<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 見到依家個香港樂壇,覺得好淒涼,惡性循環,抵死。[B +]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by ronald001120 at 2006-10-20 06:19 PM:
樓主係以人品係定人地音樂好唔好聽
可唔可以用音樂去聽呢
人品唔好又如何
唱歌好就得la
Agree 110%.  To me singers & actors are no different from businesses selling their products.  I only care whether their products (music, songs, acting) are good or not.  I like Eason because he sings well, and I don't care he's a crazy guy, arrogant, whether his wife spends a lot of money shopping as the media report, or if his dad is convicted of corruption.
Originally posted by iMacc at 2006-10-20 01:56 PM:
我睇完篇嘢完全都唔覺得樓主係聽歌之...
除咗衛蘭難定外,at17夠話甚麼實力派.在勁歌中的表現我覺得同twins無分別
香港再無樂壇,祗有娛樂圈
對啦..香港樂壇真的很淒涼...而且所謂當紅的又商業到嘔.....

反觀依家既華語市場..倒很捧喔....有很多出色的歌手..音樂人.....

由其是台灣的.....真的很捧...

蔡依琳..周杰倫....S.H.E....王力宏...吳克群...小豬...楊丞琳...

新進的一班新人也是很有才華.....蔡昊佑...飛輪海.....
覺得好淒涼又好,惡性循環又好,抵死又好。。乜野都好啦。。。
其實 點解會有個 0甘 樣 既 樂壇?
會唔會系 因為有市場 所以 先至令 哩類 人 存在系 哩個 樂壇 呢?
依個樂壇太多情歌啦, 講來講去都係離離合合, 歌詞講到要生要死咁, 完全將愛情呢樣野扭曲晒!!
Originally posted by 小山山 at 2006-10-24 11:32 AM:
由其是台灣的.....真的很捧...

蔡依琳..周杰倫....S.H.E....王力宏...吳克群...小豬...楊丞琳...

新進的一班新人也是很有才華.....蔡昊佑...飛輪海.....
絕對同意!!!
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by 約望保祿 at 2006-10-19 05:25 AM:
衛蘭、王苑芝算系超實力歌手,樂壇應該要扶持這類少有的歌手
果個衛蘭成鬼日申條死人脷出黎我真係想剪X左去
雖然以貌取人唔岩﹐但係衛氏兩姊妹一望就知唔係好人
雖則j氏姐妹明知佢地唔係好人..但佢地唔呃人嘛..你岩就like..唔岩就唔好like.

但都好過個d扮玉女既女歌手囉...

明明係衰..仲要扮好...咪係呃人..
Originally posted by d228216 at 2006-10-19 14:02:
我最愛的港產歌手:

Danny Summer, 彭羚, Sam, 譚詠麟, 張國榮, 梅艶芳, 林志美, 陳慧嫻, 葉德嫻.........
永不放屁
.
Originally posted by lastwing at 2006-10-19 17:54:
其實我覺得李克勤都唔錯

多口講多個人
張偉民
真係唔錯..........(唱工方面)

[ Last edited by lastwing on 2006-10-19 at 05:56 PM ]
係咪張偉文阿?
佢唱功的確唔錯
仲住我樓下添(真的)
不過屬於佢自己既歌始終唔多...

160 x 160 PIXEL下載

200 x 200 PIXEL下載

200 x 200 PIXEL下載

.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 見到依家個香港樂壇,覺得好淒涼,惡性循環,抵死。[B +]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。