<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 怎樣的戀愛才有結果?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by toro at 2006-10-16 08:52 AM:
愛情唔係打機,唔會有「爆機」。除非你哋响最打得火熱嗰陣一齊瓜左,如果唔係我想問你你講嘅「結果」係乜嘢呢?
哈哈...咁又係wo...
我想應該是有子孫...為之有結果吧...
我想大家應該明白我既意思...千其唔好問...唔想有細路...個d...
或者講建立到一個互信既感情關係...為之有結果吧...
不過咁樣討論之下...感覺好似自由戀愛...同以前既戀愛...
雖然開始既時候...自由戀愛都會給人自由去選擇...
但係未到死...自由戀愛都一樣會給人可以去選擇...
反觀以前既戀愛...制訂野比較多...可以叫傳統既思想...
但係都有人因為而得到幸福...
好正常人有時行到某個時間...就會去協和一些東西...
要求也沒有以前多...
從而接受既野都會比較多...有結果既機會都因而變大...
簡單就是說...由協和而生既知足常樂...
我相信近代走既自由戀愛同以前既傳統思想...都各有好既地方...
不過就唔可以過於重那一方...羅一個中和點...
相信戀愛自然就會有結果...
人生未到最後一秒任何事都好難知道結果囉.
Originally posted by s_mon at 2006-10-16 04:19 PM:
人生未到最後一秒任何事都好難知道結果囉.
大家都係討論下ja...更何況經驗同歷史都可以加以借鏡...
雖然無人知將來既結果...但係好多事情都有所謂既機會率...
而且好多人都好多時...有相同一個失敗既經驗...
大家討論下都可以比大家借借鏡...
雖然戀愛都要除緣...但係有緣都要有份吧...
愛情的結果既定義係咩!?
行得耐??結婚??生仔??同諧白首??
其實愛情是無終結....
如果係有結果既...咁樣結果之後係d咩!?
而呢樣野正正就係就係牽動人心所在
冇人會知聽日會點...結果係咩....
我地只需要著眼於現在...(當然也需要為未來鋪路)...
珍惜眼前人便夠了....
Originally posted by cronaldo2152003 at 2006-10-16 05:20 PM:
愛情的結果既定義係咩!?
行得耐??結...
多謝你既意見...其實我覺得結果就是建立到一個互信既感情關係...為之有結果吧...
其實我想大家可以一起討論下...點樣談戀愛先可以得到lee 個結果...
愛情邊有結果依回事嫁?
正如你甘愛一個人..唔通就係為左追求結果?
通常一個好既"結果"都一定要負出好大既努力..
每個人既"結果"都唔同,只要自己努力過,
過程入面開心快樂,結果是什麼?誰管他
睇來每個人對愛情既睇法都唔同...
對戀愛既結果個個人都有佢地既睇法...

有人覺得無結果lee 回事...只在乎過程...
有人覺得係一個迷...
不過都引出一個自由戀愛同傳統戀愛既分別...

但係在我自己再睇...會覺得沒有結果既戀愛...只是一個回憶...
不過每人需要既戀愛都不同...
在我自己係要一個伴大家互相支持...愛護對方...一齊努力咁生活...
我覺得當兩個人可以產生一種互相信任既感情就為之戀愛既結果...
簡單就可以用兩字形容...家庭...

但係又另一個想法...因為自由戀愛既近代走勢...
引出一種想法就是要過程開心...有無結果都無所謂...
但係又可以想...互相信任既感情...我想係要慢慢努力建立...
過程中...未必一路都係開心...不過我相信結果係好既...
我想傳統既思想就是為了結果...所以有很多制定...
不過點都好...我希望可以有更多意見同聲音...
可以比我了解多一點...大家怎樣睇戀愛...同埋...唔講結果...
就講大家覺得自己既戀愛最終目的地是什麼...
Originally posted by kaing at 2006-10-16 10:13 PM:
睇來每個人對愛情既睇法都唔同...
對...
朋友..我覺得你諗得太多啦...
愛係全世界最簡單既事..
只不過係一些商家將愛商業化左..
什麼情人節要用送朱古力,結婚紀念日一定去高級餐廳
結婚介指粒石一定要大大粒等...
愛一個人米去愛囉,可必去深究愛的真諦呢?
當你想去追查任何關於既愛事物..你會發覺答案好抽象
但如果你只是愛一個人的時候...你會發覺愛人這回事...天生你就懂了..
Originally posted by cwleung1988 at 2006-10-16 09:46 PM:
愛情邊有結果依回事嫁?
正如你甘愛一...
絕對讚同!!
兩個人能夠拍到拖,係一種緣份,但唔一定有結果呢一日....
戀愛、婚姻都係一種妥協,是但一方忍唔到對方ge缺點,就算有結果都會變苦果...
所以要享受當中過程,有冇結果都好,問心無愧付出過又愛過,就以經不枉此生..
哎~~,人生苦短.....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 怎樣的戀愛才有結果?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。