<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [討論]真人經歷,姐弟可戀嗎?
返回列表 回復 發帖

[討論]真人經歷,姐弟可戀嗎?

真人經歷︰有一個男仔鍾意(暗戀)左一個比佢大6-7年既女仔。而果個男仔係讀緊大學year1,但個女仔已經係一間大型既公司做會計。

那麼,除了年齡既間題之外,個女仔果份工雖然未必算得上係well paid job,但起碼都有唔錯既薪酬同夠stable,但係個男仔乜都冇......雖然個男仔係思想方面比一般同年齡既青少年成熟好多

咁你話,個女仔鍾意個男你既機會係未好細呀?而個男你係唔係唔應該向個女仔示愛,繼續暗戀佢呀?仲有我覺得大多數女仔都會介意自己男朋友既人工同職位低過佢﹗

p.s.個女仔係好大程度上達到左個男仔既理想伴侶既條件。另外,個女仔而家係冇拍緊拖ge﹗

你地有咩意見或者「計仔」可以令個女仔接受個男仔
同是天涯鄰落人........
我都係呢個程形,大我3年,工作薪酬又幾唔錯...我宜家係失業中...
我宜家都係暗戀,但feel到佢對我抱有好感,但係佢既薪酬,年齡都大過我,
所以覺得好自卑...佢重問我聖誕節同唔同佢出去,宜家未答應佢
15/16繄...我諗住選擇放棄...=]

#1 & #2

對樓主黎講,當與對方關係尚未明朗、而自己又在求學階段時,好應該叠埋心水,努力求學工作先——你要照顧人都要有能力至得格,唔係就好難令對方感受到你既誠意。做住朋友先好。

對#2的個案就不一樣,如果你已感覺到對方有所表示(當然假設你沒有感覺錯),那就不應因為無謂的自卑放棄!緣份未到時當然應好好裝備自己,但萬一未裝備「完滿」(觀乎你如何詮釋「完滿」)時緣份已到,是否就要讓它白白溜走?別傻了。愛情不能沒有面包,但面包不是愛情的全部。

希望大家都得到幸福。
情況大致一樣,同佢係同事,大我3-4年兼有男友,而佢一定知我鍾意佢,而家我都係15/16...個心好亂!!
Originally posted by Lazyman13 at 2006-12-4 03:08 AM:
同是天涯鄰落人........
我都係呢個...
去馬la..
聖誕節約得你出去...即係對你有feel la..
有朋友都唔約, 約你wor...
你一去就一定成事
拍拖就冇乜所謂, 做人世就唔好 la
女人易老呀
Originally posted by bigfish at 2006-12-4 11:51 AM:
女人易老呀
係呀﹗不過我又唔太介意lee樣野bor﹗

另外,其實我最近都同佢成日有出街,但係當然唔係獨困隻啦﹗但係每一次出街既人數都唔多,三至四個倒啦﹗不過我就feel唔到佢對我有既感覺啦﹗但係係lee 個moment我覺得我地好有緣,佢都有咁同我講過,you know緣既野,唔會係一世跟住你ga la﹗唉﹗所以我先我知點好,因為我都明有穩定既工作同收入既重要性......我其實唔係話想拍下散拖ga﹗因為難得搵到一個咁付合我ideal condition既人...
Originally posted by jeff_0930 at 2006-12-4 11:20 AM:

去馬la..
聖誕節約得你出去...即係對你有feel la..
有朋友都唔約, 約你wor...
你一去就一定成事
我就係驚聖誕節悶親人
Originally posted by bigfish at 2006-12-4 11:51 AM:
女人易老呀
愛﹑鐘意對方關人o地老唔老乜鬼事????
Why do you mind the age difference between you and her ?  Some years later when you get older, normally apperence of man is older then woman and outsiders will not be able to indentify who is younger.  In fact, this is the matter between you and her, none of the business with others.  Remember, when you can satisfy one people, you will not be able to satisfy others.  Just think about you are happy or not when you two are together is enough.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [討論]真人經歷,姐弟可戀嗎?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。