<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 呢 d 亲戚正扑街!
返回列表 回復 發帖
我都有個類似既親戚呀
Originally posted by SCM at 2006-10-21 04:36 PM:
我都有個類似既親戚呀
係我阿姨....
媽咪既妹
Originally posted by teramishu at 2006-10-21 06:50 PM:

都係我阿姨....
媽咪既姐
成日係我阿媽面前晒自己個仔(一個細我幾個月 全家移民左去上海既表弟)
咁勁咁勁 又識講英文講到"勒勒聲"
仲話平時參加好多野
雖然佢真係叻我好多 但我覺得佢晒命晒得好過分
連表弟本人都係咁覺得
有一次 我暑期冇參加任何活動
阿姨就又串又風騷咁問我:你今個暑假有咩活動呀~你表弟參加左呢樣la 嗰樣la.....
聽到火都黎 咪求其講兩三樣應酬佢lo

最後講佢個仔(即係表弟)
佢雖然同我關係唔錯
但係佢有一樣野我好唔鐘意 而又啞忍左好耐
就係成日晒英文
講講下野無la la爆句英文出黎
仲要係用詞好高深 有之我唔少心講左句香港式既英文句子
就扮晒野咁 串9我
又有時講上海話,西班牙文
恰人唔識聽
好彩我識一兩句日文 有時會用日文串佢
其實上面講既關係唔錯 可能以經係講緊佢去上海之前既事
今時今日我同見面 就次次同佢暗鬥
Originally posted by teramishu at 2006-10-29 01:03 PM:

你 明 白 我。。。
我 都 有 少 少 明 白 你 波。。。
teramishu 好耐冇見呀
Originally posted by teramishu at 2006-10-29 02:03 PM:

边 有 ?
我 成 日 都 见 都 你 想 港 男 度 玩 jj !!!

你睇下#117 la 我回左野
Originally posted by teramishu at 2006-10-29 02:22 PM:

其 实 我 个 问 题 唔 算 好 严 重。。。
因 为 我 大 姨 d 子 女 都 好 尊 敬 我 妈 妈。。。
加 上 我 地 一 年 见 得 果 几 次。。。
得 大 姨 一 个 人 有 问 题!!!

你 想 反 面 但 又 唔 得 ?
只 能 怪 自 己 唔 好 运。。。
被 呢 d 人 影 响 到。。。
用 日 文 串 英 文。。。
一 极 棒!!!
你 好 劲 啊!!!
讲 真。。。
我 依 加 想 日 文 多 过 英 文!!!
因 为 可 以 去 日 本。。。(  我 唔 会 同 你 讲 因 为 日 本 妹 好 正 )
好 矛 盾,
你 个 表 弟 同 你 感 情 唔 错 但 又 要 用 英 文 串 你。。。
相 信 遗 传 左 你 阿 姨 个 特 异 功 能。。。
哈 哈 哈!!!

嘿。。。
掂 解 呢 个 世 界 甘 多 唔 识 得 用 头 脑 想 野 的 人 ?
好 烦 啊!!!

P:S SCM, 我 支 持 你!!![/
THX
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 呢 d 亲戚正扑街!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。