<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 結婚洗費
返回列表 回復 發帖
根據以上參考資料,結一次婚大約要 20 ~ 50 萬................

如果想三妻四妾,物要起碼 300萬咯?  
好!比心機揾錢錢先!
Originally posted by 極樂 at 2007-2-6 10:26 PM:
擺酒(16圍): $68480 (因為要當晚俾錢,...
極樂美人!有野問!
p.s.因為近排收到好多紅色炸彈(成七、八張),我諗緊點解班友可以咁有$$

擺酒(16圍): $68480
呢個我估計應該會貴D,因為佢地都係o係酒店搞!期實今年係咪加左價?

當日攝影: $3000 (一個影相, 一個拍攝)
下?呢個我唔明!請兩個人番黎,一個影相, 一個拍攝?
咩呢D唔係D姊妹團做嫁咩?
仲有呀!點解咁貴既?

訂酒 $2610 (3箱啤酒, 28支紅酒, 6支vsop)
你.........係咪有優惠呀?
點解可以咁平既?

介子: $4380
我想問呢!係咪要買四隻嫁?
兩隻係平時“帶”住既就平D!
兩隻就有曬鑽石呀!有曬你同你老公個名呀咁,就收埋嫁?
超越自己,攻其不備
擺酒(16圍): $68480
呢個我估計應該會貴D,因為佢地都係o係酒店搞!期實今年係咪加左價?
係~~加曬價~~仲加得好明顯!!

當日攝影: $3000 (一個影相, 一個拍攝)
下?呢個我唔明!請兩個人番黎,一個影相, 一個拍攝?
咩呢D唔係D姊妹團做嫁咩?
仲有呀!點解咁貴既?
呢d係自已搵丫~~唔關姐妹團事喎!! 貴? 差唔多啦~~平均係$3888, 結婚既野乜都貴, 如果唔係點劏你丫!!

訂酒 $2610 (3箱啤酒, 28支紅酒, 6支vsop)
你.........係咪有優惠呀?
點解可以咁平既?
係, 我係有discount(員工價~~hoho), 而且紅酒我買平野

介子: $4380
我想問呢!係咪要買四隻嫁?
兩隻係平時“帶”住既就平D!
兩隻就有曬鑽石呀!有曬你同你老公個名呀咁,就收埋嫁?

無聽人講過d咁既野
結婚介子, 一對咪夠囉.....係平時帶既
Originally posted by Beelzebub at 2007-2-10 10:24 AM:
根據以上參考資料,結一次婚大約要 20 ~ 50 萬................

如果想三妻四妾,物要起碼 300萬咯?  
好!比心機揾錢錢先!
.........................................
其實全部錢我基本上都有預算..

想問下樓主..我只係想知堔圳影結婚相效果得唔得...!?滿唔滿意~
小弟年尾拉埋..原打算3月去台灣影..大約要萬多兩萬..

如果堔圳影出黎都可以..睇下講唔講得掂女友..好想參考下...thx
佢最緊張輯相...
Originally posted by L~ at 2007-2-10 11:39 PM:
其實全部錢我基本上都有預算..

想...
希望各位兄弟姐妹可以幫到L﹐如果其他會員有關結婚洗費仲有訂位買o野等等ge問題亦歡迎提出~~~~~~~~~~~~
I am not worrying about the expense of a wedding, but just worrying how to get a wife....><!
Originally posted by free321man at 2007-2-9 11:34 PM:
In progress

In progress

pre-wedding photo in HK CDL $2200
pre-wedding photo in Taiwan  $17000 + $6000 (hotel + air ticket)
photo and video                  $27000
cake card                           $29 x 100 = $2900 (bought at wedding expo with discount)
makeup artist and hair           $6000
wedding banquent                 $200000
ceremony                            $3000

outstanding : flowers, invitation card, wedding gowns and tuxedo
老友 廿皮野搞banquet 係咪酒店果d呀?一話會展租個hall比你果d??

各位網友 有興趣分享關於結婚洗費既朋友 可唔可以講清楚搞既地點係邊樹
基本上最貴同最需要好似係呢樣
Originally posted by eagledogfox at 2007-2-11 05:18 AM:
I am not worrying about the expense of a wedding, but just worrying how to get a wife....><!
放心啦…… 雲英未嫁o個d 總會嫁出去ge~~~~~~~~~~~~
Originally posted by 王晶 at 2007-2-11 11:09 AM:

老友 廿皮野搞banquet 係咪酒店果...
佢呢個結婚洗費坐底五十萬…… 好誇張…… 有錢人喎~~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 結婚洗費

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。