<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|
返回列表 回復 發帖
最起碼我都當你地係真正既朋友
( U5 M4 A7 I# q我要講既只有咁多
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:' n4 X' J$ W; H8 d9 b# t0 T: _
最起碼我都當你地係真正既朋友
3 P1 Z6 c* T7 o; G& V我要講既只有咁多
3 T. H! X6 b7 L$ t1 k# t( E明就明,唔明就算
( I5 h: i+ K% z6 G/ Y# A- ^" j: a
: |5 Q" e/ @( ^6 |# d0 M你忘記左打:3 f) b* l% v# p7 q
"明就明,唔明就算。。"
1 u/ |6 x5 s$ n/ Z
& D: A& o1 P  W1 h4 S8 k[ Last edited by Triangel on 2006-10-18 at 01:33 PM ]
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:1 T" m8 W3 Q9 r5 [" j! M6 y
最起碼我都當你地係真正既朋友3 v( `; K% e! F) P' _0 P
我要講既只有咁多
  ]$ t9 G4 Q2 Y- @3 \9 Z- I5 |5 t  h$ e0 \

+ E1 R. z" T: |" ]
( q0 [3 n2 S% N) L* ?& H( e做咩gn囡突然串o左咁多呀?
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
當然有啦,雖然而家我少左上黎,7 l8 O0 m% G& f' |% g- x- h, E9 R
不過上上黎同朋友仔吹下水,: I% @: \8 v/ ^7 K
有咩唔開心,呢到既朋友都會想辦法黎氹返我,6 M7 T( p  a; Y" B# V% i) K
之後都會有好多舊友同我say hi~3 ~" ?% F4 ?7 f
仲有唔少新朋友比我認識,* U7 ~  v+ S! C& n5 j3 c' r
估唔到我走左咁耐,都仲有人識我,! X" n, Q3 R4 m5 D+ A' f1 G3 p
仲有人冇忘記我,真係好開心,
6 P9 o0 t: q6 L1 c5 d( l呢個就係ef令我有歸屬感既原因喇
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:16 PM:
7 j" c% T- j9 B' E0 Q+ V" k當然有啦,雖然而家我少左上黎,
$ `! R3 m/ Y! |1 u# @$ S* o不過...
2 L3 O1 k9 P' X+ g; I

$ |$ E3 o2 R$ p! A7 k8 k- `: ^0 q2 K% e% l
ef 係講心﹐唔係講金!0 }0 x" }: Y( T, w  f

2 \, d/ {$ s! A  T你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 15:23:
2 {! b0 [" ?8 E+ Wef 係講心﹐唔係講金!
% `5 B9 g# `: j! j" ~' S
( `  I- ?. Q! V" a* x1 F5 e1 m你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
/ k. D# f7 |; e" h5 f* P聽到呢句說話,真係有d感動
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:34 PM:
) a8 [: W) D* ~6 Q& {+ l6 E2 u6 C- @- L
聽到呢句說話,真係有d感動
1 s% e; ?) d! _8 m- F, Y
0 @0 v- p4 F( ?
/ y4 i* Q# G* o. U9 \* Y/ H# A
IU   vs  UI

求新.求變.凝聚.合作
自動報到# l( f3 y4 S% z& \+ X
2 I6 `# ]: e' S: t6 X
Originally posted by playbr2 at 2006-10-18 03:49 PM:* C. o3 H4 M3 @4 f9 t, V& u

8 H& E' ^' a2 K& U我係指真實生活上既朋友,有事揾人幫,你都會先揾佢地.因為你可以見到佢地,咁做起事上黎你會信心大D,因為你可以摸到佢地所以安全感高D,.........但其實,幫吾幫得上忙又另一回事.......而且,反問一句,你對生活上既朋友又有幾深了解,你能踏足他們的內心深處嗎??
% y4 R/ }0 }: f: D5 M9 a, A
& k% a& Y: h3 w9 U" P至於,上網既朋友係虛擬性質的,因為在日常生活上我們未必真正影響到你/控制你........而表面上大家沒有身份地位區別,所以可暢所欲言,講一D平時未必同人講既野(秘密、私隱、赤裸裸的''性''),........但實質上你我双方都有不能越過的防火牆,就好似你既個人資料,身份利益等等............如果知得太詳細,玩得太投入,变左真實朋友,大家就會不其然地想控制/影響對方,咁暢所欲言的空間就會消失........因為虛擬朋友你不能摸透,所以會覺得他們在真正有事時幫不上忙.......但其實在心靈上,他們是唯一可以透達你內心痛處既知己........
8 F" y' L6 _% u5 L5 L  \+ c! y" Z( i2 n/ L$ p/ T8 M
有一句諷剌既說話,日間上你我是勢不兩立的仇人,晚上(上網)卻成為惺惺相惜的知己
7 e5 r0 B' E# ?) |' o6 R4 X* k- s6 l
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:/ a: Y- o1 ~4 U& a4 v0 Y# N8 N

, j4 R# U4 ?6 G0 P$ [
& r/ J7 g( a$ E, ~' ?9 i$ u# b8 B( T
做咩gn囡突然串o左咁多呀?
. [5 t& z0 m$ z, J  O0 x! q......................................
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:
8 X' i% a0 t& g8 F) D* K
  t5 W" @' ~9 l; K% N$ `- Q6 @+ D
+ C0 v! Y; `% j  U, J& f# P
做咩gn囡突然串o左咁多呀?
2 M; X4 y/ j7 f  u7 R! o
因為我變左超正常所以我講野原全唔會理人感受
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。