<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 你地的酒量如何?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by cgdmzlam at 2006-12-26 22:59:
人始終都要死嫁啦

講真
死我一d都唔驚
只係驚死得好痛~
我講緊係俾人隊酒隊到冧果隻死喎
酒能亂性,少飲為妙,哈哈…
Originally posted by Aristo~ at 2006-12-26 08:19 PM:
得閒飲幾杯, 係一種享受, 又可以順便練練酒量
exactly...
我唔係飲得, 但要我出去飲3-4杯vodka lime等既野我都冇問題......

不過心情唔好(差), 7仔既半支都可以搞到我嘔 (我早2日試過)

[ Last edited by jeff_0930 on 2006-12-27 at 04:47 PM ]
少少ONLY
請問練酒量黎有咩嘢用呢?

職業須要? 拳手?
有獎金? 有獎品?
有助升官發財? 提高事業運?
提高姻緣運? 方便溝女?

酒量愈好, 身體愈差, 荷包愈輕, 壽命愈短.
你酒量好有咩用? 別人飲6支就唔飲, 你就要飲到12支...........

for example : 如果飲6支可能係一般人身體可承受嘅極限, 但係你就要飲到12支, 多出來的6支就係傷害緊你身體.
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
Originally posted by hamsubboy at 2006-12-27 21:08:

職業須...
酒量好唔一定會追酒飲嫁喎
Originally posted by 左輪仔 at 2006-12-27 10:14 PM:

酒量好唔一定會追酒飲嫁喎
我諗你誤會左我意思, 當然酒量好唔一定會追酒飲.

而係話: 如果你去鍛鍊酒量, 你必須要經常飲.........

首先, 呢份刻意嘅訓練, 亦必定會飲得比別人好多.

其次, 如果你開始無咁容易醉嘅時候, 而當你遇上一d慶典 or 失落想灌醉自己, 一支半支對你黎講根本係"無力", 你又自然又要飲多d.

三來, 發問得呢個問題嘅brother, 我相信佢入世未深..... 佢想去鍛鍊酒量可能唔想在朋輩間失威或者誤以為酒量好, 才叫man. 一個受唔住朋友影響嘅年青人, 又點可以控制自己在歡聚暢飲嘅時候飲少d呢?

[ Last edited by hamsubboy on 2006-12-28 at 12:52 AM ]
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
Originally posted by hamsubboy at 2006-12-28 00:49:

我諗你誤會左我意思, 當然酒量好...
要練酒真係唔一定要成日狂劈,
狂劈都唔係必會變到劈得,
咁練落去唔係變到好飲得,係一定會變酒鬼
間唔中飲適量其實都巳可練到酒量...

其實起慶既日子都唔係好多,
有時唔一定係為左自己而飲既,
可能係為左其他人,幫下女仔頂都未定呢

失意時仲搞笑,係唔識飲既人先會喪飲,
劈得既人通常都會吹水多過飲酒,
所以好多時都搞到自己唔醉,但其他人就聽(悶)到醉

其實每個人既經驗都唔同,
大家亦都會有年少氣盛既時候,
可能佢會覺得原來要練咁耐而放棄呢,
當然要睇下係為左咩而飲啦,係為左威既咁就係幾唔好啦,
每個人都會受人影響,不過要睇下係咩事咋

(我咁講都係想話飲得同酒鬼既分別咋)
Originally posted by 左輪仔 at 2006-12-27 02:57:

我講緊係俾人隊酒隊到冧果隻死喎
我只係試過同條女頂酒
頂到我全身都麻醉

由果次之後
我就飲酒量勁減
依嫁我一次過吹兩罐sa k
就頭暈了~~~~~~~~
以前我一晚
最起碼飲到15罐啤酒
Originally posted by hamsubboy at 2006-12-27 21:08:

職業須...
我家族個個男人都識飲酒
所以我自己都希望識返dd
平時唔應酬
過年過節都要應下節嘛  ~  ^^

可能係家族既影響
我過我都好情願
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 你地的酒量如何?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。