<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 有冇人識盧冠廷
返回列表 回復 發帖
Originally posted by wongchimee at 2007-1-4 01:26 AM:
佢啲歌好另類, 去K場冇人會唱, 但我好喜歡, 同好者上嚟傾吓
唱k時我都有搵過佢d歌唱,可惜佢真係唔多...........就連"但願人長久"都搵唔到,

反而搵"哥哥"翻唱既版本就可以搵到
Originally posted by tsoi03094 at 2007-1-4 02:44 PM:
咩年代呀e+==
我唔知道你今年幾多歲,但我就肯定一句,再過肯多年,你咪又係鍾意聽番而家既歌,

我就唔信到2046年你都會聽當時最hit既歌........
s_mon 多謝支持,我都係講出自己心聲,真係唔知點解?而家d人聽歌都要分年份?我而家自己部mp3著咗8成以上都係80年代舊歌!
Originally posted by gcgoobi at 2007-1-5 03:51 AM:

費事高大哥,果然係同道中人,我部m...
你既一句"沉迷偶像"可能我地不大懂得欣賞現在既所謂歌手本人現在只係30出頭,

並非阿伯一族,但我真的接受不了現在的歌曲
Originally posted by vcrcan at 2007-2-6 01:36 PM:
仲有一首金曲中的金曲,”憑著愛”係盧冠廷寫比蘇芮唱既
憑著愛....我信有出路,憑著愛........情懷不老.......
Originally posted by below6cm at 2007-2-8 05:23 PM:
聽各巴打一說,立即發現自己的抽屜中...
其實以前既歌曲,所用既文字都好靚及十分有意思唔似得而家既新一代作詞咁,好多歌曲都係十分口語化
Originally posted by below6cm at 2007-2-8 05:55 PM:
其實口語在以前的歌詞裡比現在更多,...
同意就以買歌詞為例,大家記唔記得"古惑仔"裡其中一首曲,"刀光劍影"即係呢首:

灣仔一向我大晒我玩晒,洪興掌管一帶,波樓雞竇与大檔我睇晒,陀地至高境界.............

都係我個朋友作詞,之後"文俊"(唔識打個個"文"字)用幾舊就買咗呢首改篇歌詞(我無記錯,應該好似係"文俊"
Originally posted by below6cm at 2007-2-8 07:05 PM:
費兄:

是文雋吧
全中我知係呢個"雋",但係唔識打出黎
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 有冇人識盧冠廷

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。