<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 一升的眼淚主題曲 , 港版同日版係唱功及MTV差距
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 古剎之楓 at 2007-6-3 09:22 PM:
d歌詞垃圾到嘔
聽慣左日文版-0-..
對香港版個首有d先入為主既睇法-0-,,,
但事實黎講港版唔係話太差..但k唱功真係高一班..
陳柏宇作為新人有咁既唱歌
其實唔錯架啦
加上好多時d野先入為主姐!!
唱就唱得都算ok
但係香港版歌詞真係好無聊囉
都唔知佢想表達乜
真係好白痴 k版
我同班fd去唱k 都係唱日本版
"難道閣下能唱得比陳柏宇好?!
甚或比日本版更好?!
否則別胡亂批評...."

咁言下之意即係d評波嘅評馬嘅,全部唔駛做啦

唔係就比你話"你踢得好過佢咩","你騎得叻過佢咩"

選美d評審就要全部都係俊男美女至得啦?

好唔好係憑感覺嘅

佢係出黎唱歌搵食架大佬,玩呀宜家, 如果一個業餘都好過佢,佢就唔係搵食,係呃飯食啦

不過...都唔排除佢係...起碼,我自問可以好過佢
Originally posted by chantom at 2007-6-4 12:20 AM:
"難道閣下能唱得比陳柏宇好?!
...
好明顯你係想搵野嘈
你咁大聲話唱得好過佢"咁你唱左post上黎比我地聽下你係唔係先講野啦
唔係好難信你架喎
我夠可以話自己唱歌全世界最好聽啦~我一日唔唱冇人知係唔係架

[ Last edited by 〥~灝~〥 on 2007-6-4 at 01:00 AM ]
Originally posted by 〥~灝~〥 at 2007-6-4 12:47 AM:

好明顯你係想搵野嘈
算啦..大家都係為左討論下姐
唔好吵^O^
一個唱日文.一個唱廣東話.比條毛咩.你叫呀K唱廣東話睇吓好唔好過陳柏宇.陳柏宇真係唱得幾好ga la
Originally posted by J.T. at 2007-6-3 09:13 PM:
難道閣下能唱得比陳柏宇好?!
甚或比日本版更好?!
否則別胡亂批評....
呀朋友你,有小小問題...佢唱歌比大家聽,但係我地聽完之後唔可以話佢唱得唔好聽!
因為我地唱得冇佢甘好聽,所以就唔可以批評?你係唔係思想上有小小問題?
如果是但一個人出黎唱歌,我地因為冇佢既歌喉,就唔可以話唔好聽,
只可以講好好聽呀,唔錯呀等等既詞語???
嘩...你仲獨裁過謀D國家同人呀!
同一D只係有錢人話事,冇錢既人就去死既國家,地方有咩分別?
我唔係想鬧你架!但係你諗野既態度同角度真係好有問題...

陳柏宇算係甘喇!但係同k比就真差2斑既!
陳柏宇佢係樂壇唱2,3年,我相信會變得便好!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 一升的眼淚主題曲 , 港版同日版係唱功及MTV差距

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。