<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [S.O.S.]第一次對白.......[S.O.S.]
返回列表 回復 發帖

[S.O.S.]第一次對白.......[S.O.S.]

上年,我(今年f.7)見到一個好岩FEEL既女仔(今年f.2).....唔可以話一見鍾情
但係佢外表真係我既DREAM GIRL......
我冇故意接近佢,
因為對自己冇信心......(五官端正,都唔差ge....但唔少印.....)
但我今年要走la........
so想識佢,最好可以發展la........(妄想中.....)
但唔想fd疊fd識,or 扮野,製造d人供緣份,
so決定直接面對面0甘識!(有d痴線...)

以下係小弟ge情況:
我上年係社長,識自己社d f.1 la~~
0甘同當中ge運動員較多接觸la~~都算熟~~
但其中一個女運動員對我幾冷淡下(我都唔知why,佢對佢D FDS唔係0甘....),
而我鍾意個女仔係同好冷淡個女仔好fd~
0甘我有時係f.1度出出入入,搵自己d社員,
佢都應該會見過我ge~or 知我個名同係社長
而有次係小食部見到女個班運動員,(包冷淡個女仔)
0甘唔知咩事要請飲野.....
0甘我中意個女仔同冷淡個女仔一齊,
0甘無理就個個請,係唔請佢ga~
so有請佢,
我諗佢都知我係邊個掛?.......

但應該點開口?
"hi!我係abcde ar~我想同您做個fd呀~您叫咩名ar?邊班ar?您有冇msn or icq ar?(then 找話題...)"??

小弟就咁覺得
如果你唔特登去識一個女仔
   如果覺得    ((但唔想fd疊fd識,or 扮野,製造d人供緣份))    係一件扮野既事
我覺得你能夠追到女仔既機會都好微  唔係同你講笑
'
因為看你既說話  就覺得你關於呢方面既思想出現左問題
要追一個女仔    就要厚住面皮   就要想多d計謀  多d巧合   
令到佢注意到你   咁樣先得嫁嘛

你拍過幾次拖呀?????     咁既常識都唔知~

如覺得扮野既話      你成世都難追到女

依嫁香港係一個競爭既社會   追女仔都係一樣
如果個個人都無新意   刻意  追女既話
       點會 點綴 有新意  有刻意追女既男仔呀  果d男仔最令女仔注意
因為對自己冇信心......(五官端正,都唔差ge....但唔少印.....)
又如何?我都有嫁!男人既魅力!

決定直接面對面咁識!(有d痴線...)
一D都唔癡呀!世上有無限咁多對夫妻都係咁開始!

但應該點開口?
我唔知係唔係個個都係咁呀下!
我既經驗話我知呢,通常呢D f.2,f.3既小妹妹呢,係對大佢幾年既男仔好有興趣嫁!佢地好鐘意認識你嫁!
如果你真係明刀明槍咁問佢要Msn之類呢!我個人覺得佢一定會俾你,仲會帶點興奮嫁!
放心啦!去馬啦!兄弟!
Originally posted by cgdmzlam at 2006-11-3 09:48 PM:
因為看你既說話  就覺得你關於呢方面既思想出現左問題
要追一個女仔    就要厚住面皮   就要想多d計謀  多d巧合   
令到佢注意到你   咁樣先得嫁嘛
唉........都唔知厚住面皮N 0甘多次,用0左N 0甘多計謀,N 0甘多巧合,
亦失敗N 0甘多次.........
有時.......冇feel就冇feel.......做n 0甘多都用........
我已經唔想再做多n 0甘多次.......
我好倦la.......唔想再做多n 0甘多次a.......
太花心神la.......
死就死la.......我只想了斷...........
只想用最直接ge方法,但最有效率ge方法.......
Originally posted by 自由神 at 2006-11-3 09:50 PM:
因為對自己冇信心......(五官端正,都...
多謝您~
哈哈
拍散拖就好咁做啦

追女仔唔係玩玩具
女仔真係知道你係真係鐘意你既
佢先會同你交往

如果想找一個好女仔   就要加把勁啦
唔好覺得太花心神
Originally posted by seafireson2 at 2006-11-3 10:03 PM:

多謝您~
唔使客氣!加油呀!你實得嫁!
Originally posted by cgdmzlam at 2006-11-3 10:05 PM:
哈哈
拍散拖就好咁做啦

追女仔唔係玩玩具
女仔真係知道你係真係鐘意你既
佢先會同你交往

如果想找一個好女仔   就要加把勁啦
唔好覺得太花心神
我唔想拍散拖,女仔亦唔係玩具~
我知道女仔真係知道你係真係鐘意你既,
所以我希望結識後多d了解同溝通,才決定會否發展~
但只想用直接方法認識,唔想靠人做緣份~
嗯嗯    你講得岩d...
不過我就未試過  直接方法認識
哈哈  如果兄弟你得左
不坊告訴細佬~~~~等我都好參考~~
Originally posted by cgdmzlam at 2006-11-3 10:19 PM:
嗯嗯    你講得岩d...
不過我就未試過  直接方法認識
哈哈  如果兄弟你得左
不坊告訴細佬~~~~等我都好參考~~
好!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [S.O.S.]第一次對白.......[S.O.S.]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。