<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 幫下我
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 幫下我

我好中2我表妹,旦係佢話有3個男仔追佢
你地認為我有冇機會呀??

佢住係澳門,一年見佢六七次
佢同我講過佢係對我有好感...
佢有幾多個男仔追佢根本就不重要,重要在佢中唔中意你!佢既然對你有好感,你又好中意佢,為何仲遲疑考慮?!個人意見是,親戚朋友要同你講有好感是更加困難的,因為如果最終work out唔到,分分鐘引起好大的隔膜,雖然未至於親戚都無得做,但係撞口撞面會好麻煩,唔同三唔識七,最多咪以後都唔再見面。所以佢既然講得出對你有好感(當然前提是你沒有誤會佢「有好感」既意思),我個人覺得好有機會的。努力!有好消息記得通知大家
Originally posted by specificness at 2007-1-13 19:59:
佢有幾多個男仔追佢根本就不重要,重...
thx*~呀
你俾左我好大ge鼓勵
表妹 ?... 親唔親呀 ?...
Originally posted by kempesito at 2007-1-13 20:29:
表妹 ?... 親唔親呀 ?...
好親呀~有拖手,成日都痴住左咁
Originally posted by 鈴鐺甘蔗 at 2007-1-13 08:21 PM:

thx*~呀
你俾左我好大ge鼓勵
不必客氣 不過佢住澳門,你如果長期在香港,兩地相思,都好頻撲。總之精誠所至,金石為開啦。
Originally posted by specificness at 2007-1-13 20:33:

不必客氣 不過佢住澳門,你如果長期在香港,兩地相思,都好頻撲。總之精誠所至,金石為開啦。
係呀~我好掛住佢呀
Originally posted by 鈴鐺甘蔗 at 2007-1-13 08:37 PM:

係呀~我好掛住佢呀
咁你包租直昇機﹐八個字之後咪可以見到佢囉~~
我諗同表妹都唔算係太近親ge...(我比較關心生物的問題...)

咁既然佢都同你講對你有好感,咁即係你已經俾其他人領先啦(我指好感度哥d)

不過呢,鐘意人想拍拖唔係大哂的(唔係想打擊樓主)
有時可能會真係身不由己啦,特別係d外在因素
簡單d講,樓主想同你表妹一齊,但你表妹d屋企人唔知點諗呢
佢地可能會認為,外邊d男仔會有更多更好的選揀(我真係估ga ja)
而且因為係親戚的關係,佢地可能會好清楚你啦,所謂的第一印像已經無效
之但係咁,雖然無左第一印像,但係如果你俾佢地印像本身係好ge話,咁你就可以比較順利d同你表妹拍拖

拍拖還拍拖啦,如果係學生的,最緊要係學業啦
仲有就係對感情問題處理手法同成熟與否的問題(詳細我不說了...=.=)
祝樓主成功抱得美人歸啦^^
有好消息記住同我地分享啊^^
搬去澳門囉,近水樓臺先得月
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 幫下我

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。