<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 呢 d 亲戚正扑街!
返回列表 回復 發帖

[游人間‧頑童俱樂部] 呢 d 亲戚正扑街!

我个大姨 (阿妈个大家姐) 正一 PK!
以为自己好有钱,成日大大声同我个妈妈讲野!

之前帮外公移左坟墓位,今日所有亲戚到义山拜外公。。。
之后我地番左屋企,
阿妈就到扑街大姨度搞埋 d 手尾。。。

义山度有好多泥,加上琴晚落大水,
所以每个人鞋底一定粘住好多泥,
搞掂 d 野之后,
妈妈咪去洗鞋 (唔番屋企住因为一阵仲要同外婆谈天),
但个水喉头锁住左,妈妈唔识开,咪问其他人掂开,
个扑街大姨听到后大大声讲'叫佢番自己屋企洗啦'

扑你个臭街啊,你好 L 把 L 痹啊!
用你少少水好似拿你条命!
你个臭嘿!(凸^0^凸)
你凭乜来甘对我妈!
Diu 你老咪!!!
妈妈之后番来同我地讲,真係火滚!
你个臭嘿!
如果我在场一定顶番呢条扑街!

琴晚都一样,
佢到我屋企作客,
阿妈出左去,
之后蛋糕店 ge 人打来话听日拿去拜外公 ge 蛋糕已经得左,叫人来拿!
条扑街一听到就大声话 '叫佢自己去拿啦'

我 Diu 你啊!
呢 d 需要你来教啊,我地自己会搞掂啦!
每次条扑街觉得我妈会带来麻烦个时候一定大声讲我妈!
又冇话麻烦到你,正一扑街!

我妈份人唔中意同人吵,所以我都好心痛!
好想同条扑街反面,但又想到阿妈注重同兄弟姐妹的感情,唯有算数!

另外条扑街好 L 孤寒
每次外婆等人从外地来我地都会到外面食野,
条扑街成日都唔被钱 (除左被我妈硬生生叫左种!)

每次我妈问 '你被钱啊?'
条扑街都唔会有声出。。。(凸^0^凸)
Diu 你啊,平时讲话唔係好 L 大声咖咩!!!
呢 d 唔叫扑街叫乜?!!

呢条扑街以为自己好 L 有钱。。。
屁就有你份啦!
十年前,佢个仔话要自己搞生意,求死甘求,要同我个二姨借钱!(数目几大下)
之后生意失败,依加帮人打工。。。
你话,借钱係咪一定要还钱,更何况係亲戚的钱!
最被呢条扑街揸到 ge 係,

竟然当冇事发生。。。一直唔还钱!(凸^0^凸)
之后自己两公婆储到钱,令冤买驾新车都唔帮个仔还钱。。。
你话呢两公婆係唔係好 L 扑街!
个仔都一样,争人钱唔还,当冇事发生。。。

最被呢班人揸到 ge 係我个二姨问佢地还钱,
竟然话冇钱。。。一拖再拖。。。

我个二姨同我阿妈一样重感情,所以一直都冇发火!

之前好运,佢地个女嫁被个有钱佬(传闻其实係做人二奶)
个女成日被钱佢地洗,所以自己感觉好似边左有钱人,
对我妈个态度就更加差!

呢 d 人真係厚面皮!
我为佢地(大姨,姨丈同埋个仔) d 行为觉得羞耻!!!
正一扑街!!!

teramishu 对自己讲,
短期之内一定要出人头地,
帮妈妈威番被条扑街一家人睇!!!
尤其是我个大姨,
我要佢出唔到声!!!
呢班人正一扑街!!!
唔知大家有唔有呢 d 不幸的经验?
中國人社會d親戚關系
通常都係敢~
叫你母親同佢地小d來往law
你唔係為左班扑街
至想要出人頭地?
敢未免太眼短~

Let Put it that way
出人頭地 就一定要
不過唔係為左班扑街
Right?

[ Last edited by Triangel on 2006-10-21 at 02:32 PM ]
7    6      5    4     3    2    1
你太幼稚喇 Big T...........

小小事幹就咁死火.......

呢啲咁既親戚我見唔少啦.......

你見識少遮.....

睇化啲啦 ~~
Originally posted by Edgar Davids at 2006-10-21 02:20 PM:
睇化啲啦 ~~
响现实中 我想 Diu 佢 又因为阿妈所以做唔到!
我只可以响呢度发泄出我的不满。。。
话是话,依加好左好多。。。
所以话 26FUN 都可以帮到好多心中充满着不满的人。。!
Originally posted by teramishu at 2006-10-21 02:27 PM:

响现实中 我...
你 law 我地黎做出氣袋
"出氣袋" 每個售價 $5.00
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by teramishu at 2006-10-21 02:27 PM:

响现实中 我...
T 小姐﹐i can understand your feeling !!! My relatives' worth to be filter-038ed too

anyway .... 唔駛講d 咩la … 依家我可以俾到妳ge 係錫錫同抱抱~~~~

[ Last edited by trista_cheong on 2006-10-21 at 02:38 PM ]
Originally posted by trista_cheong at 21-10-2006 14:36:

唔駛講d 咩la … 依家我可以俾到妳ge 係錫錫同抱抱~~

我又要呀 !!!
TaTa 姐姐 !!

Originally posted by teramishu at 21-10-2006 14:27:

响现实中 我...
Be mature Big T~
Originally posted by Edgar Davids at 2006-10-21 02:38 PM:

我又要呀 !!!
TaTa 姐姐 !!

哦……………

冇你份喎但係
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 呢 d 亲戚正扑街!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。