<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 最愛歡迎男歌手---古巨基定陳奕迅?
返回列表 回復 發帖
克勤隻碟最好買,唔係應該代表最受歡迎咩?
Originally posted by little boyboy at 2007-1-6 02:37 AM:
但有更多人互相dl唔買碟呢..

克勤個隻...可能連dl都癈事做...

今年年頭...eason隻...最佳損友同落花流水..ok喎..年尾富士山下算ok囉..

基仔...花曬..愛得太遲同重覆犯錯...
我覺得頭兩隻好悶...好快聽厭...反而重覆犯錯仲好d...

我令願俾eason擰..
古巨基首愛得太遲真係好好聽.所以我話一定係佢.
Originally posted by man2 at 2007-1-6 03:53 AM:

但有更多人互相dl唔買碟呢..
基仔...花曬..愛得太遲同重覆犯錯...
我覺得頭兩隻好悶...好快聽厭...反而重覆犯錯仲好d...

...
正如我之前回post所講
古巨基今年隻大碟其實來頭不少...
第一佢花左好長制作時間去做
第二就係佢個班底真係夾得好好....
成張碟既概念係講人既一生....林夕可以話係最大功勞
佢每一首歌都有佢獨立既道理
比起過去3年既3隻大碟...
(古巨機, 大雄, 星戰)
呢三隻碟真係玩題材, 內容比較空洞...
特別係第三隻星戰....成隻碟玩舊歌名新曲詞...
出來的效果真係奇差...特別係某幾首歌, 如"星戰"
d編曲玩星球大戰feel...歌詞寫明星爭獎...嘩大佬...第一次聽連毛管都起埋
完全唔match!

所以如果今年基仔拎左最受歡迎男歌手
我相信係佢成個制作班底既功勞...
係呢個制作班底做左一隻好出色既大碟..再加上基仔一向既上佳唱功而得到

反觀eason
其實我對eason復出第二年既表現係失望的...
第一隻ep感覺出得太急...入面d歌雖然都好正...但有少少急於響年頭響頭炮而出既感覺
去到年尾呢隻what's going on
除左eason真係唱得出色之外...成隻碟都好失望..
連佢自己接受電台訪問時都講...
呢隻碟所以要出...完全係因為唱片公司爭獎策略
不過可喜既係碟中既富士山下同粵語殘片歌同詞都一流
其他只屬水準之作..
就算商台捧到上天既裙下之臣我都覺得係麻麻
因為eason自己都話首歌係想食住上年浮誇既餘勢而編...

所以一句到尾...
我覺得將eason既唱片用在爭獎策略上面實在係非常非常非常浪費!!!
浪費左一個咁好既歌手
Originally posted by little boyboy at 2007-1-6 02:37 AM:
當年張學友年年都係賣碟王.....
但都係係無記拎得一次...就因為佢為左一個慈善show係亞記出現過..
咁就比無記封殺.....了!!

so隻碟賣唔賣得都好...無人事關係就乜都拎唔到
如果真係鍾意佢,點都會買佢既碟,只係DL即係覺得唔值得買,DL就算。肯真金白錢咁買,即係覺得值得畀錢買,唔會等如“可能連dl都費事做“(係費事,唔係癈事)。

當然,受觀迎同得唔得到獎係兩回事,所以從來都無人會懷疑當年學友先係真正最受歡迎既男歌手。
富士山下,陳奕迅!
Originally posted by little boyboy at 2007-1-6 11:47 PM:
如果真係鍾意佢,點都會買佢既碟,只...
果陣tvb年年都係劉華架啦
商台就錫晒張學友

主要都係睇利害關係
Originally posted by tung80002000 at 2007-1-6 04:12 AM:
古巨基首愛得太遲真係好好聽.所以我話一定係佢.
古巨基首愛得太遲真係吾係咁好聽.所以我話一定吾係佢
愛得太遲好lun K歌
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 最愛歡迎男歌手---古巨基定陳奕迅?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。