<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [2006-11-05每日精選]大家幫幫下個迷茫的人......
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2006-11-4 04:27 PM:

唔試ge 人永遠都係失敗者………
我試緊啦!你feel唔到咩?
我諗約出去會實在d, 但有d野一定要留意
(1) 唔好令到佢覺得真實的你同msn的人係兩個人
(2) 大方得體 待人接物有分寸 有禮貌
(3) 留意佢需要, 問下佢意見, 但唔好強迫佢俾建議或作決定
(4) 接近佢 / 搭膊頭 / 扶佢都要睇佢反應, 凡事適可而止
(5) 唔好擔天望地心不在然 / 不停响電話

另外唔知係咪淨係我先係咁啦..提出送我番屋企o既 >> + 分 , 死都要送我一大扎花o既 >> - 分
(唔係個個女仔都鍾意拎住一大舊野通街行架 =0=)

記住update大家有關你地o既進展..hehehe
真系估唔到會有甘多回覆,小弟先多謝各位了。我已經同佢出幾次過街,平時系大學都有見面。大家可能覺得奇怪,成二十幾歲人仲讀緊書?理由好簡單,因為我唔住系香港,教育制度有D唔同。我真系好驚佢又會成為我另一個好的“女性朋友”。至今我都未話有作出任何表示,最多有一次,我特登買佐佢鍾意既蛋糕,跑到佢屋企樓下,打電話叫佢落黎,但系我都系詐話岩好行過,真系失敗。。。。。
=0= 你又識佢, 又成日見, 咁都係差一句唧即係...

。。。。。。<<<<<係咪即係玩吊胃口?
hey man,i think the girl just waiting ur action...cause you already done part of the couple duty...
lalalalalalalaa.....

hope u can make it!!!
其實講一大堆說話   對你來講可能都係廢話
我覺得  如果你要追一個女仔   而佢又對你有意思既話

我覺得  你選某一個夜晚   同佢一齊玩   ( 唔好去逛街 )
唔好去d人多既地方   要去d只有你地兩個人既地方  即係清靜既地方
例如  海旁   少人行既路 .........     你自己諗拉
之後   忽然間停呆   面對住佢
同佢講   我鐘意你   之後講一大論你保證既說話

呢個我之前都講過   但係可能你無看到其他人既post

追女最緊要要大膽    唔好怕食檸檬就得啦~
1.)毫不畏縮地望住她的眼,對她輕聲說句「我愛你,是真的」,若對方走的話,不要拉,若對方不走,呆呆站在原地的話,不要怕,擁抱她,讓她感受一下你的體溫。

成功%.........<95%

優點:係女都感動。
缺點:一旦衰左,好難收拾殘局。

2.)寫情信

成功%.........50%

優點:冇咁怕。
缺點:5係個個女仔受,有d會覺得你玩佢,發脾氣。

3.)電話表白

成功%.........75%

優點:真情流露。
缺點:有被cut線的危機。

4.)icq/msn

成功%........40%

優點:最5魚。
缺點:令女方半信半疑。

5.)公開示愛

成功%.......60%

優點:令女仔飄飄然。
缺點:做好比女友歐打的心理準備。

6.)咋cool

成功%.........15%

優點:小女人可能受
缺點:佢可能將會cool過你。
Originally posted by vandervaart at 2006-11-4 11:50 PM:
真系估唔到會有甘多回覆,小弟先多謝...
知己知彼, 百戰百勝~~

首先想問;

1, 佢拍過幾次拖?
2, 對上o個次幾耐之前?
3, 分手原因?
4, 對上分手男朋友是什麼人?

你對呢位女仕有幾了解?

例如佢喜歡什麼? 唔喜歡什麼? 喜歡什麼類型男性?
Originally posted by Lyon at 2006-11-6 08:42 PM:

知己知彼, 百戰百勝~~
...
我非常明白你一句說話,所以我都有同佢D朋友來往,收下料。奇怪既系,佢從來都沒拍過拖,佢今年十九歲,就快二十,我大佢3歲。所以,我地倆個都系”新鮮罐頭”,無辦法有前車之鑒。至於佢鍾意邊類型既男仔。。。。。韓國天王 RAIN 我真系R晒頭
Originally posted by vandervaart at 2006-11-6 11:28 PM:

我非常明白你一句說話,所以我都...
~~咁你必要了解佢點解唔拍拖, 呢個係好重要嘅因素, 勝敗關鍵.

係唔想拍拖住, 點解唔想拍拖住呢?
or 冇適合人選呢?

唔同理由用唔同手段嘛.

唔駛心急嘅, 你已經有一個唔錯嘅起點.

[ Last edited by Lyon on 2006-11-6 at 11:50 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [2006-11-05每日精選]大家幫幫下個迷茫的人......

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。