<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 金庸小說分享區
返回列表 回復 發帖
Originally posted by toro at 2007-5-26 12:44 AM:  S; J: H) q5 d4 M! v) i* t
9 z/ O9 O2 T: S1 f9 \
阿紫有d港女feel
- Z1 b" O3 E( L
我覺得 阿紫 e個角色算是結構性悲劇人物
Originally posted by QuiGonJinn at 2007-5-26 12:45 AM:' ?* t$ q! |( z7 z
  @! l! q7 y. P3 V# C
阿珂,郭襄,倚天朱乜鬼個女
0 e* Q% O2 e! G& {  E' c* l朱兒???佢地做咩???
Originally posted by feuosma at 2007-5-26 12:47 AM:
" b9 |  E0 l4 O( H; n* Q  o3 x  K* Y7 G
2 \5 m3 e# x' z" y7 C5 N
吓???
* o% H  Y3 ^( E
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=3#pid2154770
Originally posted by QuiGonJinn at 2007-5-26 12:47 AM:
; g$ O2 a  Q) f. P: j! D: y
/ |, A6 `* M' J2 i7 m% @! L: Xnono, 阿紫係可憐,俾你係星宿島班人渣中長大試下
, A2 v6 i: u+ F6 L  c+ r9 ?$ [我係電視度睇 , 佢0 s7 b$ b9 x$ v0 m' s6 @
1,係星宿島班人渣中長大
6 m- @7 u2 {; _4 @2,認番父母都無咩特別感動+ C" W8 Z) w6 _0 f- U9 z& w
3,見到姐夫既情深先感動到佢 , 所以佢好想姐夫好似對姐姐咁對佢
. A' S! q1 }) y- i0 B4 O
# e2 w6 X1 @: `佢成長無溫暖 , 第一個比溫暖佢既人又係姐夫5 `8 ]9 A( P9 w0 F* b. B1 }( P5 f# z0 E
而且連佢父母都覺得佢難頂 , 只有姐夫無  \0 P9 z9 d0 x9 A8 U5 e* x/ u
(或者無表現出來 , 但我覺得真係無 ... 因為比內疚淹蓋左)0 K/ J' s1 Q( }& n; [! E
所以佢勁like姐夫 .... 由此形成結構性悲劇
Originally posted by feuosma at 2007-5-26 12:55 AM:8 x& ~3 }' \) u. `, J( B% q

+ g& F$ |9 u7 g5 V4 @6 K0 V$ w2 P# i( m+ x
唔可以全怪成長期既經歷....(當然...
, y6 i, x4 f+ L妖 , 試下你老豆自細帶你去劈友 , 睇你兇唔兇殘???
Originally posted by toro at 2007-5-26 12:59 AM:
; F, w$ v" o1 C7 w9 a
) i- f/ p3 |) V0 H1 D1 Y5 Z% T$ R我反而覺得佢個世界得佢自己,佢對喬峰都係出於佔有慾多,呢個人想要嘅嘢一定要得到
5 J5 N6 _! s3 ~) t) U7 r
你e個真係問題 , 人硬係鐘意將所謂既衰人 , 唸到100%衰 ;
% y. U4 [" |) M8 \將所謂既好人 , 唸到100%好 ... 其實咁係唔岩既
Originally posted by toro at 2007-5-26 12:59 AM:
2 G9 j' J5 Z6 o  F! k  X/ n" v+ v3 M0 ^. e5 V
我反而覺得佢個世界得佢自己,佢對喬峰都係出於佔有慾多,呢個人想要嘅嘢一定要得到
  L1 n, o1 H* m& K" t4 U
我覺得佢性格係衰 , 但代表佢任何野都衰
% Z( Z$ B2 f( H& o好似我咁 , 比ef孤立過 ... 如果果陣有人幫我 , 我一定對佢死心x地 , 係咪???; c& U) s  O) T. ?
同理 , 點解換左係阿紫就 出於佔有慾多???
Originally posted by toro at 2007-5-26 01:08 AM:) `! D& w7 j% g0 }: L* O, i" k
1 G8 h# E: X% Y7 S  |; z
因為由佢其他行為引申出呢個睇法(詳細唔記得)
; _+ w; B7 @3 R7 ^
如果我寫色文 , 會寫郭芙但唔會阿紫 , 因為佢好慘
Originally posted by feuosma at 2007-5-26 01:09 AM:  u: \; O; e# F, ~8 C- R0 L
/ f& p( H' V/ L. U" V1 G

& M& K4 H. T0 b  d4 {+ o又係呢個理論......3 _/ @! D# x8 l- {! e: c4 F
觀點...
9 y+ q6 d$ C" d4 ?9 v
無左擋箭牌會自殺???
Originally posted by toro at 2007-5-26 01:11 AM:3 C" p! b& c  s0 T. _, @6 P) }; g9 b

r* O6 \- F) X; l呀!仲有,見親金庸迷一定問,鐘意邊幾個角色?
+ \  c7 o/ Q+ N; J- s1 t0 b
其實鐘意角色 , 唔一定係好人角色 , 我覺得最重要係角色有特色- K& [% ]" i6 k; d: J9 D3 x: R" |
如我網說睇果篇郭芙超乞人憎 , 但e個正正係特色所在
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 金庸小說分享區

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。