<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 笑爆肚開心笑話區 » [自創]爆笑IQ題
返回列表 回復 發帖

[自創]爆笑IQ題

1.有一日,有一只狗,
   點解行下行下腳酸了…﹖﹖﹖

( 答案下期分曉 )   

2. 小花貓平時一經過街口就一定俾狗追﹐
    今日佢如常咁行過﹐只狗就企▫係佢前面﹐點解小花貓冇被追呢...﹖﹖﹖

( 答案下期分曉 )

3. 小明唔見▫左一樣▫野﹐ 冇辦發之下就叫佢養條狗幫手慍
    條狗好快就慍到﹐點知冇獎賞﹐仲俾小明打▫左佢一身﹗
    究竟小明唔見▫左d乜▫野呢﹖

( 答案下期分曉 )
真的是自創?!

咁有心

Devil +6 再高亮主題

繼續努力
1. 行咗落d醋度.
2. 隻狗係標本
3. 隻狗d屎.
Originally posted by fongcw at 2007-2-10 10:14 AM:
1. 行咗落d醋度.
2. 隻狗係標本
3. 隻狗d屎.
答案冇個中喎。
1.行得耐-.-?
2.因為已經追到了??
3.唔見左比隻狗收埋既野??
幾時開估..下期即係幾時??
Originally posted by makin at 2007-2-10 02:10 PM:
1.行得耐-.-?
2.因為已經追到了??
3.唔見左比隻狗收埋既野??
唔▫岩。
Originally posted by makin at 2007-2-10 02:10 PM:
幾時開估..下期即係幾時??
即係好快▫羅。咪咁心急啦﹗
1.俾人打>逃走>腳酸
2.因為隻狗腳酸
3.雞毛掃(????用黎打狗?!)

其實我知第3題好大機會錯
答案我有諗過可能係底褲(別問我為甚麼)

大概是隻狗將小明一d野埋左係地下裡面,當小明要搵哥樣野,小狗掘返出黎,但小明見到上面滿佈泥沙,就知係小狗收埋,所以好嬲咁打左佢一身,之後小狗逃走,走到無哂力,腳也酸了,即使見到面前的小花貓,也無力再去追佢,只可以直係度

希望我推唔0岩啦=.=
Originally posted by sakura310 at 2007-2-10 05:33 PM:
1.俾人打>逃走>腳酸
2.因為隻狗腳酸
3.雞毛掃(????用黎打狗?!)

其實我知第3題好大機會錯
答案我有諗過可能係底褲(別問我為甚麼)

大概是隻狗將小明一d野埋左係地下裡面,當小明要搵哥樣野,小狗掘返出黎,但小明見到上面滿佈泥沙,就知係小狗收埋,所以好嬲咁打左佢一身,之後小狗逃走,走到無哂力,腳也酸了,即使見到面前的小花貓,也無力再去追佢,只可以直係度

希望我推唔0岩啦=.=
第二個答案▫岩▫左啦﹗
好醒喎﹗其實你已經開始知道個玩法▫架喇﹗

好啦﹐公佈答案....

1.有一日,有一只狗,
   點解行下行下腳酸了…﹖﹖﹖

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

2. 小花貓平時一經過街口就一定俾狗追﹐
    今日佢如常咁行過﹐只狗就企▫係佢前面﹐點解小花貓冇被追呢...﹖﹖﹖

3. 小明唔見▫左一樣▫野﹐ 冇辦法之下就叫佢養條狗幫手慍
    條狗好快就慍到﹐點知冇獎賞﹐仲俾小明打▫左佢一身﹗
    究竟小明唔見▫左d乜▫野呢﹖

[ Last edited by coolala2005 on 2007-2-11 at 05:36 PM ]
噢看遲了咁快就開左估,不過d答案似攪笑題多個iq題haha
I also think that the asnwers is lnot challenging IQ
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 笑爆肚開心笑話區 » [自創]爆笑IQ題

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。