<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [2006-10-26毎日精選]何謂愛???
返回列表 回復 發帖
Originally posted by FRANCISE at 2006-10-26 04:57 PM:

任時光變化亦無常  那些祝福  儘管落空
我的知己  仍然是你  心中緊記
無法子改變什麼    有你偏不顧後果
去面對幾多困阻    一一衝破
我来呢首。。。

我爱你 爱到 发晒狂 发晒狂。。。
Originally posted by teramishu at 2006-10-26 05:01 PM:
我来呢首。。。

我爱你 爱到 发晒狂 发晒狂。。。
我唔識應呀!
Originally posted by 自由神 at 2006-10-26 05:02 PM:

我唔識應呀!
唔 好 喊 啦。。。
Originally posted by teramishu at 2006-10-26 05:08 PM:

唔 好 喊 啦。。。
下次見!
Originally posted by sakura310 at 2006-10-25 08:43 PM:
愛是甚麼?愛是做出來的 XD
說笑而矣,...
型呀....lee 位人兄...真係高見...
當你係我偶像呀...
非常認同...無野補充...
Originally posted by sakura310 at 2006-10-26 06:01 AM:
美人講
愛一個人唔係愛佢眼前temp 擁...
傻豬我冇得加分俾自己ga ~ 睇o下邊個版主覺得我岩聽咪加返微薄幾分俾我咁lor

不過版主都係有萬幾分… 除o左專set 65000 o個d 之外都冇咩post 唔睇得ga la
Originally posted by teramishu at 2006-10-26 01:47 PM:

如 果 係 以 前 我 ...
死人衰女T小姐~~ 講出晒我心聲!!

我依家就係O係愛情與面包裏面掙扎緊………

對我黎講…我覺得精神富足俾起物質黎講重要得多…… 但係!!! 但係!! O係呢個世界生存都係要講錢

我依家唔係考慮到我自己﹐而係為我daddy mummy著想﹐佢o地都一把年紀la ﹐唔通仲想靠佢o地過世咩

不過唔安頓好自己﹐又點安頓好我daddy mummy 呢~~ 唉~
Originally posted by 自由神 at 2006-10-26 04:09 PM:

美人呀!你地做女仔既................
唉~~ 但係如果有錢但係唔幸福呢? 有錢又點??

(如果可以心靈富足又有錢就最好﹐但係呢d 人世界上少之又少…)
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-27 02:08 AM:

傻豬我冇得加分俾自己ga ~ 睇o...
哇~美人叫我傻豬啦^^
原來我地d關係咁好ga wor^^
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-27 02:12 AM:

唉~~ 但係如果有錢但係唔幸福呢? 有錢又點??

(如果可以心靈富足又有錢就最好﹐但係呢d 人世界上少之又少…)
拿~
如果將你同心愛ge人放去一個有屋住,有野食ge無人島度(先唔討論得兩個人會寂寞的問題)
咁就真係有情飲水飽
因為我地唔需要理會其他因素ma
係哥度得兩個,唔使搵錢啦
無其他人係度,生活上ge野唔會有比較
呢點較為重要,大家可以諗下,咁辛苦開工搵錢做咩?因為想享受,人地努力完,有大屋,去旅行
我地都想,所以我地會努力賺錢
但係如果得兩個人呢?真係鬼識得咩叫享受咩~日日望住心愛ge人都甜到漏啦~
真係就算日日青菜白飯,兩個人都可以過d好sweet ge生活

但係問題係我地而家住係一個物質生活豐富ge社會度
咁我地亦無可避免地俾社會同化左,錢始終係一樣好重要ge野
無錯,如果單單兩個過活真係可以好開心
但係日後呢?如果你會成家立室的話,自然會有小朋友
我諗你除左愛你ge另一半外,仲會愛埋自d小朋友
咁呢個時候,如果你同你ge另一半愛情飲水飽,咁你d小朋友呢?
係咪都同佢地講呢套呢?例如你個小朋友有某方面ge天份,但你無錢去培訓佢,影響左佢以後ge發展,你忍心嗎?為人父母不都是想仔女將來有出色,過好日子嗎?
仲有我地ge父母,當然我唔係話我地一定要養我地ge父母
但係佢地都辛苦左咁耐,衣食住行都俾哂我地,我地先有好ge條件搵到另一半
我地係咪應該好好報答佢地呢?點都應該俾佢地過d舒服ge生活
(唔通仲想佢地仲做到隻牛咁?)
而家好現實,你都唔想同一個你ge另一半不但幫唔到生計,仲要連累你吧
雖然我未拍拖,但當我有另一半時,我唔使佢有高薪厚職,但佢點都要有份收入,當然,如果佢可以幫我打理個屋企打理得好ge,佢唔做野我都無所謂
我就好反感有d女人(我話有d ja><我無針對女人ga><
個老公係出面搵錢,佢就得閒同格離屋個師奶打牌,炒股票,又管唔好d小朋友,又追名牌
都唔係為個屋企著想ge><

咦?點解我講左唔知去邊ge?
講返先~
拍拖其實唔單單係兩個人ge事(如果你諗住拍拖,唔諗結婚哥種,就係兩個人ge事)
你愛你ge另一半,但你同時都愛你身邊ge人(你ge父母同仔女)
如果你好似有d外國人,結果婚之後就去第二度住(離開父母,去第二d國家),生出黎ge小朋友你認為天生天養,佢自己會俾到自己需要ge野,咁有情飲水飽係絕對可以發生的
但無奈,係hk我唔認為可以咁做lor...

(今天十分混亂,都唔知自己講咩><

[ Last edited by sakura310 on 2006-10-27 at 05:46 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [2006-10-26毎日精選]何謂愛???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。