<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|
返回列表 回復 發帖
我喺ef都唔算好耐~% q* b4 d/ c* x: s. i2 F/ x
發言唔算好多~
$ f/ m5 d; v$ B9 f; s4 u之前去sport版最多~
( G7 E' E2 ?. W% t: @, j  z. V& }  r
但喺呢度識咗一個而家都好小嚟嘅朋友~% _% Y. k3 c, _$ w
[機密]兄~+ j4 T2 _- H/ {( B
我個朋友出咗事佢真係無條件咁真心幫我朋友~) G, O3 q: f& m+ M# l
真係好唔該佢~8 _$ z- y# g; v, E5 V; e

) n9 f; z$ j# K唔好話有事就多數無人幫~9 n# R" p$ @; H& `
凡事都無絕對嘅~
2 _3 ~- n& h9 M) K自己交個心出嚟當人係fd~& \# z, G0 w1 L3 W( F4 K  @# h
總有一d人好似你咁係嘅~
/ [* O$ h" h  k5 ^4 r; ?& H' x/ o) `% ]8 Z
我自己玩咗forum幾年~
4 o( x/ t3 }, b7 B都識咗一班fd~, A1 B7 }0 K! N: V9 y, @8 {9 Y
家陣已經變成現實中的朋友~# G! a$ b* [+ K) p, Y/ L/ y% b
有時會出去玩吓咁~
) n" e( J+ v- U上網吹吓水~
8 m6 k1 N& ^: H+ ?7 M有時自己唔開心有人同你傾吓計都幫到小小嘅~
. x4 u) [; `5 v0 ?0 l起碼唔駛屈住先啦~
, f% E" g1 [8 }5 T/ V4 X1 |
1 w2 I" z% f0 V9 e' y* W我信網上會有真心朋友~
* n; ]2 v" d* ^! ?只要自己都認真對待網友的話~7 q# {+ q) f  D7 l3 p6 ?( L8 d
咁當然都有好多喺網上搵著數嘅粉人啦~
Originally posted by iMacc at 2006-10-23 08:54 PM:
5 x) e, ~8 t: x8 ^( ]% o我喺ef都唔算好耐~  E4 R% k: z; z  r" A$ T5 f
發言唔算好多~5 {" v6 w% K! ^! ?8 r: ]& L# N2 t0 E
...
7 D: t3 I7 f- P) j* k0 S3 ~% g- }- i
& X' d" z& M6 Q6 o8 |: d3 S# y6 A

! F+ ]  c  w3 @! I) B最近都好小見 機密兄出現~
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by iMacc at 2006-10-23 08:54 PM:
/ g* Q# J2 a9 u; U. x0 C我喺ef都唔算好耐~
/ O6 ?8 Q3 b# I8 D$ ]; X  H# G0 R發言唔算好多~
# x- q' Q8 f9 o1 F0 d- f7 r; {...
$ n) E- l: I% F% z
$ e( s) Q" `) A, w+ d/ u$ ?9 n1 _

1 C0 O/ R; I) p+ j0 R好同意。。& M+ V$ H! P. C& t6 d9 H
的而且確,有時候。。
0 E) {/ _+ V: i真誠對待他人。反而製造左機會比人“揾自己老襯”
9 k) }5 q% y! s  @! O$ E真系“該燴”。
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-24 02:47 AM:8 I' K2 p; {7 Q9 e

& |8 r- w0 B0 Q& P0 }. B7 R好同意。。+ G' |( s8 I  |+ j
的而且確,有時候。。
8 U4 Q1 |/ _8 ]3 L# N真誠對待他人。反而製造左機會比人“揾自己老襯” ; a7 Z/ T; M' i5 R' e+ a9 D6 i
真系“該燴”。
* Y3 }8 |' x2 i1 F
. Z- m8 E9 j" H. j
自己醒d未得 law
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by Triangel at 2006-10-24 03:37 AM:3 ~+ v: M( d- \- Q
$ x% r$ M8 J) p; g5 j& T

8 s7 u% q/ C! x自己醒d未得 law
- F) x1 F- I" c- E( S3 @% l6 n/ b

& [* y1 v. G# j  O好 同 意 。。   
, b1 h" |. Z( ~0 A  l( [7 K又系播。。。6 h  ^7 j4 d* G) F4 A! p
如 果 個 個 好 似 你 0甘 醒 就 實 唔 會 癩 野 啦。。
4 o% H+ K1 a6 x. c$ N1 i
' ^  C) M5 c- V9 c  i# ?8 B! p0 ~[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-24 at 04:06 AM ]
摘自小弟''Just a moment.''內某文
9 K3 Z& U2 p" ^5 r1 y. k1 h9 Y, t; `6 O+ D5 `4 V' p: A% c
我通常都吾會理人用咩正/分身,因為佢鍾意玩咪玩囉,我吾會去查人.......只係,如果呃人傷到人感情既話,我就會起佢底牌..............因為上網係一個容易比機會人講大話既地方.........講大話吾緊要,因為你呃你自己...........但講大話呃人感情,就一定吾得........難得大家好不容易係網上建立互信既基礎,一下子俾你破壞,变成互相猜疑...........所以害人之心不可有,否則必作繭自綁6 ]0 [# G$ ]: e

6 O0 |) i8 v- V  e0 m( j
其實係有ga,我自己都曾經在網上遇過一段好好0既友誼,果時成班友響chatroom玩,之後識左,約出黎玩,慢慢咁熟左,之前都有一個諗法,覺得出黎見過面之後可能唔會再聯絡,但出完第一次之後,我地仍然keep住contact,而且仲有約第二次,第三次........之後什至係我地唔再靠internet聯絡,果時我地已經冇玩chatroom,不過大時大節,得閒冇事都會出黎玩下,已經變左朋友,尼一班朋友曾經都有過一段好開心0既時間,不過很可惜之後因為一件事令當中有些朋友吵了,這兩年的友誼一夜告吹....$ E2 D8 j) I- J  }

# t# m; ~9 p, |2 `3 o[ Last edited by stanley_ckc on 2006-10-27 at 12:11 AM ]
Originally posted by stanley_ckc at 2006-10-27 12:10 AM:7 ^1 j% I& c! B
不過很可惜之後因為一件事令當中有些朋友吵了,這兩年的友誼一夜告吹.......
1 d# x' Y6 P. |2 I
2 Z: Q4 [5 K, O" J- n) P; Z
一段長時間建立友誼
; P5 |  s7 R) _/ a1 l一夜告吹# ^' Q& F0 Q7 p2 I
這未免太過可惜
' {6 {. j: n) v* v2 O, n(But the Sad Thing is: It Happen Quite Often To Everyone)
Originally posted by Triangel at 2006-10-27 02:37 AM:
3 Q2 b/ I9 _# ~6 J
' ?- e0 B9 g! G5 ^: v: O9 b% [4 c
一段長時間建立友誼
/ w$ q: q; ^3 w* z& A# A一夜告吹0 F) e% ?: z" p2 W& w
這未免太過可惜
( v( _5 j  U, s9 {1 i% x( o(But the Sad Thing is: It Happen Quite Often To Everyone)
5 U6 U/ j+ ?8 F/ x. d% K. |. c( N% p

0 r1 p9 W/ v- n$ Q, x+ U" \很認同
有時候, 友誼就是這樣。
1 A  ]. @: _/ T8 Y/ a2 ]合久必分,分久必合。
5 D4 h- ?( W6 p! }: }/ w$ Z
- ?& k5 l, Z, e$ v有時候,唔見面,保持神秘感,3 L+ t8 f  R. [  I; J: R7 Z
大家互相有一種,“彼此不要求” 的 保留心態。
) ?- {- `0 Z: @  f未嘗不是一個維繫關係的方法。。
! Y+ R" T* c$ l2 c% k+ R
. ^! {! u6 A+ ?- m& V[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-27 at 03:38 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。