<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭出局既罪魁禍首?!?!?! (+個人感想)
返回列表 回復 發帖

火箭出局既罪魁禍首?!?!?! (+個人感想)

單選投票, 共有 0 人參與投票
2.44% (1)
29.27% (12)
9.76% (4)
9.76% (4)
48.78% (20)
您所在的用戶組沒有投票權限
今年對Rocket真係好失望
諗住真係最尾都贏返個主場優勢
諗住就算打到第7場都可以贏掛?!
點知最後都捱唔到...唉
連最後一招既地頭虫都出唔到...
初頭仲諗住勇士贏左,
可能有機入到west final...
點知咁快摺埋左...

人地boozer就係咁搶籃板,
姚明就係咁搶唔到籃板,
咁大碌先到5,6個,
醜唔醜呀?!
仲要唔係俾ak47 block就係俾boozer block,
真係返得屋企!!!
仲要一d都mark唔到boozer,
場場俾人拎咁多分...
我對佢真係愛之深, 責之切!!
究竟佢幾時先做到有d霸氣,
可以凶得下人呀???

至於麥基廸,
唔係打得唔好,
但未係最好...
見到佢最後既賽後conference喊哂,
又過唔到第一round,
真係睇到心都傷,
佢重覆左幾次"i tired, i tired man..."
唉....佢話最有機既一年都衰左,
下年點算??
佢年紀都唔細,
加上10年職業生涯...
好驚佢會開始走下坡...
加油呀t-mac!!

至於老雲,
正如我一向所講,
佢係好人, 但唔係好好既教練...
始終差左d, 唔係大師級!!
點都唔知點解game 7最後一球可以唔foul爵士d人,
白白無左8秒...
why??????
成季都用個8個人,
點捱82場season + playoff呀大佬!!

正選...除左battier,
其他都不值一提, 一d都幫唔到手,
有咩貢獻呢??

後備...
基本上得2個,
head 同 mutombo
前者可以期待, 後者...4條野...無得要求咁多,
其他後備...成個season都無出過...可以做d咩
不如cut哂d人好過啦!!

講左咁耐,
都係2個字:
失望!!!

尤其是姚明!!!!!

[ Last edited by Aivn on 2007-5-7 at 11:43 PM ]
Originally posted by Aivn at 2007-5-7 23:37:
今年對Rocket真係好失望
諗住真係最...
哈哈.....我就反而覺得主要責任並不在姚麥.....而係你其他果三個選擇........
不過我都係選左後備(因為單選.....).....
季後賽係非常著重經驗同後備力量.......前者其實兩隊差唔多......但係後者就差好遠.....
Rocket後備力量今次可以話接近零......點同Jazz有夏比寧....米斯立呢d實力可達正選球員去比.....
最慘係其他正選都係得比提亞做到野......侯活呢條友要退休啦......艾殊頓晌season已經唔可靠....更何況依家.....
雲根廸唔駛講.......最尾果場大家都見到果下真係冇咩理由.......
揷爆鄧麗欣、鍾欣桐、黃婉伶、薛凱琪、關心研、鄭融、劉心悠、董敏莉、應采兒、陳文緩、林嘉欣、官恩娜、陳自瑤、陳法拉、廖碧兒
都係其他人衰
完全幫唔到姚明同tmac
佢兩個吾係依七場負擔大
係成季

搞到姚明依個中國人無晒耐力

最差就係教練
完全唔想過中國人既體力始終不及西人

但係獲獲都要一次進攻做幾個單擋
唔擋自己又要攻
攻唔入啦
就要tmac 發力

咁樣成季用盡兩個主力

實死啦

不過第一圈
衰既完全係兩王之外既其他人

完全唔得

個教練又無膽
明知姚明唔得都要佢出場

應該俾後備上

睇下有無轉機

所以我唔投 你只俾選一

[ Last edited by 大優勢 on 2007-5-7 at 11:55 PM ]
well, i would say yao played so bad in the 1st round.....
he find no methods to outscore the defenders.... he looks so weak and no power at all....
how come a tall guy like him cannot control the rebound? he simply got no power!
and he cannot stop boozer as well, no matter boozer shoot from mid-range, or put the ball to the sides of him, he is juz a wall that's not moving....

also, the bench quite suck as well, luther head cannot deliver from downtown as in regular season.....

[ Last edited by enksky on 2007-5-8 at 12:07 AM ]
Originally posted by 大優勢 at 2007-5-7 11:51 PM:
都係其他人衰
...
呢種打法 不論黃人 黑人 白人 係人都要死!
一個進攻單檔幾獲 來來回回跑左幾多冤枉路?
亞洲人耐力其實唔係問題~奧運馬拉松都有過亞洲人羸
但係咁玩法 蛇都死喇 單檔完又要接傳球再起手射波 其實佢已經好好耐力

可唔可以快d炒 雲根迪 叫番湯贊路域番黎教呀....
學奧拉祖雲好過學伊榮喇 姚明d打法跟本同dream勁似

[ Last edited by 王晶 on 2007-5-8 at 12:12 AM ]
講真 , 如果要咁話明仔 , 不如將佢交換出去 ...
佢特色係咁 , 都唔係第一日既事 , 既然要用佢 , 就要有此準備
好似o'neal罰球差 , 但又點???唔通你換第二個呀???
Originally posted by 大優勢 at 2007-5-7 11:51 PM:
都係其他人衰
...
我都知後備打得唔好係有大關係,
但我唔揀呢個既原因係:
因為後備力量根本就無!!
以咁既後備質素, 無後備力量係預左...
都唔知火箭點簽人既,
可以簽到成季得8個人用!!

至於姚明,
因為佢係可以打好d,
但結果係水準以下,
完全牽制唔到jazz d人,
又無rebound,
而且大部份得分都係靠罰球...
所以我揀佢~

至於點解得單選,

我都知所有choice都係原因,
不過想想find out最重要既reason 嘛~

[ Last edited by Aivn on 2007-5-8 at 12:19 AM ]
好多人話明明要有多D霸氣,但係我認為未必需要,或者話唔係唯一需要
既然個性唔適合咁做,不如在技術出作出改良
o係呢個球季,明明在進攻上都十分單調,多數都係低位轉身射下波以類
去到playoff都係咁,咁咪易畀人捉路,野野扑到應o羅
明明早期都有d類似歐拉朱旺o既假動作,今季完全冇晒

建議明在技術層面上作出改進,看看奧拉祖雲及渣巴兩位殿堂級中鋒,都不是以力致勝的

[ Last edited by 阿感 on 2007-5-8 at 12:23 AM ]
換左其餘果幾個正選先喇
當年火箭拎冠軍 都唔係單靠 奧拉祖雲同德士拿
荷利 伊利 卡素爾 佢地唔係星級球員 但係一定場場交足貨比你睇
始終打playoff 都係有番d穩定球員比較著數
相反依家 似乎太依賴姚麥
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-5-8 12:16 AM:
講真 , 如果要咁話明仔 , 不如將佢交...
我都知,
我都好鍾意明仔,
不過有時睇佢打波,
真係火都黎埋...
咁大碌人, 走到出去罰球線遊黎遊去...
又搶唔到板,
真係唔知係戰術差定係佢發揮差...
唉...
總之失望!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭出局既罪魁禍首?!?!?! (+個人感想)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。