<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » Seagate宣佈年中發佈1TB硬碟驅動器
返回列表 回復 發帖

Seagate宣佈年中發佈1TB硬碟驅動器

Seagate Technology 發言人Scotts Valleyon當地時間週四宣佈他們將在2007年年中發佈1TB容量的硬碟驅動器,第二代硬碟將採用希捷的垂直存儲技術,提高了容量和穩定性.到目前為止,Seagate最大的硬碟容量為750GB.

"我們希望成為第一個為全球用戶發佈1TB高容量硬碟的廠商." 發言人說.

一方面,Windows Vista的發佈為各硬體廠商注入了強大動力,更高的硬碟容量需求也給硬碟廠商帶來更多機遇.
1TB......比我現在有的所有硬碟加起還大
我想請問你知唔知SEAGATE是不是收購了MAXTOR,謝謝!

Originally posted by locklock at 2007-1-5 10:41 PM:
我想請問你知唔知SEAGATE是不是收購了MAXTOR,謝謝!

又如何??
股票收購maxtor~

Originally posted by locklock at 2007-1-5 22:41:

係,有時你會見到 seagate hdd 上有 maxtor 字樣,但係冇寫 seagate ,但係佢係seagate產品

http://www.btzonebt.com/airways/viewthread.php?tid=172994&extra=page%3D1
Originally posted by jublio at 2007-1-5 10:59 PM:
係,有時你會見到 seagate hdd 上有 maxtor 字樣,但係冇寫 seagate ,但係佢係seagate產品
SEAGATE在本人眼中是惡勢力!佢地D硬盤好易死!
因為MAXTOR在早年是合併了混藤,有一個防振技術好好!
唔知SEAGATE合併了後,會唔會採用這個技術!
SEAGATE量產得好勁,品質好無保證,這是個人的感覺!
三年前在廣洲幫人買了一部電腦,內裏就是有SEAGATE的硬盤,一回家便死了,
要我走多一次去換,鬼死咁煩!
公司好多舊機,又係用SEAGATE,好多都用一至兩年就死,好鬼死無好感對佢!
我家中電腦都係用緊混藤!

[ Last edited by locklock on 2007-1-5 at 11:09 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-1-5 11:08 PM:

SEAGATE在本人眼中是惡勢力...
死碟排行磅
1.IBM 即日立.
2.司機Seagate---之前收購 QUANTUM, 一d改善都冇..

maxtor 係熱, 但唔易死
Originally posted by d228216 at 2007-1-5 11:27 PM:

死碟排行磅
1.IBM 即日立.
2.司機Seagate---之前收購 QUANTUM, 一d改善都冇..

maxtor 係熱, 但唔易死

惡勢力當道!!!
我最爭行高登黃金,D舖頭死都要推SEAGATE!(如果唔係多貨,洗必咁HARDSALE)
依家佢咁惡,真係無天理!人善人欺天不欺!
I HATE 量產!好似打印機咁越新款壽命就越短!

IBM好易死,因為佢地鬼整破傳統,用玻璃來做磁面,都唔知係真唔係!

[ Last edited by locklock on 2007-1-5 at 11:45 PM ]
原來Seagate唔好,不過我用OK喎
不過差唔多過保養果陣都會壞,然後換隻新來用...

咁咩牌比較好?WD好嗎?
吓........我只舊SEAGATE用咗8年喎~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » Seagate宣佈年中發佈1TB硬碟驅動器

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。