<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 劏狗食判監30天應該呀..........
返回列表 回復 發帖
Originally posted by hongkongpeople at 2006-12-24 12:17 AM:
劏狗食首次被判監30天應該到極:...
太輕
佢地太殘忍嗱,不過狗肉好唔好食架?
Originally posted by sflo2 at 2006-12-28 03:46 PM:
     食豬都太殘忍嗱
你吾好食啦
其實愛護動物協會對動物呢個名詞係點樣定義既呢??雞、鴨、鵝、牛、羊、豬、馬、鹿係食物唔係動物??狗、貓就係動物唔係食物??老鼠都有分田鼠食得同倉鼠唔食得......

其實,我真係覺得佢地好偽善,覺得d狗得意少少就唔食得,覺得d雞冇咁得意就食得,其實都幾唔公平的。

仲記得以前新年返大陸,鄉下會將隻牛湯鬼左佢,係用裝了長釘的鐵鎚一野打入佢喉嚨,然後再狂插佢個頭,插足成分鐘先死,極度殘忍,隻牛好明顯好記得係喊緊......但最後我地食得好開心,你地而家食緊既牛扒都係咁樣攪出黎,可能而家會先進少少,但隻牛咁辛苦幫你地""艱""完田,最後終於唔使再咁辛苦,俾你地湯。哈!!

一視同仁吧,偽善。
我愛長澤
Originally posted by sflo2 at 2006-12-28 03:46 PM:
好正。
我愛長澤
Originally posted by alienck at 2006-12-26 05:09 AM:
首先我個人係唔食貓狗肉的

只討論...
話時話,有冇聽過一首歌:做隻貓做隻狗不做情人。

佢地認為自己好比一隻狗同一隻貓,冇計既。哈哈!!做貓、狗仲高層次過做人,咁我地又點可以食佢地呢??哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by man928 at 2006-12-24 03:44 AM:
香港地仲有人食狗架咩?食左長壽d呀?
你食牛都會長壽d,有營養架,哥仔。哈!!
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-12-29 12:00 AM:
我真係覺得佢地好偽善
絕對認同
提倡加強保護動物果d人一方面又話自己如何愛護寵物
另一方面自己將d豬肉牛肉放入口
當然佢地可以話人地點屠宰佢地唔知
唔可以算係佢地身上
但大家都應該知道"需求減少,供應同樣減少"道理吧
你唔食,人地咪屠少d囉
唔好成日得把口
要身體力行先係
牛又係動物,豬又係動物
狗又係動物.....點解人只會保護狗??
Originally posted by hugh090702 at 2006-12-31 09:55 PM:
牛又係動物,豬又係動物
狗又係動物.....點解人只會保護狗??
兩個字,偽善

所以我認為今次個法官係白痴
因某些原因
一隻智障狗=甘國武
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 劏狗食判監30天應該呀..........

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。