<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 怎樣的戀愛才有結果?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by benson00 at 2006-10-16 10:30 PM:

絕對讚同!!
兩個人能夠拍到拖...

我本來諗住
『世界無人明我心,只因我已痴孖根』
點解原來依個世界都仲有人陪下我..
傻下傻下米又一世囉
Originally posted by cwleung1988 at 2006-10-16 10:24 PM:

朋友..我覺得你諗得太多啦...
愛係...
其實我都係為左上來同大家傾傾計...討論下...
你都講得岩既...愛係簡單...同天生就識...
不過簡單兩字...要做真係談何容易...
Originally posted by cwleung1988 at 2006-10-16 10:42 PM:

我本來諗住
傻下傻下米又一世囉
又唔好咁講...我都明白你既意思既...
我只係希望大家可以一齊討論下ja...

原本開個post 明眼睇就知沒什麼好討論...
但係我覺得lee 個題目...是很有意思的...
可能本人自己談過幾次戀愛...都感覺不太順利...
單純去愛一個人也試過...全心全意去愛一個...自己愛既人...
但係到底人既愛也是有限...沒有可能一面倒的去比...而無回報...

從而慢慢...在戀愛既過程...學習妥協好似benson00 咁講,
但係在這裡簡單想...人只是需要一個伴吧...
Originally posted by cwleung1988 at 2006-10-16 10:42 PM:

我本來諗住
傻下傻下米又一世囉
大家都係睇化左,又或者睇得開甘啦,
有時痴孖根都幾幸福ga...
Originally posted by kaing at 2006-10-16 11:09 PM:
可能本人自己談過幾次戀愛...都感覺不...
其實談情說愛呢劑毒藥,好多人都服食過量,或有食多左自己唔知,
唔醒覺就真係好危險,分分鐘會死人(今日睇報紙又有一個後生仔...)...
咩野戀愛大過天、天生愛情狂之類,都教壞人,咪學!
拍拖全情投入唔係唔好,不過要識得番轉頭,有冇結果要睇雙方ge造化。
其實唔係得愛情既...如果太過依賴某樣事件...某個人...都係一樣...
當lee 樣野無左...都好危險...
不過要識得返轉頭..都係要睇自己既造化..
不過好正常就係人越經歷得多...睇既野就好似大家咁講化左...

睇來個題目都係討論到lee 度算了...
但係都學到d野...其實我個人都幾好奇...同想學習了解多點東西...
用唔同既想法同角度去睇事情...

可能因為咁...讀書時期既自己比較複雜...同悲觀...
但係我覺得咁樣都唔係唔好...因為咁才知簡單知足既重要性...
每個人都係由佢既過去先有現在既自我...
開心大家都來同我討論一個沒有答案既題目...
Originally posted by kaing at 2006-10-16 09:46 AM:
不過咁樣討論之下...感覺好似自由戀愛...
其實我覺得呢d 咪同中國o個d 五行陰陽一樣道理lor ~
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by cwleung1988 at 2006-10-16 10:24 PM:

朋友..我覺得你諗得太多啦...
愛係...
正! 我鐘意你呢個post!

其實我覺得每個人出世都已經懂得點去愛人﹐但係我地唔知點去發掘出黎﹐尋尋覓覓… 其實我地可能會比商業化同埋社會d common sense 限制o左﹐導致我地限制o左自己

事實上我係認為once u find the right guy ... u will find that ... 愛係o係你個心裏面﹐而你好清楚咁感受到…even 你只係望住佢乜都唔做~
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作

~

Originally posted by kaing at 2006-10-17 08:16 AM:
其實唔係得愛情既...如果太過依賴某樣事件...某個人...都係一樣...
當lee 樣野無左...都好危險...
不過要識得返轉頭..都係要睇自己既造化..
不過好正常就係人越經歷得多...睇既野就好似大家咁講化左...

睇來個題目都係討論到lee 度算了...
但係都學到d野...其實我個人都幾好奇...同想學習了解多點東西...
用唔同既想法同角度去睇事情...

可能因為咁...讀書時期既自己比較複雜...同悲觀...
但係我覺得咁樣都唔係唔好...因為咁才知簡單知足既重要性...
每個人都係由佢既過去先有現在既自我...
開心大家都來同我討論一個沒有答案既題目...
其實呢個topic 有唔知幾多人用學術﹐詩歌﹑藝術去探討… 都係冇一個結論﹐因為情愛呢d 抽象o野本身就係冇結論﹐只有一個大概模糊ge 輪廓!

呢個topic 既簡單又複雜~其實大家肯回你代表大家都有認真思考過~ 切身體會過~~

我都好開心大家可以積極回覆﹐希望大家一齊搞好﹑搞熱鬧個戀愛版佢~

而且戀愛呢樣o野真係一件touch heart ge o野﹐所以我相信呢個版都唔會有d 咩互相爭鬥﹐你虞我詐ge 成份在

我覺得每個人ge 心都係度尋求緊真愛﹐究竟有冇真愛呢樣o野?: 我好相信有﹐我相信真愛係無條作為對方好﹐可能太過樂觀~ 但係係呢個壓力大又講錢又講地位的現實社會﹐唔天真d 我真係會崩潰~~
好希望呢個版會一直咁傾落去﹐我就心滿意足la~~
IU   vs  UI

求新.求變.凝聚.合作
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 怎樣的戀愛才有結果?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。