<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 26FUN新通告: 加分新例之意見!!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Aivn at 2006-11-7 06:00 PM:

其實呢個係重點~
不過照理解,
特別加既分(唔係普通加1分),
應該係永久架???
如係永久既話,我當然咩問題同不滿都無啦!
如果唔係既話...........就再見啦!兄弟!
Originally posted by BOYDWAN at 7-11-2006 17:45:

乜都未...
唔係有唔有心既問題..
而係時間既問題!

D有職業既會員
無時無刻都可以上返黎攞分呀...
但係D仍在求學,
尤其是未來要應付Term-test ,
甚至 CE/AL而要閉關既會員可以點?
唔通佢地又可以抽到咁多時間出黎??
難道佢地又冇心咩??
只不過只要短短一年,
甚或至只需要幾個月比較忙,
被迫做 CD-rom 一排.....
咁就要永久剝奪晒佢地之前既貢獻喇咩?

站在我個人立場,
我本身都諗住12月後七日上黎一、兩次就已經好多
而且如果再搞到咁,
一係就只可以唔讀書自甘墮落...
一係就索性以後唔黎冇眼屎乾淨!
我又可以點抉擇呢?

我雖然好掛住一班好朋友,
尤其係 Boyd同D佬一乍板主...

可惜要我放棄學業????

冇可能!!!
Originally posted by Aivn at 2006-11-7 05:56 PM:

你既分析好清楚好透徹呀!!
仲有長篇大論講架(攻略,比較,取長,創新).....以經刪左好多簡化左好多......不過講黎冇用........因為EF冇 明主 & 謀臣 ........所以哂氣
Originally posted by playbr2 at 2006-11-7 18:04:

仲有長篇大論講架(攻略,比較,取長...
吳國末年
.
我都唔係幾同意話一年後d積分會無哂呢個做法
雖然我無自由神咁激動,但係我同佢諗ge野一樣
但係如果真係實行咁做,我真係有d心淡lor~
我而家就好冷靜
但係我都想講
我強烈反對積分得一年有效期呢個做法

當然,最終可能都係堅持呢個新政策,咁我都無辦法
加分其實都好辛苦
要down圖down片,唔係一百幾十就得lor,要600分
其實我覺得好高lor,但係有付出有收左,咁呢個我都會接受
問題係...以我做例子,我一年內我自己都無信心可以加到600分
我都唔係日日有分加,而且26fun唔係用有回覆就有分加呢種易lor分 ge政策
你話我地要down ge野係得咁多,咁我地手快有手慢無啦
但係娛樂資訊日日都有新的,我地個人追得上,我地d分追唔上lor
所以我真係對積分得一年有效期感到好反感lor
加上積分係代表呢個會員對26fun做左幾多貢獻,如果話過一年就無左
咁樣會好叫人心淡ga...

所以呢~希望呢個政策唔好實行><

[ Last edited by sakura310 on 2006-11-7 at 07:40 PM ]
Originally posted by playbr2 at 2006-11-7 06:04 PM:

仲有長篇大論講架(攻略,比較,取長...
大哥!倒不如我地一齊隱居深山不問世事吧啦!
話不投機半句多!
況且你就算以版主身份點保證都冇用..
因為我遲D的確因學業為由而要做幾個月 CD-Rom~
(其實係直頭唔黎,所以呢D都唔知算否 CD-Rom 喇!)

而呢幾個月會有咩變化我唔知~
所以你點講都冇用,
始終係政策上同我配合唔到。
Originally posted by sakura310 at 2006-11-7 06:09 PM:
我都唔係幾同意話一年後d積分會無限呢...
果然好兄弟!
Originally posted by playbr2 at 2006-11-7 17:49:
e個方法吾work架,根本係吸引力同氣紛問題...........到時個個灌水就知死

有D地方,迫人回覆先有野睇......結果個個灌水回覆.....假人氣

有D地方,限時間升級......D人開頭就灌水升到某某自由等級(上千分)咪又做番cd-rom

EF舊制都有問題,雖然可產生高素質會員,但加分制度太主觀,所以會好難有新人加入EF家庭,寧可做cd-rom(我以前都係cd-rom,後來有加分活動先至變高分會員.正所謂,付出同收入成正比,所以一下子變高分會員先至成日上EF,因為EF有News比我,如果我去到一個地方乜都冇,又限制多多,我一係走,一係做cd-rom;人之常情,全世界都係咁).........新制就最麻煩,大家上黎想happy下姐,冇人會喜歡比人限時限刻迫post野

playbr2,某程度上,你啱。
但因為EF有好多所謂高分人士已經離開去第二度,得閒先返吓嚟利用d 舊分做cdr,咁呢班又係乜人?强積金老員工?

吸引力同氣氛問題...........未到next step,大家都未知。
到時個個灌水就知死..........睇吓佢地死先定EF死先?

有D地方,限時間升級......D人開頭就灌水升到某某自由等級(上千分)咪又做番cd-rom......呢個setting 就係針對呢班人~

EF舊制都有問題因加分制度太主觀.........論功行賞好合情理。
新制度自動又唔好......唔通你有乜好橋?
正所謂,付出同收入成正比......啱吖~ 有心付出有乜好担心?你如果發現有一個好用心好努力嘅會員喺呢個雙管齊下制度下有損失,通知我一聲,我即刻扣自己d 分補返比佢!
既然大家上嚟想happy下,有分享有交流就實冇蝕底。
無人迫任何會員限時限刻post嘢,只係針對d 懶人成個月都唔上嚟。
真金不怕紅爐火嘅活躍會員,怕乜?
Originally posted by playbr2 at 2006-11-7 06:04 PM:

仲有長篇大論講架(攻略,比較,取長,創新).....以經刪左好多簡化左好多......不過講黎冇用........因為EF冇 明主 & 謀臣 ........所以哂氣
sorry
del

[ Last edited by BarristerSpring on 2006-11-7 at 06:26 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 26FUN新通告: 加分新例之意見!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。