<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 小弟下个礼拜到香港旅游。。。
返回列表 回復 發帖
Originally posted by guswan at 2006-11-22 11:35 PM:
, ]% ]. Y, r# W2 @朋友,你從笨珍還是馬六甲來啊?
+ _# R# B" d* {; ~& K: S) o
; F, C; a. S+ y0 C0 O点解你会认为我系馬六甲黎既咧?4 I" C/ x" H0 |- a5 Z+ n
我系霹雳州人黎既,怡保都系属于霹雳州既。。。
Originally posted by bigfish at 2006-11-22 11:22 PM:/ J; B- o$ X) Z
千祈唔好去金紫荊呀, 你幾多歲? 唔過六十都唔好去金紫荊+ J1 S5 p) Z* F0 s8 q* _7 v
要去梗係去中環, 金鐘, 尖沙咀呢d 地方識下外國朋友, 感受一下外籍人士o既親切笑容啦
9 E% b0 _# c5 f3 T
1 f; [4 \& o4 A点解唔過六十都唔好去金紫荊咧?  e* v. ^: p2 Y8 k* w
好闷架?
, X' V& o( g) K) @乜黎到香港,唔系应该識下香港人、感受下香港人親切笑容既咩?
Originally posted by 打狗棒 at 2006-11-23 01:13 AM:
' g7 ?$ N) v1 D, x( d係囉, 去中環, 金鐘, 尖沙咀呢d 地方...
: R4 b& {& L% ?( r2 ^& |
9 o+ J% ~( E% E多谢打狗棒既提醒,在下定必紧记!!
Originally posted by 打狗棒 at 2006-11-23 01:07 AM:% w# T' ~% V1 e8 m$ U* F2 ~; D

1 m: ~- i# B9 V0 z( ?* d: U提倡與"相對論"齊名的"三個代表"論的江澤民江總您都唔識? 點學人出嚟襯......???
" B- S, m4 k: F5 \3 |, c1 i, n" D: c  i, L9 e+ \$ d
讲真喇。。。我真系唔识他哦,但系都唔系甘出奇喈!
4 o, K% m" t/ V5 k1 D如果我系香港人都唔识他,甘先出奇喇嘛!!
( p" d6 e* L9 E& H: g. j比如我话,你知唔知 Tunku Abdul Rahman 系乜水,你唔知都唔出奇架!!
Originally posted by 打狗棒 at 2006-11-23 10:04 AM:' o& d. B, y# s) f
6 B9 w2 x" f; [
佢比鬼佬通得櫃多,幻想自己係鬼佬,所以處處幫鬼佬講嘢,唔使理佢......
1 k3 v: h2 S7 O4 P5 j5 y2 `+ w% z
你点知架!?* @8 b: `1 V! D9 O% Y) Y# ?' D6 I
下次通你櫃!!!
回複#30 - 37:
( F% N: E8 Y; i' _* e我捻到时先再打算睇吓去唔去海洋公园噜,
% e4 M" _& V9 ?, U. ]因为我地有 5 个人,如果要入场既话,花费都要乘 5 哦。。。
" s+ R5 C4 ^1 A. m5 E6 V( K到底入场飞几钱架?
/ G8 F- a$ v2 X& ^# N超过 50 岁有无平d架?
; q/ c% Y" R8 G! A, I同埋海洋公园里面有d咩系迪士呢无得玩同无得睇架?1 d+ g1 h1 _+ ~. f1 H
讲真家吓有d紧张,我今次系第一次坐飞机咋!!# N' E* @4 l" ?; ]' R9 y: F' K

- p- D# m6 \/ n" H9 R*想请问下家吓香港最低去到几多度?因为我怕到时带去件衫唔够暖。。。
* `' u9 o# e- T+ ^: p5 q) s" o# l& i$ u, {! t# V( h
再次多谢甘多位大大先!!!
. A) i# i/ Y" J+ y0 I' W6 ?8 ^9 ?# G9 X
[ Last edited by Maxson85 on 2006-11-24 at 03:04 PM ]
Originally posted by kjkj at 2006-11-24 03:59 PM:) J  R! d' S* J  N
聖誕節D燈飾真係好靚,再加上咁多人睇
" Z7 u$ F% \5 D  v- T+ F5 p同人"BIG""BIG"下真係好難忘3 Y6 ?% D6 ~2 Q, f
如果同女友一起睇,應該係一個最難忘的聖誕節
, h4 [9 w! e; x5 X- _+ ?& G3 D* [- n- _% \
同屋企人去,我又单身,
+ a" d9 H. S& F  O- x/ f* L所以唔洗借头借路同女朋友“big big”吓抽水。。。
Originally posted by irisG at 2006-11-24 04:16 PM:
# j8 D/ ]0 r, F7 V" w. [
9 ]' ]; c' P2 J) g$ E
- O3 Y  `$ o8 ?" s# I* Q香港海洋公園
2 n' d( ]. j, U4 j* e[url]http://www.o...
. m/ K7 a! p$ Z# g
) O4 {* Z  ?2 b* P果然好详细吓,唔该晒版主!!!
Originally posted by 打狗棒 at 2006-11-24 05:50 PM:
! L% H! L1 q( F4 f# x& V) `
3 q0 x8 _, d% j9 H/ o香港而家熱過非洲, 空氣又污濁, 都唔明您咁多地方唔去, 偏要來香港?
( J) D1 E" }5 \0 B( L, h) H9 b
. `' {( V7 {0 z/ U
香港人梗系觉得香港唔好喇,
& b  P+ O2 b! [) M: Z我地马来西亚人都觉得马来西亚唔好架,
1 x/ L3 q; O6 x但系咪依然有甘多人中意黎马来西亚旅游。。。
. \) C0 Q; v1 V5 y3 k8 [, g8 \香港而家好熱咩?家阵唔系转凉嘞咩?
+ o8 O; e0 n0 x我捻点都唔会热过马来西亚呱!更何况系非洲!?
; V2 d# A1 ~4 I1 O+ N: {至于点解咁多地方唔去,偏要黎香港。。。# q% K9 ~% e2 V" @% s# W' p
就系因为香港系唐人既世界!!!
Originally posted by irisG at 2006-11-24 07:27 PM:9 W3 y3 O4 t8 |' x; ]
0 x3 s, \3 t( U, k6 H) E. j5 s

+ x7 U% [  {2 v因為香港有好多野其它地方係冇! L$ C7 L' r& N" c. g5 l
...
0 q' x& d9 F; @* _# f# E  d
& V* J' s9 s9 \2 o; u* M
甘有无降龙十八掌、玄铁剑同倚天剑屠龙刀?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 小弟下个礼拜到香港旅游。。。

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。