<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 碧咸能否領英格蘭進08歐國盃決賽週?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Rated-R at 2007-2-15 07:14 PM:
因為年老靠的是波底及經驗,只要波底好就可以去到邊掂到邊,可惜碧咸波底並不在拿臣
、柏金、巴治奧及施丹的水平,所以佢唔好
我為何會這樣回,因為有人話叫開李健和帶香港隊打世界盃的題,所以我就講出事實,
李健和已40歲了,但碧咸還是32歲,如果拿臣35歲都可以打世盃,
碧咸如果保養得好,他35歲都可以打多屆世盃,所以我便道出事實。

可能有人會對碧咸看不上眼,但問題是英格蘭現在還未有可以取替他的人,
沒有人開定位球或死球開得好過佢,沒有人可以在關鍵時刻打入關鍵球,領球隊出生天!

2006世盃英格蘭能走到8強,絕對是碧咸的功勞,佢連嘔都照搏到盡,
需然最後他在換下場後落淚,有損士氣,麥卡倫要樹新風,不要他也是無可口非。

但此一時彼一時,英格蘭現在明顯青黃不接,新的又未能融入,舊的沒有了碧咸又頓失重心,
他的回歸是一個正確和合適的時機,大家可以憎他,但絕不能末殺他為英格蘭的付出,
還有是在2006一年前的付出!

Originally posted by Rated-R at 2007-2-15 09:04 PM:

你講得呢句我已不想同你再談...
我從來無當過自己中間呀,才子就更加咪預我

我一向欣賞碧咸的,亦無否認佢有缺點
只不過我同時間認為每個球員都有缺點

那怕你唔鐘意我講果句說話
但我只係講出自己真感受

p.s. 撞彩FK你都講得出....其實我覺得你先係才子

[ Last edited by MaxFigo on 2007-2-16 at 12:35 AM ]
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by MaxFigo at 2007-2-15 07:44 PM:

你o既觀點中...只有麥卡倫無料...
hehe....我諗碧咸成世入咁多波得一球可以話佢靠撞彩
就係成名既一球60碼笠死蘇利雲
呢球同02年世界杯細哨笠死施文相比細哨都要行埋一邊
Originally posted by MaxFigo at 2007-2-16 00:34:

我從來無當過自己中間呀,才...
道不同不相為謀

[ Last edited by Queen21 on 2007-2-16 at 07:08 PM ]
我想應該有可能,尤其England右路不算強,傷兵又多
卡比路肯定召回碧咸歸隊決定,盼望英格蘭主帥效法 2月 17日 星期六

路透馬德裡電 - 西甲皇家馬德里主教練卡比路希望,英格蘭主教練麥卡倫能夠如他一樣,
召回碧咸。

「我希望他碧咸能重返英格蘭隊,這將令他非常快樂!」卡比路在周五的新聞發布會上說道。

「他一直表現出偉大職業球員的風範。當然,這將取決於英格蘭主教練,但是他可以幫助
英格蘭隊。」

卡比路上周改變了自己此前棄用前英格蘭隊長碧咸的決定。他是在碧咸宣布將在賽季結束
後加盟美國職業足球大聯盟洛杉磯銀河隊(LA Galaxy)後,做出棄用決定。

31歲的碧咸剛回到賽場,就打入非常漂亮的扳平比分入球,幫助皇馬在那場比賽中2-1逆轉
擊敗皇家蘇斯達。他已經入選了皇馬周六主場迎戰皇家畢迪斯的陣容。

[ Last edited by locklock on 2007-2-18 at 01:31 AM ]
england can definitely make it
but that should not rely on david much
it seems he never gets his rythm all season long
又係(碧咸+英格蘭)呢個無敵組合....一定會嘈

人身攻擊每人既定義不同,好難講..
總之大家講說話唔好咁偏激~~

你有你支持,佢有佢反對..................
其他人都切勿搧風點火!!!!!
大家唔好再嘈!!!!!!!!!

記住!!呢度係sport section!!
所有搞事者一律嚴懲!!唔好將其他區既因因怨怨帶過黎~

locklock、ronja、MaxFigo、Rated-R同其他版友
積極發表意見既都會着量加分鼓勵~

[ Last edited by kakeidevil on 2007-2-25 at 05:30 PM ]
其實碧咸入唔入得番英格蘭....最重要係踢法既問題
碧咸死球,出波極至到位,如果有高大既前鋒係十分好踢
咁英格蘭既前鋒...出名高既...就梗係高治啦
咁姐係話高治可唔可以穩坐英格蘭既前鋒席位
對碧咸入唔入得番國家隊,都會有d影響
個人認為碧咸係08年被召既機會唔大,原因係一召佢就唔可以唔俾佢出
有少少名氣所累,英國球迷會認為召得佢,就應該俾佢踢正選,甚至係隊長啦

其實碧咸對英格蘭都仲有一定作用,但係畢竟佢既右中場位置其實仲有好多選擇
好似賓特,祖高爾假以時日都有能力取待碧咸,
如果08歐國盃仍然以碧咸為中心實在有點有失英格蘭既足球大國風範
會俾人一種英格蘭無新球員可以頂替佢,青黃不接既感覺
而其實事實並非如此

個人認為依家英格蘭既右中場應該以賓特作正選,佢為利物浦既表現不錯,傳球功夫不錯
而且都仲幾年輕,值得培育~
至於碧咸,以佢既實力,08年係後備席上坐下,間唔中踢一兩場都仲得既
不過講到"帶領",我認為搵謝拉特,朗尼等球員更好,俾定一個信心佢地
始終2010年既世盃英格蘭係以佢地為主力~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 碧咸能否領英格蘭進08歐國盃決賽週?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。