<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 掟開鏢者請進~
返回列表 回復 發帖
以前做酒吧果時成日同客人掟,掟開501分.
買落幾套標,但而家都冇哂

[ Last edited by garycheung on 2007-6-8 at 02:32 PM ]

膠鏢就玩701(double-in/double-out),米奇
另外都有掟真鏢(501)

玩咗半年多D...兩套鏢(膠/真)都係鏢友平讓比我......諗住掟好D就買靚D囉
Originally posted by garycheung at 2007-6-8 14:30:
以前做酒吧果時成日同客人掟,掟開501分.
買落幾套標,但而家都冇哂
有冇諗過再買?
Originally posted by ronja at 2007-6-8 19:14:
膠鏢就玩701(double-in/double-out),米奇
另外都有掟真鏢(501)

玩咗半年多D...兩套鏢(膠/真)都係鏢友平讓比我......諗住掟好D就買靚D囉
掟真鏢,換個鋼鏢頭呀?
Originally posted by 左輪仔 at 2007-6-12 13:29:

掟真鏢,換個鋼鏢頭呀?
懶得換..所以有兩套鏢,一套真鏢一套膠鏢!
不過一個禮拜只會掟一次真鏢
我玩左針鏢成十年, 十年前開始玩聯賽.

針鏢501, single-in double-out, 最快17鏢

至於膠鏢, 我d friend落bar 成日捉住我掟. 我好多時都是是但但, d friend call double, 我就百幾分 high finish 埋鏢, 仲要中bull,kaaaka!!
唔好意思, 認下叻先!!!!

針鏢, 我就有私家, 膠鏢, 我就用公家柴.

如果想玩得好, 我見議玩針鏢,
一來自己一個人practise唔洗入錢,
二來針鏢需要精細d, 可以practise準d,
三來可以practise計分.

其實計分好重要,
如果你有三枝鏢, 剩番 126, 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
如果你有三枝鏢, 剩番 125 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
如果你有三枝鏢, 剩番 124, 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
如果你有三枝鏢, 剩番 123, 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
如果你有三枝鏢, 剩番 122, 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
大家研究下!

PS. IS 針鏢, NOT 真鏢. But anyway, we all understand! kakakakaka

[ Last edited by hamsubboy on 2007-6-14 at 11:11 PM ]
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
Originally posted by ronja at 2007-6-14 04:41:

懶得換..所以有兩套鏢,一套真鏢一套膠鏢!
不過一個禮拜只會掟一次真鏢
遲下我都想買套新鏢黎打硬板
Originally posted by hamsubboy at 2007-6-14 23:09:
我玩左針鏢成十年, 十年前開始玩聯賽....
你通常會去開邊間吧到玩嫁,我只係知九龍城有一個場先有硬板掟...

你個戲遊幾過癮喎,等我玩下先

如果你有三枝鏢, 剩番 126, 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
第一鏢20X3,第二鏢18X3,第三鏢6X2

如果你有三枝鏢, 剩番 125 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
第一鏢20X3,第二鏢19X3,第三鏢7X2

如果你有三枝鏢, 剩番 124, 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
第一鏢20X3,第二鏢20X3,第三鏢2X2

如果你有三枝鏢, 剩番 123, 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
第一鏢20X3,第二鏢17X3,第三鏢6X2

如果你有三枝鏢, 剩番 122, 第一鏢, 你會掟哪一個分? 第二鏢, 你會掟哪一個分?
第一鏢20X3,第二鏢20X3,第三鏢1X2
Originally posted by 左輪仔 at 2007-6-16 06:31 PM:

你通常會去開邊間吧到玩嫁,我只係知...
左輪兄, 我通常會去尖咀d吧到玩嫁,............

等我俾d意見喇!

左輪兄said :第一鏢20X3,第二鏢18X3,第三鏢6X2
hamsubboy's idea: "第一鏢我會掟19x3, 如果中,我會再掟19x3, 第三鏢6X2.
第一鏢我會掟19x3而唔中, 只係中19x1, 我還剩107, 我第二鏢會再去19X3, 如果中左, 便可掟bull..........中了, high finish!
or
第一鏢我會掟19x3, 我還剩69, 我第二鏢會再去19X3, 唔中,只係中19x1 , 便可掟bull..........中了, high finish!
我第一鏢一定唔會掟20位, 因為中唔到20x3, only 20x1, 還剩106, 第二鏢中咩都好, 第三鏢一定無鏢埋."

左輪兄said :"第一鏢20X3,第二鏢19X3,第三鏢7X2"

hamsubboy's idea: "第一鏢我會掟bull, 如果中,我會小心d掟side-bull,第三鏢bull.
or
第一鏢我會掟bull 而唔中, 只係中side-bull, 我還剩100, 我第二鏢會去60X3, 如果中左, 便可掟20x2..........中了, high finish!
or
如果第一鏢我連side-bull都而唔中, 已經無野講. 同樣地如果你掟20x3中唔到, 只係中20x1, 剩105, 第二鏢中咩都好, 第三鏢一定無鏢埋.
我第一鏢一定bull, 因為:
1) 我要另我第二鏢依然存在機會可使我第三鏢有鏢call.
2) side-bull連bull的area比任何一個x3位大, 所以以保險計, 第一鏢一定要safe, 唔會掟20x3位, 何況如果中到bull, d女睇到你已經high爆, 跟住中埋side-bull, 就算第三鏢中唔到bull, d女都會因為你既表現而濕晒............

另外如果你第一鏢20X3,之後剩65, 可choose:
1) 第二鏢15X3,第三鏢10X2, if only 15x1, 3rd darts go BULL.
2) If you on form or inch, 第二鏢side bull, 第三鏢20X2
ps. 埋鏢盡量唔好留單數double, 因為如果你go jor single, 你要浪費一鏢去較鏢.
example: if you have 7marks, you better go 3, then 2x2; if go in 2x1, then1x1.
The firest dart don't go 1x1, cause you will have 6 marks, then you will go 3marks X 2, if you got bad luck and go into the 3 x 1, the third dart..... can't call any double.

你的124, 123, 122都有少許問題, think think la, reply me again!

[ Last edited by hamsubboy on 2007-6-16 at 08:04 PM ]
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
Originally posted by hamsubboy at 2007-6-16 19:59:

左輪兄, 我通常會去尖咀d吧到玩嫁...
高手在此!!

其實我都同意掟淨雙數分double好D,因為萬一埋唔倒唔洗嘥一鏢去較分,所以儘量較分都係較32分淨
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 掟開鏢者請進~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。