<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » LMF談香港音樂
返回列表 回復 發帖
好可惜解散收場...
最鍾意阿仁!! rap得好有style~~
農夫~~~~~後起之秀
Originally posted by SCM at 2007-5-4 10:53 PM:
農夫~~~~~後起之秀
C君、6wing

600 x 399 PIXEL下載

Originally posted by kinz at 2007-5-4 23:14:

C君、6wing
農夫都唔錯
不過我覺得"香港樂壇"所限
農夫玩既野唔能夠去盡d
令佢地既創作商業化左
Originally posted by loklok117 at 2007-5-4 11:34 PM:

農夫都唔錯
不過我覺得"香港樂壇"所限
農夫玩既野唔能夠去盡d
令佢地既創作商業化左
要喺香港樂壇生存(搵食)無辦法
做音樂唔可以話想做就去做
要生存就要先學懂妥協
除非想連緊餘嘅都係地面消失
永遠係地下相見

[ Last edited by kinz on 2007-5-4 at 11:59 PM ]
Originally posted by kinz at 2007-5-4 23:55:

要喺香港樂壇生存(搵食)無辦法 ...

地下音樂.....再見la
好野喎!!!農夫真係ok喎!!!
Originally posted by 勇勇 at 2007-5-5 01:38:
好野喎!!!農夫真係ok喎!!!
勇勇,Anodize<夜長夢多>
有冇聽過ar
Originally posted by loklok117 at 2007-5-5 19:59:

勇勇,Anodize<夜長夢多>
有冇聽過ar
點會冇聽過啊
我連亞龍大隻<故鄉>都有,你知唔知有哩隻歌丫
Originally posted by 勇勇 at 2007-5-5 20:48:

點會冇聽過啊
我連亞龍大隻<故鄉>都有,你知唔知有哩隻歌丫
無ar
因為lmf既出現
我先開始留意亞龍大
我download左佢幾首歌聽
發現佢好有原創性
歌曲既結他聲加插好特別
其實計番佢地創作既年代
同beyond差唔多
所以有時聽番會覺得有d"家駒"feel

阿華作比謝霆鋒<我想飛>既歌詞
我好鍾意好有感覺
你有冇聽過
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » LMF談香港音樂

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。