<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Kings 的看法
返回列表 回復 發帖
我發覺 我每次係呢度 講親 kings會贏之後 佢地都係輸波, 我都係少講為妙:cool:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
〈NBA〉超音速六球員得分雙位數 打國王出昨輸球怨氣

前一天在主場慘輸聖安東尼奧馬刺19分,被家裡球迷噓到不行的西雅圖超音速,今(2)日到沙加緬度國王踢館,在全體有六位隊員得分破10的出擊下,加上Ronald Murray本季單場新高23分的力助,超音速以106比101擊敗國王。

國王本戰少了兩員前鋒大將,射手Peja Stojakovic因背痙攣已連續缺賽四場,Chris Webber則是上季動刀治療的左膝酸痛不克出賽。Bibby25分、6籃板及4助攻表現最好,Darius Songalia有生涯新高19分的進帳,外加7籃板,Cuttino Mobley18分、5助攻。

超音速陣中也少了明星後衛Ray Allen,他因感冒已缺席兩場比賽,不過頂替他出賽的Murray的貢獻比起他本季平均4.6分更有效率,Rashard Lewis24分,Reggie Evans雖然只有一分,但拉下15記籃板。

這場比賽由於比數接近,雙方火氣自然大了起來,超音速Jerome James一度和Bibby互相嗆聲而各吞一次技術犯規,James更在比賽結束前九分鐘收到第二次技術犯規退場;國王中鋒Brad Miller只出賽31分鐘,就犯滿畢業。

經過評估後,國王球團決定執行與教頭Rick Adelman合約中的選擇權,2005-06球季Adelamn還是國王教頭。自1998年開始,國王在Adelman的治軍下,年年都進季後賽。

點睇?
我覺得現時球員既問題比教練大
不過我想換教頭.....

[ Last edited by 科 on 2005-2-2 at 05:23 PM ]
Originally posted by shaqkobe at 2005-2-2 05:22 PM:

咁邪呀。
就係咁邪~
又輸波,輸都我想爆粗啦!!
段野實在太正啦,我想要呢種kings既精華好耐
不過一直都搵唔到.............
尤其係02年西岸FINAL第5場 bibby入個球
真係正到呀~而家睇返都想歡呼大叫~!!
thx U very very much~ brother kakueeken~
我之前係其他bbs見過有人話
bibby不是一個好組織pg,
在webber離隊後bibby
每場大約有10個助攻........
正式推翻了他們的說法吧
其實kings的陣容還不錯的
要留待peja正式復出後成績如何
才看到那單交易是否成功了....
帝王今日輸左比大勇的火箭
西岸第5位應該好快比佢地搶埋........
以kings而家個勢,相信今年唔會贏多過50場
至於Webber單交易,我覺得係失敗了
正如段文所講,早前kings4連敗中
有3次都只係輸2分,而且對手係suns,sonics,mavs
情況根本不是太差的,好彩d都可能贏返啦
再講,要換都唔應該換得咁趕,學broKakuenken講
咁大單交易要係季前做的............
Originally posted by netsee at 2005-3-26 12:20 AM:
Kings win Dallas fi ...
其實kings今季都贏過馬刺~
不過佢地餘下賽事勁難打.........

7次作客
@Denver
@Detroit
@Cleveland
@Portland
@L.A. Lakers
@Phoenix
@Utah
5次主場
Philadelphia
Minnesota
Seattle
L.A. Lakers
Phoenix
搞唔好可能跌到第6/7
Memphis,Houston,Denver
個勢都好勁~.~

睇下Bibby能否再次打救kings吧
或者Peja 可以keep到今日的水準....

[ Last edited by 科 on 2005-3-26 at 01:22 AM ]
Originally posted by kakueeken at 2005-3-26 01:18 AM:
今日可以擊敗 DALLAS 真係好,  ...
如果對dallas/sonics........我有信心會贏的
希望miller趕到playoff啦..........
vs金塊
bibby最近狀態不佳呵
高下立見..................
bibby同mobley最近4~5場都打唔起
希望下場有改善吧,之後仲有多場硬仗啊

denver最近太強了
如果季後賽而家開始
佢地未必會輸俾太陽的.......
起碼會去到第6/7場先分出勝負
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Kings 的看法

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。