<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 成世一個人
返回列表 回復 發帖

成世一個人

有無人諗過自己會獨自過一世嫁?   
        (即係無女朋友果隻)
我依嫁忽然間有想過呢一個既問題
我依嫁讀緊電子   全男班幾乎
我估工作果陣都係一樣   大多數都同男仔相處
要識女仔         真係難小小  (阿SIR都咁話)
雖然話以後既野  邊個會想得到
但係   都可以估計到以後既野 .......
係咁ga la~
如果因為工作or 其他原因令到識女仔的chance 好細的話,
咁就要自己去多找chance~
所以人地成日話要擴闊社交圈子,
呢個都算係一個好處~
pratical d 呢講, 入joint, 上joint, 義工, 興趣班,
呢d都係唔錯的選擇~
OOOOOOOOOOO
go!
Don't worry, I study in Civil Engineering and working in site but I get married and have a home.
So my brother, don't worry be happy, you have many choice in the future.
Originally posted by launcher at 2006-10-22 05:46 PM:
係咁ga la~
如果因為工作or 其他原因...
yes 好認同...
工作還是工作...不是你的全部...
其實最緊要識得分配好時間...
重有搵自己既興趣...同娛樂...
好自然會識到另一d 朋友...好自然講既緣份就會出現...
不用擔心...而且你重讀緊書...咁快諗到成世人既野...

[ Last edited by kaing on 2006-10-22 at 05:56 PM ]
Originally posted by cgdmzlam at 2006-10-22 05:34 PM:

我依嫁讀緊電子   全男班幾乎
我估工作果陣都係一樣   大多數都同男仔相處
雖然話以後既野  邊個會想得到
你讲漏左另一个可能性。。。
可能以后你会搞 Gay 你都唔知。。。
讲笑,唔好介意。。。

唉呀。。。
单身好啊。。。单身。。。!
要去边就去边。。。要做乜就做乜。。。
一个男仔,应该响思想变得成熟时,去感受下单身的感觉。。。
呢仲自由自在的 Feeling 好爽咖!
话晒你男仔一名,年纪越大,d 魅力就会越大,(前提是你有心甘做)
如果可以时不时提升自己个学问,呢样果样。。。
我指的学问包括学术性或技术性等等。。。
学术可以是知识方面。。。
技术就唔一定要好专业,识得修理水龙头,'马桶冲水果个野',灯。。。
一 d 日常生活会面对到 ge 野。。。
一定好掂,女仔会好有安全感咖。。。!
男仔,唔需要特登为女仔而活 (相反都一样)
唔通一个人没有恋爱就要去跳楼?

P:S 唔好气馁住。。。今日唔知听日时。。。可能听日你响街度撞到个女仔。。。
之后仲起埋一齐左都唔定。。。
加上掂话呢个世界男仔多过女仔。。。
你惊乜。。。天下度度有芳草。。。
Originally posted by cgdmzlam at 2006-10-22 05:34 PM:
有無人諗過自己會獨自過一世嫁?   
...
呢個好正﹐最衰你今日post ﹐如果唔係我加你做2006-10-23 每日精選~~
Originally posted by teramishu at 2006-10-22 06:32 PM:
加上掂话呢个世界男仔多过女仔。。。
你惊乜。。。天下度度有芳草。。。
咁T 小姐我o地係咪要依家開始驚呀
我都同樓主差唔多啦 haha
我而家讀數
真係唔知班上有幾多女仔=.=
首先係有女仔ge機會少,有靚女ge機會就仲少
這個問題我老早就想過
我唔係話想叫人消極
而係我相信緣份天注定
到時佢自自然會黎,人人ge方法都會唔好
可能你會見到有人咩都唔做都有個靚女自動送上門
有人就成日食lemon
我自己採取ge方法係,順其自然(好似廢話)
但係如果試到個0岩key ge女仔就一定唔會咁易放手
主動溝女我就唔會,我相信日久生情ge感覺會穩陣d
我反而覺得成日諗住溝女會好難追到人
拍拖唔係話玩漁翁撒網,溝得多唔代表掂
我自己就有個朋友又係,成日諗住約班女出黎,睇下邊個掂就溝邊個
結果d女知佢用意都唔再so佢,之後佢知唔掂,先收心養性,實實際際去追一個人
可能你話我一個個別例子去支持我個論點
我個論點可能會錯漏百出,希望大家唔好見怪啦
而且我亦從來証唔到我個論點係0岩定錯,純粹係分享下
我有諗過既..我自己又唔係靚仔..又唔係有錢..
自問無咩才華..讀書唔成..自己又比較內向
唔會主動同女仔傾計..
但我都諗過..係咪一定要有女朋友呢/~\
雖然我未有女朋友..但係我都過得好開心..
可能日後唔係咁諗..但係大個先算吧..人算不如天算..有d野唔可以強求
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-22 06:37 PM:

咁T 小姐我o地係咪要依家開始驚呀
驚,有乜好驚?
我讲左人唔需要为恋爱而活。。。
一个人或同朋友一齐,都可以好精彩咖。。。
我身边好多人,尤其是女仔,单身但都过得好好。。。
我非常佩服呢 d 人。。。
永远都可以活得精彩有意义。。。!
当然遇到适合自己 ge 就更加好啦。。。
慢慢来啦。。。唔急得一时。。。
总之唔好为左谈恋爱而谈恋爱。。。
呢 d 已经失晒意义。。。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 成世一個人

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。