<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 如皇馬奪冠,你想他走嗎?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by choristes at 2007-5-14 04:53 PM:
我是在說你所寫的文章白字連篇,這是...
兄弟!兄弟!
請你賣個面子俾我!
唔好咁樣就走左去,呢度係好需要你呢D願意發言既會員嫁!

一時誤會唔使咁
我地係討論姐,唔好咁。
我仲要o係兄弟你身上學野嫁!
至於版主,我相信佢地都會公正處理嫁!放心啦!
Originally posted by locklock at 2007-5-14 04:37 PM:

佢話我寫白...
一時之氣姐。
無謂因一句說話就大動肝火呀。
Originally posted by locklock at 2007-5-14 04:37 PM:

佢話我寫白...
你好,不是八古文,而是八股文,我想你是因為以為是古人的文筆而作"古"字,但八股文是指寫作的格式,白話文相對應的應是文言文.
你地講返個Topic啦
唔好再嘈啦.. 好嗎!
大家上黎26fun sport 為開心姐
下半季皇馬復甦
真係要多得巴塞自己唔爭氣
俾咁多機會皇馬追上黎!!!!

皇馬果種鬥志, 係巴塞所需要既
睇得出卡比路係呢方面下過功夫
雲佬證明自己既實力
碧咸為名譽而戰
連沉左好耐既魯爾
都返哂黎
卡比路唔好走呀
大家咪咁火喇~
又唔使話走既......
總之各版友酌量加Fun喇
大家Happy
locklock我支持你,上嚟講波經又吾係講中文,白字有乜問題,
而且又吾係好多白字,幾個之麻,無傷大雅。
版友choristes你將就吓啦,香港得九年免費教育。

難道他真的是來皇馬拿獎的嗎?第二次登陸西甲,在最後關鍵時刻另(令)皇馬升上榜首,
雖然離奪冠之路還有幾場之多,變數極大。但他對比上五任,包括費SIR的助手
奎羅斯,走得更遠,更可靠,更奇跡,更詭異,簡直可以說是另(令)外界模(摸)不著頭腦,
和他心中到底在想些什麼?但他第二次登西甲,作出了一個肯定是明志(智),和鐵一般的
德政,就是確立了雲尼的鐵打不變,事實證明雲尼成功迅速容(融)入了西甲環境,
成為了和當年荷蘭人馬基在拉科一樣的多產和穩定入球的西甲神射手!

他無論在戰術上和人員調配都有一手,絕對不是浪得虛名,電話們另(令)他執教生涯
出現污點。但現實告訴我們沒有電話門,意大利人同樣能升(勝)任奪冠。

他唯一在皇馬的敗筆,是在最後大清洗中,作出了不慣的言論,得罪了不該得罪的人,
但最後也能化干戈為玉白(帛),也證明了名帥不一定是只有鐵面,而沒有情面,
季尾重用碧咸和羅賓奴,便可見其知人善用之處,他亦深明,就算碧咸離開,
碧咸也不希望在登陸西甲多年,一無所獲!在最後倒數之時,仍為皇馬盡心盡力。
畢生功力也盡在此中,一湧而出,成皇馬現時最光最閃的球星,
更另(令)主席懊悔當初不續約的不志(智)之舉!

在全季功敗垂成,最終他會否,成功帶走他平生,第二隻西甲聯賽冠軍獎盃,
現在已進入最後倒數時刻。如他真的成功奪冠,你又會不會想他走人?歡迎來討論和投票!

講番波啦,你估佢自己吾想走咩,西甲做領隊太多制肘,佢做得吾開心。

[ Last edited by guswan分身 on 2007-5-14 at 06:47 PM ]
卡比路改革既皇馬季尾先見到成績
年年換帥都要改革一次,冇冠軍就走人
換帥只係惡性循環
Originally posted by guswan分身 at 2007-5-14 06:09 PM:
講番波啦,你估佢自己吾想走咩,西甲做領隊太多制肘,佢做得吾開心。
你錯啦!卡比路係唔想走,佢講明,如果他能奪冠,他便會希望留任,
他原定計劃係離開,更會放棄下一年的薪金。
但如果他能成功奪冠,他便會要求追討下一年的薪金,和希望留任,
當然留任,就自然出人工,咁咪合理囉!

另和令係共通的,我會打錯字,但係唔代表d乜,
我唔係小朋友,30歲人了,死性係不會改的,唔愛睇可以唔回!
但係單單打打,什麼打白字,什麼不打白話文等言論聽得太多了!
講個過人唔會錯,學耶蘇話齋,如果你唔會錯,咪拿石頭飛死我囉!
唔係就唔該攻擊人地過d人檢討吓自己!
又無種寫文,抄抄雜雜,夠膽出來插我!

[ Last edited by locklock on 2007-5-14 at 06:19 PM ]
capello is a good coach~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 如皇馬奪冠,你想他走嗎?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。