<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 結婚洗費
返回列表 回復 發帖
Originally posted by kuru at 2007-2-8 02:06 AM:
錢我又唔怕比,10零廿萬唔係問題,
最大問題係睇見都煩,要攪咁多野
呢度我睇你起碼都用左幾個月時間
黎預備~
好坦白講, 比我想像中易攪~~
真係要攪既....頭半個月要攪.....
其餘時間都係等.....

我係聖誕節果幾日開始攪.....
1/2 就結婚啦~~
極樂妹妹,晚了,
快睡覺安胎!!
Originally posted by 極樂 at 2007-2-6 22:26:
........
不過我仲未計曬相....一筒菲林$65, 仲要曬返俾d 朋友......
所以.....唉~~諗起都驚囉!!!

.....
其實你曬完D相可以擺上網咪唔駛逐個曬囉!
將條link email比d friend,佢哋仲可以睇哂所有嘅相添

我有幾個friends都係咁

不過有D長輩可能就要真係曬番一張張ge相比佢地囉!!
my wedding expense

ceremony venue                    : 10000
banquet venue                      : 240000
decoration                            : 30000
pre-wedding1                        : 20000
pre-wedding2                        : 30000
MUA                                    : 7000
wedding photography              : 30000
gowns                                  : 50000
misc (lai see, cards and etc)      :30000
total                                      : 447,000
Originally posted by 極樂 at 2007-2-6 10:26 PM:
擺酒(16圍): $68480 (因為要當晚俾錢,...
極樂姐姐。。。謝謝分享。。。

有需要的時候。。。再問你“摞料”。。。
不過。。先要 “衝破” 8萬大元  哩個 心理關口 先至得。。。

恭喜晒 !!
Originally posted by ronja at 2007-2-9 04:30 AM:

其實你曬完D相可以擺上網咪唔...
我都好想咁做.....
但係會唔會唔係咁好丫?!
人地諗住你可以曬返俾佢喎..........
各位已婚ge 俊男同美女﹐如果o係度post 你o地ge 結婚做o左老親ge洗費仲有經歷﹐要注意事項等等出黎﹐我o地會根據你o地 post ge o野加6~12 分~~~

幫到人之餘亦可加分﹐請大家踴躍參與 ~~~~
In progress

pre-wedding photo in HK CDL $2200
pre-wedding photo in Taiwan  $17000 + $6000 (hotel + air ticket)
photo and video                  $27000
cake card                           $29 x 100 = $2900 (bought at wedding expo with discount)
makeup artist and hair           $6000
wedding banquent                 $200000
ceremony                            $3000

outstanding : flowers, invitation card, wedding gowns and tuxedo
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-9 22:44:
各位已婚ge 俊...
可惜我結婚是14年前的事,
對於大家亳無參考價值....

唔通要分享離婚經驗?
oh sry, 大吉利是!!

[ Last edited by guswan on 2007-2-10 at 02:35 AM ]
要花好多錢啊。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 結婚洗費

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。