<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 抗議有淫亂成份的刋物以宗教值口在香港流傳!!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by evilevilboy at 2007-5-18 08:41 PM:( I1 B7 U. s' F; _" }% Z
我未睇過...不過我應為e次應該會書(投訴方)
& }1 j% _  ?3 |3 m1 f
% @$ w  K7 Z# \3 M+ m$ I
立場鮮明,而且開宗明義講明自己未睇過,唔係咩專家,但有自己既睇法。
+ z$ ~7 @' d% Q咁樣都俾人插係無意義留言,而家o的版主真係...( E3 s* M9 }3 r8 F

6 ?/ e! P6 U' l6 }2 s7 danyways,聖經定性經呢樣野對好多香港人黎講根本唔重要。大部份人(當然係無宗教信仰)只當笑話黎聽。走去投訴聖經,大部份係一班十歲尾廿歲頭既o靚仔...
投訴聖經既目的唔係要令聖經變成不雅刊物,唔好忘記這次行動係有基督徒支持! f# r6 L& n! ?: ]2 h3 ?
本次行動既目的,係要俾社會大眾睇下,個班自恃道德守衛既傢伙係何等的不公正
因某些原因
一隻智障狗=甘國武
Originally posted by msv at 18/5/2007 04:02:
/ @5 ]6 A1 d! R: ~我未睇過...不過我應為e次應該會書(投訴方)
% I, e# S8 {/ R/ H: |/ q
Originally posted by evilevilboy at 18/5/2007 20:41:
* z' ]% E" i1 m我未睇過...不過我應為e次應該會書(投訴方)
+ |  _( X( e$ I, K% @% B/ E
Originally posted by YingTung at 20/5/2007 02:30:% w3 v8 a  o2 P2 e
7 c5 z6 Z2 _, @) S4 V& N8 X
立場鮮明,而且開宗明義講明自己未睇過,唔係咩專家,但有自己既睇法。7 f. E% J9 n$ F! Z; @7 N3 N
咁樣都俾人插係無意義留言,而家o的版主真係...
8 q" g9 g9 m1 s( o* d; t呀版友你有冇真係睇清楚呀!~ ( I5 Q/ @" Q% v6 I
成句說話都係複製自版友msv嘅回帖~+ @3 ^5 m( }8 f' h; i" s/ t+ X. V
有幾立場鮮明,而且開宗明義呀~~~
我唔認為可以告囉9 w3 ^# G- ~7 ?: O9 N# N
聖經o既主要目的係傳教, 而且真有其事2 P2 j8 Q2 T2 v3 |/ p, v, L
但係中大學生報o既目的係為左吸引讀者, 內容完全憑空創作
2 R7 P- @; s# @, R唔可以因為投訴中大學生報就投訴聖經
Originally posted by 阿感 at 2007-5-19 06:01 PM:- @1 f( {( F7 f0 K/ F
! e; {; ~; D* m5 v
4 }' {1 N# w, s2 C/ K, `+ Y2 u
那些教徒會說 神o既想法,人類不能夠理解
( _' ~" H7 A& r6 G3 W. F
....咁..個個教都用得Lee.句..點解要信你???
, A( m. f  U' s: Z4 j/ V6 z8 _( \( n把所有無法自圓其說..都話係神意???...咁我反西教..大家一齊反之..亦係神意..吹咩...??
2 q! ?( p& H- b& F; U" V$ nLee句..我都用得....冇專利!!!...
6 [1 B# o, w4 `4 n解唔通就捧個x出來...真係同迷信有乜分別...?????2 O  C$ `1 ]  z. ^
Originally posted by karenmoe at 2007-5-20 02:36 AM:6 o9 i1 P+ E& G. F- _2 p$ G) v
投訴x經既目的唔係要令聖經變成不雅...
1 B4 K# T/ ^" ^' b2 X- b係佢地捉蟲...8 p* z% @( t% U9 ~. f) E) ]* r
如果冇今次...冇咁多人知本性經咁恐怖..* s. {9 c9 J" f  P" y1 ]
人地 道教..佛教[密宗]..印度教徒..都有講性愛....但就點都冇咁激...亦會去投訴[秋天的铜話..]9 }9 P$ |+ l/ |4 y: g
今次...D西詳教徒..捉哂虫喇..........haha...
Originally posted by magic at 2007-5-19 11:46 AM:8 }/ y+ f5 B/ ~  ?
7 b- Q2 T. w* ]  ]8 m

, T, |4 f6 g) A, l  v一流的論點...[不過被洗左惱的人...
3 B6 s- x9 Y% j( Z
8 r2 ~0 x) e2 C5 u& n! ~$ W3 V
多謝讚賞 haha
% u/ \! A; J7 e- c% ]
: H% G" Z8 x4 p& J聖經係咪不雅我唔知,亦都唔會理3 h0 Q$ ]5 S& ^2 f) n

* o6 X3 F* ?% M# [$ g我唔信耶穌主要都係因為呢個原因9 X) ]0 I( B  S, t: ~) l6 z8 p% F( r

; m" ~& P+ @4 y/ z5 }我聽朋友說,係印度的歷史裡面,好清楚講明好ge神同壞ge神(例如濕婆)係並存,呢度講ge神,唔係聖經哥種,而係比人高幾級,有強大能力的個體(詳細我不能盡述,我又唔係讀呢科=.=)! F* s+ {- d" O& l/ i
壞ge神係為左平衡呢個世界所以先要創造出黎
9 E* b, p) h6 _" d9 `8 a! B另外有"種善恩得種善果"(犯罪係我地主動)的思想係裡面(同佛教有d似,但係唔同佛教的)( o' F; L8 Q9 P
而唔似聖經咁講到神係萬能,神係最好/ c* F% M& U9 H
魔鬼ge出現唔關佢事,係天使自己墮落,魔鬼令我地犯罪我就要受苦(我地係被動)
( X- e2 K, R0 n/ e% K9 n/ Y
% w2 O& D. ]7 U! y' b( b7 N我信呢個世上有創造者ga+ \4 Z6 g% F0 a
但唔係聖經裡面所講ge神
Originally posted by sakura310 at 2007-5-22 09:51 AM:/ q9 j# e0 i, A* K: i
: r. x# x8 Q4 a5 [+ A

; C' O  Z$ W' O. n多謝讚賞 haha
& N0 k, w+ `8 U6 e) g
1 Z/ V$ ^  I, h/ f" G聖經係咪不...
& u& I/ `) i0 B, c5 `: q
....
* |" k/ a, I( Y, A  r....
3 f- u, v9 A5 E: w! E# E) W好憎創x電現...同 恩乳之猩.........一味用扇精手法洗人腦....可惡
大部分人都係雙重標準的,見怪不怪了
8 m9 `  z' A0 P/ ?# I7 n今次事件已令更多港人那些出位耶教組織的面目
Originally posted by vcrcan at 2007-5-23 01:40 AM:
( c* h4 B9 h$ s6 v$ i+ W大部分人都係雙重標準的,見怪不怪了
) j9 |, x+ t; f2 Q! z5 {2 u, L0 ^. Z3 b今次事件已令更多港人那些出位耶教組織的面目
* }5 B8 ]( T8 k! H5 z
有D宗教人...做完假善事...用到你盡..當你係宣傳工具..日播夜墦..有人不想上鏡..講感受......立刻畀人話唔夠决志...D面色衰能到痺...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 抗議有淫亂成份的刋物以宗教值口在香港流傳!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。