<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!
返回列表 回復 發帖
小弟F.4-F.5時期同佢好好感情嘅女仔(由F.4嗰陣同佢就已經唔知點解無啦啦會以姊弟相稱)........其實我已經鍾意佢﹐不過礙於一直都係佢"細佬"﹐周圍啲人又成日都傳我同佢係"姊弟戀"﹐加上我知佢唔係太BUY呢樣嘢﹐而且嗰陣班入面又有人追緊佢﹐所以我知道自己冇機會﹐所以一直都冇講﹐到F.5畢業仲各散東西埋﹐加上因為我哋各自都改咗電話﹐所以我同佢簡直就係完全冇晒聯絡﹐所以我對佢嘅愛就只好長埋深處﹐係有一日喺街撞到﹐不過佢返緊工﹐所以冇時間問佢攞電話...

點知上個WEEK無啦啦喺街撞返佢﹐當我見返佢嘅一刻﹐我真係開心到不得了﹐由於當日我同佢都係DAY OFF, 所以企喺街度傾咗幾分鐘....咁之後呢幾日﹐我日日都諗住我呢個"姐姐"﹐直到尋晚﹐我喺FB度鼓起勇氣SEND MSG俾佢﹐同佢講我其實鍾意咗佢好多年......點知佢今日覆返我﹐話其實嗰陣係知我鍾意佢﹐佢亦都會覺得好開心.......不過而家可能因為人大咗﹐諗嘢都唔同咗﹐加上剛剛至失戀﹐所以唔會咁容易就同人開始......佢仲話想我對佢好似朋友咁(當然我已經估到﹐只係忍唔住同佢講啫)............

唔好意思呀咁多位﹐喺度打段咁長篇嘅嘢....

評分次數

kalos, lady, 神兄﹐多謝你哋.....

其實我都冇諗過真係可以同佢一齊﹐只不過呢句說話收埋咗足足十年﹐如果今次見返都唔同佢講﹐我知一定會後悔...
呢度是傾心吐意的地方,不會打搞的,非常歡迎你呢!……其實你們好有緣份,同一日相遇兼放假,你還大有機會!剛失戀的人心靈是孤寂的!只要稍加用心、關心、貼心、誠心……會好易追到手的……但當然循序漸進啦…祝你 ...
goodnicelady 發表於 2010-3-26 12:02 AM
我當然有關心下佢啦(我自問絕對唔係想乘虛而入)﹐不過佢唔想講(我都預咗﹐佢一向都係咁﹐成日有咩事都會收埋唔講)﹐佢話唔想為咗自己嘅近況而專登搵人傾....
唉....好掛住佢....

評分次數

側田~~無限大

渾渾噩噩 我不懂再冀盼
猶如奇蹟 碰到你極夢幻
愛上了你也許這麼簡單
只因見到你一眼

慢慢慢慢 你的感覺轉淡
重回人間 太多世俗局限
你遠去了我於不捨之間
心底愛意從未冷

不設限期 讓我可忠於本性
留在幾千公里後隨時的看顧你
不理結果 不會自問對跟錯
我是毫無疑問愛你像最初

* You're My Everything Everything
只要你愉快 何妨目光遠大
My Everything Everything
不需要旁觀者理解
You're My Everything Everything
只有你愉快 才是值得放大
My Everything Everything
天生注定不可理解 *

願望就是 你擺低了重擔
遺忘回憶 方可再度浪漫
世界太闊 你不應該孤單
不必怕我難習慣

隱姓埋名 為你衷心的高興
期望鬚根都變白仍然偷偷細聽
一世一生 在雲或霧裡漂過
化造微塵成就你快樂結果

My Everything My Everything
躲於美夢不想醉醒
My Everything
唉.......剛從佢嘅FB睇到一句說話﹐而且肯定係寫俾剛令佢失戀嘅人睇.....

我未敢期望自己是白天鵝!但原來在你眼中我也只是隻醜小鴨!

可惜我根本冇嘢可以做......
5162# 自由神

what's happen??

點呀你~仲好掛住佢呀?
自由神 發表於 2010-3-27 10:01 PM
掛就梗架啦.....不過掛又點..........
5166# 自由神

講真﹐我撞得返佢﹐我本來仲諗住係﹐不過唔知係咪冇見太耐﹐我哋之間已經唔再好似以前咁CLOSE.......以前讀書嗰陣﹐我作為佢"細佬"﹐差唔多所以佢嘅事我都會知........不過而家﹐我知道佢失戀﹐連我慰問佢﹐佢都唔同我講﹐我連關心佢都做唔到﹐咁仲可以點.........
我都覺得你哋有緣呀~正所謂老套d講句:有緣千里能相會, 無緣對明面不相逢嘛~
茫茫人海中都能夠撞返仲要係十年後喎~
有緣要惜緣呀, bro~
加油~
kalos 發表於 2010-3-27 10:19 PM
講真﹐我真係唔奢望可以同佢一齊﹐只係希望有機會同佢變返以前咁﹐不過我睇都係冇架喇........
當佢既一切都跟你講,你就只能成為信任的已,不能成佢愛人了
自由神 發表於 2010-3-27 10:25 PM
冇所謂啦﹐反正十年前都係咁
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。