情唔係打機,唔會有「爆機」。除非你哋响最打得火熱嗰陣一齊瓜左,如果唔係我想問你你講嘅「結果」係乜嘢呢?
Originally posted by toro at 2006-10-16 08:52:
愛情唔係打機,唔會有「爆機」。除非你哋响最打得火熱嗰陣一齊瓜左,如果唔係我想問你你講嘅「結果」係乜嘢呢?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 怎樣的戀愛才有結果?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。