<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|
返回列表 回復 發帖
最起碼我都當你地係真正既朋友
+ o. ^2 W" I7 X& X& a6 Q+ \% N我要講既只有咁多
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:
# f# A, `0 I7 R" B6 h* n5 ~最起碼我都當你地係真正既朋友8 [" c8 `0 b- j# _
我要講既只有咁多- Y9 T3 x3 Y) M+ }8 o! K( u
明就明,唔明就算
6 l- A) ~6 `5 H+ @3 c3 b! }& t$ I! X% O( |
你忘記左打:
4 e- H8 E( x: @; b"明就明,唔明就算。。"
; r7 b4 f7 [8 T9 W4 ~9 q" N3 e* u6 q4 T
[ Last edited by Triangel on 2006-10-18 at 01:33 PM ]
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:
* }8 Y; g2 z+ g6 o4 @最起碼我都當你地係真正既朋友
) P, F( X' \2 w8 n" d我要講既只有咁多
* l3 w; h9 X  y6 s2 W

( G4 b" J( f1 V( N( Q+ E4 Y
* d& L3 n! C( _" G做咩gn囡突然串o左咁多呀?
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
當然有啦,雖然而家我少左上黎,4 ~' d8 ]9 S! X* C2 m, s
不過上上黎同朋友仔吹下水,
0 D# f- n9 o! i+ S/ Z& c有咩唔開心,呢到既朋友都會想辦法黎氹返我,
( W- W3 C" W7 A( U6 ^; v之後都會有好多舊友同我say hi~
  T: Y' n1 {0 B8 h  |& K仲有唔少新朋友比我認識,
2 H" s- a2 g9 A3 K估唔到我走左咁耐,都仲有人識我,4 [' R* l' d& P. a
仲有人冇忘記我,真係好開心,
; _. |2 z* W. K' w: d: w2 ?0 x呢個就係ef令我有歸屬感既原因喇
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:16 PM:
* [3 z( Z1 X* `9 X$ U! h" l) Z當然有啦,雖然而家我少左上黎,1 e2 v9 y; n9 V/ v. v# g% [
不過...
8 Y( @+ n3 P" V! ^$ S+ r0 }
; v1 G0 F: e& P7 L& K9 y& H: m" Q) [' v3 Q( Q9 Z" y! l8 Q; Z
ef 係講心﹐唔係講金!+ e# d: P* B; O2 a- V+ S: _* m

7 p. t0 e% e7 R/ ~  ~你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 15:23:
. z; j% E. R: M% z( H6 S8 Uef 係講心﹐唔係講金!) {! M- X( y: u# m
/ |0 P* c6 u6 ], \1 S
你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
- D' X- w! X% r& J( p9 Q4 [5 i
聽到呢句說話,真係有d感動
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:34 PM:
, G" O. j, p  N$ `2 ]6 `+ x* u+ v; R1 ^
聽到呢句說話,真係有d感動
& P7 V" j+ r. r' ^+ U' U- E
% ~% w7 ^$ P" B* X) a* C
; ^, }* _/ _0 n( b. h
IU   vs  UI

求新.求變.凝聚.合作
自動報到: v. o4 S8 S/ ?% s# w
, \& `' [8 }9 r! b( i
Originally posted by playbr2 at 2006-10-18 03:49 PM:
/ n2 j4 r! ?* l3 z* \2 R
4 v, N0 `+ w5 v& w% c" _% v我係指真實生活上既朋友,有事揾人幫,你都會先揾佢地.因為你可以見到佢地,咁做起事上黎你會信心大D,因為你可以摸到佢地所以安全感高D,.........但其實,幫吾幫得上忙又另一回事.......而且,反問一句,你對生活上既朋友又有幾深了解,你能踏足他們的內心深處嗎??" w! Q' o3 e" o8 ?2 G; U

# \/ U3 |% |& V/ i" A" w至於,上網既朋友係虛擬性質的,因為在日常生活上我們未必真正影響到你/控制你........而表面上大家沒有身份地位區別,所以可暢所欲言,講一D平時未必同人講既野(秘密、私隱、赤裸裸的''性''),........但實質上你我双方都有不能越過的防火牆,就好似你既個人資料,身份利益等等............如果知得太詳細,玩得太投入,变左真實朋友,大家就會不其然地想控制/影響對方,咁暢所欲言的空間就會消失........因為虛擬朋友你不能摸透,所以會覺得他們在真正有事時幫不上忙.......但其實在心靈上,他們是唯一可以透達你內心痛處既知己........4 {: v. w# ^; G! {3 C( d
7 {- A8 t& E5 ]$ S9 E4 f- X0 X; x
有一句諷剌既說話,日間上你我是勢不兩立的仇人,晚上(上網)卻成為惺惺相惜的知己
7 |, M: e6 W- _2 {8 R& `/ O
9 A7 ~1 L; z( j5 L
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:
$ ]5 L3 }1 Q3 }( R+ F
5 p6 N- S9 L* i; k/ a# Z: o+ F# ?; \  r- E4 k% _% ?

& B; p. g" a' f/ c+ `  |7 K) U4 X做咩gn囡突然串o左咁多呀?
8 h' {3 e5 p; Z& r' o......................................
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:# i( \# G; f9 d; M; O* X3 J  f8 m

( o0 j, X9 S+ l- l% C7 x$ f. P" @% O/ E4 N

+ ~9 H8 I! l" D做咩gn囡突然串o左咁多呀?
# A) i# Z  \, t5 r$ V; s7 o
因為我變左超正常所以我講野原全唔會理人感受
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。