<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|
返回列表 回復 發帖
最起碼我都當你地係真正既朋友
! ~1 C6 Q. c0 g, b, ~4 G我要講既只有咁多
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:
# t: b: s7 H+ x最起碼我都當你地係真正既朋友
1 h; _& ~4 ^7 ~, s我要講既只有咁多
3 l+ j8 ~& _: E明就明,唔明就算
8 G. w$ N2 `5 l# e2 f9 o# {7 h+ o- b  H3 x7 `
你忘記左打:
- L6 Q: M& P6 T. D"明就明,唔明就算。。"
2 K& B; C* h8 d3 t
; _* ?$ a! G* \  o$ r9 t[ Last edited by Triangel on 2006-10-18 at 01:33 PM ]
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:
" |0 G  D- {: ?# @1 q2 E最起碼我都當你地係真正既朋友! Y5 D) s" q8 q
我要講既只有咁多
3 ?2 }( D  Z8 L) w/ g0 G6 O( }( I0 M

! ~& k- e4 t4 y" `- A0 H, k8 Q+ S. _5 X  u
做咩gn囡突然串o左咁多呀?
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
當然有啦,雖然而家我少左上黎,1 z( L, ?2 s  q1 _: {
不過上上黎同朋友仔吹下水,( ]$ {' j" H- d  E3 L7 u. x
有咩唔開心,呢到既朋友都會想辦法黎氹返我,
1 ~5 e& Y% O0 s/ }) r  W. [4 b之後都會有好多舊友同我say hi~
( ]) n7 I# V, R( j6 R" m  o' j仲有唔少新朋友比我認識,' h+ `* w7 I, z2 w- t  D
估唔到我走左咁耐,都仲有人識我,* b) \4 ~% x* U6 G3 n
仲有人冇忘記我,真係好開心,8 E( K  J* M+ ~' P& e% P: o2 I
呢個就係ef令我有歸屬感既原因喇
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:16 PM:
; D/ `7 a1 J: b7 _1 ~) ]當然有啦,雖然而家我少左上黎,
+ n4 G& l' s$ y' p# r5 e  v6 y不過...
& p  u9 |, ~& g: ]) O
* ]) K. R4 [! \' E& K( P: M& O3 z% G* h, f9 A- x5 L
ef 係講心﹐唔係講金!
6 v* u- v2 ]$ N( U
$ C& w2 I, Y$ E5 V- q1 C1 Z你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 15:23:
4 g! |5 i7 ]! y# G+ a; |ef 係講心﹐唔係講金!6 h2 W$ S$ j5 v! o
5 Z* _( u- k3 D: I6 ~0 `, x6 {
你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
/ F1 q9 P3 t  }0 L" ~
聽到呢句說話,真係有d感動
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:34 PM:
, ^; Q" J- W$ ^0 T0 n1 i5 M- {! z
# U+ p; m- N' F) l. s5 B聽到呢句說話,真係有d感動
* y/ [: R& j7 s9 N( H. W5 r1 L6 ~6 V( `+ H

0 Y9 t( @% Y( D9 F
IU   vs  UI

求新.求變.凝聚.合作
自動報到- f; o7 B8 H1 I6 m! I# ~
; q% l- G( F0 Q
Originally posted by playbr2 at 2006-10-18 03:49 PM:
7 U* Q. f$ W* ]* I3 [/ x8 y8 W2 ^( K" P3 w
我係指真實生活上既朋友,有事揾人幫,你都會先揾佢地.因為你可以見到佢地,咁做起事上黎你會信心大D,因為你可以摸到佢地所以安全感高D,.........但其實,幫吾幫得上忙又另一回事.......而且,反問一句,你對生活上既朋友又有幾深了解,你能踏足他們的內心深處嗎??+ s1 X. N9 k( H- s6 `( a

4 J6 k3 r( o' L, S" S2 I" V2 C2 Q) j至於,上網既朋友係虛擬性質的,因為在日常生活上我們未必真正影響到你/控制你........而表面上大家沒有身份地位區別,所以可暢所欲言,講一D平時未必同人講既野(秘密、私隱、赤裸裸的''性''),........但實質上你我双方都有不能越過的防火牆,就好似你既個人資料,身份利益等等............如果知得太詳細,玩得太投入,变左真實朋友,大家就會不其然地想控制/影響對方,咁暢所欲言的空間就會消失........因為虛擬朋友你不能摸透,所以會覺得他們在真正有事時幫不上忙.......但其實在心靈上,他們是唯一可以透達你內心痛處既知己........& O( N1 U; T) Z) o/ b$ E
& x/ M, `1 R) c9 k, X4 Y
有一句諷剌既說話,日間上你我是勢不兩立的仇人,晚上(上網)卻成為惺惺相惜的知己
; T9 H: B7 T' n9 ~8 d/ I7 t: H3 \4 H6 B- o2 U) W8 m
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:5 E9 m1 f9 B6 D6 s8 j# A0 \
2 y/ h# Q9 c9 n7 ~0 B

, i4 t, t0 a+ K, J. H
9 [, E$ V- Y$ `6 }做咩gn囡突然串o左咁多呀?
( U# O) R3 @, e
......................................
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:, `& A/ k4 k* X  h
7 n! ]) N& s7 K7 C8 h8 n3 C
$ U5 n. \9 T0 E1 l7 |; s& `
4 u6 I5 x6 }8 Q6 w; ], x6 w
做咩gn囡突然串o左咁多呀?
! _' [0 V' o; x
因為我變左超正常所以我講野原全唔會理人感受
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。