<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭出局既罪魁禍首?!?!?! (+個人感想)
返回列表 回復 發帖
教練啦...成隊波進攻得三味...
1..姚明藍底
2..麥基高速切入/3分
3..後備時間候活中距離

防守重雞:
一味陣地戰, 麥基重要零防守, 成日得姚明坐中嚇鬼....

睇得多都悶
Originally posted by d228216 at 2007-5-8 04:28 PM:
教練啦...成隊波進攻得三味...
1..姚...
D大佬都睇波?

雲根迪十年前用呢套戰術,十年後都只會識用呢套戰術。
其實火箭既正選陣容無疑係黑馬份子,不過後備就真係弱得可憐。

回想起當年湖人有四大天王(Kobe、馬龍、O'neil、佩頓),輕易打入總決賽。
不過最後輸波而回,點解呢?
其實都係因為後備無良好既綠葉,馬龍一傷就無人頂佢個大前鋒位,俾對面拉舒華來士話點就點。

火箭陣容不及當年既湖人,而後備更是不知所謂。
無條件去同人爭冠軍。
Originally posted by 自由神 at 2007-5-8 04:36 PM:

D大佬都睇波?

雲根...
T-Mac已發揮水準,但綠業球員無個有用,係Battier比較穩定;
姚明防守唔夠硬淨,要搵個對抗性強既Pf
Originally posted by FRANCISE at 2007-5-8 05:08 PM:

T-Mac已發揮水準,但綠業球員無個有用,係Battier比較穩定;
姚明防守唔夠硬淨,要搵個對抗性強既Pf
唉!姚明有其它中蜂無既中投同準既訓球,唔好可以希望佢萬能既。

不過D綠葉真係差得要緊。
七尺七比人一場block3次
當然係某個禿頭主教練啦...早日下課啦 Bad!!

有他在 火箭永遠無法"升空"

NBA就他一個教練?
我想知t-mac 入左last 2分後, 點解rockets d 球員唔foul 停個clock, 我睇好似係教練叫佢地唔foul.....
大家都講得幾有道理
其實呢 一隊波要係季後賽度生存到 確實有好多因素既

第一,隊波個靈魂一定要揹到飛
火箭係有呢個人 個個人當然就係麥基迪啦
但係 我覺得佢有樣野做得唔係咁好
就係係防守上面成日做左個弱點跟唔切佢既防守球員俾人輕易得分
我唔係想挪揄或苛求一個成身都係傷既好球員
但係 季後賽真係唔會理你傷唔傷
你係防守唔到就會成為弱點 無計
所以 麥基迪好辛苦咁入好多分有時都無用

第二,姚明啦
中鋒黎架嘛 成日俾人推左出黎
搶板又甩手 同保沙一拍埋去就輸哂
腳步又唔夠保沙快 無計 又輸

第三,大家講個d綠葉問題啦
一來傷兵啦
二來就係常規賽有神來之筆的綠葉入到季後賽就走哂樣都係一個原因黎既
艾斯頓關鍵時候例出錯
夏特季後賽三分波失靈
係得巴迪亞交到課
夏耶斯出黎就得個六個個人犯規有用
點贏喎咁...

第四,就係最後個場最後個八秒成班雲遊太空唔去foul
好差好差好差

最後呢
我自己就覺得錯實在不在雲根迪
麥基迪有傷 姚明又唔夠硬淨
雲根迪實在唔可以打太多花巧同幼細波
因為火箭要既係簡單直接得分 唔可以哂兩個主將太多體力嘛
同埋個陣雲根迪呢套係紐約證實係得架嘛
雖然而家西岸同個陣東岸好唔同
但我真係覺得雲根迪無錯架

大家討論得好投入咁呢
希望對小弟的愚見俾多d意見丫=]
Originally posted by bigfish at 2007-5-8 12:57 AM:
姚明之所以成日話自己第一中鋒, 係因為 NBA 所有有實力打中鋒o既人都走去打大前鋒
鄧肯, KG, boozer, 奴域斯基, 加素, A 米呢d 都係勁中鋒, 但打大前鋒
姚明幾時話自己係第一中鋒?
成班後備 Sure
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 火箭出局既罪魁禍首?!?!?! (+個人感想)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。