<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 【辦公室戀愛分手 你們會辭職嗎?】
返回列表 回復 發帖

【辦公室戀愛分手 你們會辭職嗎?】

單選投票, 共有 0 人參與投票
35.29% (6)
64.71% (11)
您所在的用戶組沒有投票權限
我自己就會
同佢分手左2次都辭職走人
復合又返去做.......

同部門我就會咁選擇
公私分明的話,
有需要辭職嗎?
Originally posted by vv1668vv at 2006-11-21 05:14 PM:
公私分明的話,
有需要辭職嗎?

為私先係度做
以呢度人工待遇前景
我唔會係度做
最大的福利就係可以多d時間見佢
同埋工作上可以幫到佢先係度做
在先沒有對大家說明。
純粹只屬貴方個人個別條件

看來。。你一直在不願意的環境下工作。
說得好像在 為對方(戀人)而犧牲,
好了。。分手後又覺得自己之前白費付出的犧牲,大歎不值 ?
(假設我係哥間公司做)咁雖然我好愛哥個女仔
但無理由因為分手而辭職ge
咁我最初係為份工先去哥間公司做,唔係為個女仔先入哥間公司ma~
如果你當然係為左佢先入呢間公司咁無野講啦~=.=
唔嫌轉工麻煩,咪即管咁做lor=.=
Originally posted by vv1668vv at 2006-11-21 06:25 PM:
在先沒有對大家說明。
純粹只屬貴方個人個別條件

看來。。你一直在不願意的環境下工作。
說得好像在 為對方(戀人)而犧牲,
好了。。分手後又覺得自己之前白費付出的犧牲,大歎不值 ?
你睇的野太片面了
唔係唔願意係我做的只想同佢一齊
人工,待遇,前景呢D野唔係我考慮的

重點我冇覺得係犧牲,不值
走係因為冇值得留戀的野
Originally posted by sakura310 at 2006-11-21 06:28 PM:
(假設我係哥間公司做)咁雖然我好愛哥個女仔
但無理由因為分手而辭職ge
咁我最初係為份工先去哥間公司做,唔係為個女仔先入哥間公司ma~
如果你當然係為左佢先入呢間公司咁無野講啦~=.=
唔嫌轉工麻煩,咪即管咁做lor=.=
轉工唔會麻煩
因為我呢行流動性好大

另外,唔係做好多行的人
會明白我地點諗野習慣曬...
Originally posted by austin666 at 2006-11-21 06:35 PM:

你睇的野太片面了
唔係唔願...
我觉得 就唔系我片面。。
只系 我 讲既  唔合你心意  姐。
austin666

觉得 应该 将 工作 放在 感情 之上 吗?
Originally posted by vv1668vv at 2006-11-21 06:40 PM:

我觉得 就唔系我片面。。
只系 我 讲既  唔合你心意  姐。
唔同職業環境&想法都唔同
我可以跳黎跳去去唔同公司做
但好多行業要轉公司
好多野都要重新黎過
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 【辦公室戀愛分手 你們會辭職嗎?】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。